Főoldal > AKTUÁLIS > Ilyen a nők szerint az ideális férfi

Ilyen a nők szerint az ideális férfi

borostaférfiideálisjóképűnők
0

Írta:

Nem baj, ha szétszórt, de még csak az sem számít, hogy vagyonos legyen. Viszont legalább alkalmanként

Nem baj, ha szétszórt, de még csak az sem számít, hogy vagyonos legyen. Viszont legalább alkalmanként sportoljon, legyen figyelmes és borotválkozzon naponta. A szőke, kék szemű herceget el lehet felejteni, a magyar nőknek ugyanis a barna hajú és szemű férfi a zsánere (vörös hajú vagy kopasz férfiak számára rossz hírünk van, ők a legkevésbé közkedvelt típusba tartoznak). Sőt, még csak jóképűnek sem kell feltétlenül lenni ahhoz, hogy a férfi meghódíthassa a nőt!

Közel ezerötszázan vettek részt abban az online kutatásban, amelyet a legismertebb hazai online társkereső készített hölgy felhasználói számára, hogy megalkothassa az ideális férfi profilját. Gondoltad volna, hogy a vidámság kevésbé fontos jellemvonás, mert a nők inkább a magabiztos férfiakat szeretik? És azt, hogy a nők közel negyede jelölte meg elvárásnak, hogy a férfi jó szerető is legyen? Pedig így van, de lássuk szép sorjában!
 
Tévhit, hogy a borosta bejön a nőknek

Az egyik legnagyobb tévhit, ami az elmúlt évek során széles körben elterjedt, hogy a magyar nők oda vannak a borostás, jóképű macsókért. Nos, ez egyáltalán nem igaz, sőt! A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy a rendszeresen borotválkozó és sima arcú férfiak sokkal inkább tesznek mély benyomást a hölgyekre, mint akár a borostás vagy szakállas társaik. Az pedig, hogy egy férfi jóképű is legyen, a nők háromnegyedénél nem elvárás. Sokkal fontosabbak a belső értékei.

Inkább férfias, mint hűséges

Az ideális férfi figyelmes, intelligens, megbízható, őszinte és férfias, ebben a sorrendben. Ezt az öt tulajdonságot jelölték meg leggyakrabbana felmérésben résztvevők, mint az ideális férfitől a leginkább elvárt belső értékeket. Azon már lehet vitatkozni, hogy vajon a megbízható és a hűséges legalább részben fedi-e egymást, de a tény attól még tény marad: többen jelölték meg a férfias viselkedést elvárt tulajdonságnak, mint a hűséget.

És hogy milyen ne legyen a férfi? Buta semmiképpen. A magyar nők többsége tudatosan kerüli a buta férfiakat. Minden bizonnyal a többiek sem rajonganak értük, de őket valószínűleg más negatív tulajdonságok még ennél is jobban zavarnak. Érdekes módon a vidámság kevésbé elvárás, viszont a másik véglet már kifejezetten taszító lehet. A magyar hölgyek számára ugyanis szinte kizáró ok, ha egy férfi depresszióra hajlamos, de ugyanígy éreznek az önző, féltékeny vagy kiszámíthatatlan férfiakkal szemben is.

idealisffi.jpg ()Vagyon és vallás

Meglepően hangzik, de egyik sem szempont a párt kereső magyar nő számára. Nem számít, ha nem vagyonos a kiszemelt. Ezzel újabb tévhitet cáfol a kutatás, ugyanis a felmérésben résztvevő hölgyek 4%-a állította csak, hogy számít a férfi vagyona. A vallásosság sem túl erős tényező. A válaszolók alig tizedének fontos, hogy párja vallásos legyen. A többieknek gyakorlatilag mindegy, hogy templomba járó vagy ateista férfivel osztják meg a hétköznapjaikat.

Az ideális férfi

180 cm magas, 85 kg, legalább alkalmanként sportol. Elegáns megjelenésű, ékszert egyáltalán nem visel, órát viszont igen. Nem dohányzik és nem iszik alkoholt, legfeljebb csak alkalmanként. Egyáltalán nem probléma, ha elvált és van már gyermeke. Sőt, a kutatás eredménye szerint ez kifejezetten vonzó státusz a hölgyek számára. Ebből már sejthetik, uraim, hogy nem a huszonévesek a favoritok a hölgyek körében. A magyar férfiideál ugyanis inkább a negyvenes korosztály tagja.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X