Főoldal > AKTUÁLIS > 7 programtipp, hogy jól induljon a december

7 programtipp, hogy jól induljon a december

adventdecemberfesztiválkoncertoperettprogramszórakozásünnepek
0

Írta: and

Karácsonyi vásárba, színházba, vagy egy különleges téli fesztiválra látogatná

Karácsonyi vásárba, színházba, vagy egy különleges téli fesztiválra látogatnál el, esetleg olyan koncertélményre vágysz, amilyenben még soha nem volt részed? Akkor vedd elő a határidőnaplód, és írd be szép sorjában következő programtippjeinket, melyekkel neked is garantáltan jól indul majd a decembered!

1. Hangolódj az ünnepekre az Europeum adventi vásárában!

December 1-től 24-ig különleges adventi vásárral, ínyencségekkel és számtalan érdekes programmal várnak téged is a Blaha Lujza téri Europeum Bevásárlóközpontban. A vásár ideje alatt belekóstolhatsz a szarvas- és erdei gombák, gyógyteák, méz készítmények, gyümölcsborok mellett lekvár, kakaó és pálinka különlegességekbe, csipkeborokba, kézműves csokikba is. A vásár még rengeteg különlegességet kínál, kezdve a kerámiáktól, szobroktól, fa óráktól egészen a könyvkötött naplókig, de lesznek porcelánok, ékszerek, dísz és használati tárgyak is. Persze a szórakozás sem maradhat el: a retro játékvilág, kézműves bemutatók, interaktív játékok, kézműves foglalkozások, sőt, december 6-án a Mikulás is várja az ide látogatókat. Ha gyerekekkel érkeznél, december 14-én és 21-én 10-14 óráig bábszínház, közös meseolvasás, bohócműsor és gyermekfoglalkoztató vár rátok.

További információért katt ide!

2. Illuminations – A lélek és a fény varázslata Rákász Gergely koncertjén

Különleges, érzéki és érzelmes. Ilyen lesz december 6-án Rákász Gergely koncertorgonista hangversenye Budapesten, a 13. kerületi Hálaadás templomban. Az ILLUMINATIONS nem is egyszerűen csak egy koncert, hanem inkább élmény show, mely speciális koncepcióval, a karácsony jegyében kínál idilli pillanatokat a fiatal és felnőtt koncertlátogatóknak. „A speciálisan erre a turnéra tervezett angyalszárnyak mellett gyertyaszigetek világítják majd meg a koncerttermeket, így térünk vissza lélekben dédszüleink karácsonyainak csendes, meleg, békés hangulatába. Ezeket a gyertyákat a közönség tagjaival együtt gyújtjuk majd meg, azokra a szeretteinkre gondolva és emlékezve, akik éppen vagy már nem lehetnek velünk. A műsor Wagner, Händel, Schubert és Bach legismertebb zeneműveiből áll össze, és lényeges, hogy ezek a hangversenyek az ünnep valódi lelkét érintsék meg, közhelyek nélkül.

További információ és jegyvásárlás: www.rakaszgergely.hu, Ticketportal, és az InterTicket országos Jegypont hálózatában

3. Téli fesztivál? Indoor Fesztivál!

Új, háromnapos fesztivál debütál idén decemberben, a két ünnep között a fővárosban, a Hungexpo területén. Az Indoor Fesztivál december 28-án indul, s a koncertek a szilvesztert megelőző napig, december 30-ig dübörögnek két színpadon, több mint harminc előadóval. Az Indoor Fesztivál minden napra igazi különlegességeket kínál: december 28-án itt tartja lemezbemutató koncertjét napjaink elsőszámú hazai közönségkedvence, a Quimby. December 29-én a Magna Cum Laude karácsonyi nagykoncertje látható, december 30-án pedig – záróakkordként – itt pöröghetnek a rajongók a Punnany Massif monstre évzáró buliján.

Az Indoor teljes kínálata a legjobb nyári fesztiválokéval vetélkedik. Hogy néhányat említsünk: fellép többek közt az Irie Maffia, az Emil.RuleZ!, a PASO, a Bikini, a Republic, a Carbonfools, Majka & Curtis & BLR, az Animal Cannibals, a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Akkezdet Phiai, és – ahogy mondani szokás – még sokan mások.

indoor2.jpg ()Az Indoor Fesztivál a karácsony szellemében, azokra is gondol, akiknek nem adatik meg a felhőtlen szórakozás – az ünnep után is lehetőséget nyújt arra, hogy megajándékozzuk a rászorulókat. A fesztivál területén kialakított gyűjtőponton az S.O.S. Gyermekfalu részére várnak majd adományokat a szervezők.

További infók és jegyvásárlás: www.indoorfesztival.hu, www.facebook.hu/indoorfesztival

4. Elfújta a szél – december 13-tól az Operettszínházban!

A nyári, nagyszabású szabadtéri produkciók után december 13-tól a Budapesti Operettszínházban is láthatjuk Gerard Presgurvic  francia zeneszerző Margaret Mitchell Elfújta a szél című Pulitzer-díjas regénye alapján készült musicaljét. A történetet biztosan te is ismered: Scarlett O’Hara 1861-ben, 16 évesen átéli az amerikai polgárháború kitörését Észak és Dél között, és minden megváltozik körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok, Tara megőrzéséért, és a megélhetésért. Pusztulás, születés és halál kíséri végig életét. Dacból kötött házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége. Sztárszereposztás, katartikus pillanatok, csodálatos zenék és persze a szórakozás lehetősége is vár – ezt a darabot tényleg ne hagyd ki.

További információkért katt ide!

5. Kortárs kínai képzőművészet Debrecenben

Gyurmafilm és zenei klip, tusrajzok és számítógépes nyomatok, kibelezett fotel és archív Mao-fotók – Az új spektákulumban felsorakozik a kínai avantgárd öröksége. A MODEM második emeleti kiállítóterében tizenkilenc, az utóbbi évtizedekben nemzetközi sztárrá vált művész alkotása nyújt élvezetes betekintést a távol-keleti nagyhatalom összetett, ellentmondásos és lenyűgöző világába. A kuriózumnak számító tárlat összeállítója a nemzetközi művészeti élet rangos szereplője, a szecsuáni művészeti akadémián dolgozó Jü Ko (Yu Ke). A kiállításra a művek túlnyomó része a fél földgolyót megkerülve érkezik Pekingből Debrecenbe tengeren és szárazföldön egyaránt. Több művel pedig már az idei Velencei Képzőművészeti Biennálén is találkozhatott a közönség. A kiállítás december 15. és 2014. március 30. között tekinthető meg.

kinai.jpg ()6. Forralt bor korzó a Tihanyi Piac Placcon

Adventi hangulat, karácsonyi vásár, széles kínálat klasszikus és különleges, alkoholos szaloncukrokból, hagyományos és levendulával ízesített mézeskalács, mézeskalács díszítés, gyerekfoglalkozás, fűtött sátor, téli ételek és forralt bor minden mennyiségben… Ez vár rád, ha december 14-én ellátogatsz Tihanyba!

További információk a rendezvényről: www.facebook.com/piacplacc

7. Ásvány- és Ékszerbörze a Lurdy-Házban

December 13-15-ig újra kitárja kapuit a Lurdy-Házi Ásvány és Ékszerbörze, hogy igazi családi programként, felnőtteknek és gyerekeknek is érdekes programokat kínálva egy izgalmas világba kalauzolja a látogatókat. Az aranymosási technikák kipróbálására ismét lehetőség nyílik, emellett ásványokból, drágakövekből, meteoritokból, ősmaradványokból készült dísztárgyak és ékszerek kiállítása – mintegy 120 hazai és külföldi kiállítóval – várja az érdeklődőket. A felnőttek részére egészség-szigetet alakítanak ki, ahol egészséggel és geológiával kapcsolatos szakmai előadásokra kerül sor. Az arra fogékonyak íriszdiagnosztikát, aurafotózást is igénybe vehetnek. A gyermekeket gyermek-foglalkoztatók, játszóházak várják sok érdekes programmal, pl. tűzzománc-készítéssel, de megismerhetik a Delfin terápiát is, és bemehetnek a külön számukra kialakított kisállat simogatóba, ahol a bátrabbak még kígyót is simogathatnak.

További infók: https://www.facebook.com/asvanyborze, www.asvanyborze.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X