Főoldal > AKTUÁLIS > Sikersztori: “Több mint 45 kilót fogytam”

Sikersztori: “Több mint 45 kilót fogytam”

fogyásfogyókúragasztrosúlyvesztéstúlsúly
0

Írta: and

Névjegy Név: Sherie MironKora: 28 évMagassága: 170 cmKorábbi testsúlya: 111 kgJelenlegi testsúlya: 61

Névjegy

Név: Sherie Miron
Kora: 28 év
Magassága: 170 cm
Korábbi testsúlya: 111 kg
Jelenlegi testsúlya: 61 kg
Lakhelye: Kanada
Foglalkozása: account menedzser
Kedvenc testrésze: válla/ kulcscsontja
Kedvenc gyakorlata: guggolás evezéssel
Kedvenc bókja fogyás után: „Egyszerűen nem ismertelek fel!”

A fordulópont

Amikor először belefért egy XL-es ruhába, örömében sírva fakadt a próbafülkében. „Nem a méret a lényeg, hanem az, hogy honnan hova jutottam”- kommentálja a 28 éves lány, akinek a sikertörténete 5 évvel ezelőtt kezdődött, és 50 kg-val nehezebben.

A gimnáziumi atléta, Sherie rohamos hízásnak indult, miután policisztás ovárium szindrómával (PCOS) diagnosztizálták. „Minél többet híztam (ez a betegség tünete), annál depressziósabb lettem és így egyre többet ettem”- emlékszik vissza Sherie, aki a gyorsételek fogságában élt. Amikor XXXL-es lett a ruhamérete, már mérlegre se mert állni. A fordulópontot az jelentette, amikor barátai elől elbújt egy ruhaüzletben, ez volt az a pillanat, amikor elhatározta, ideje változtatnia életvitelén.

Legyőzte önmagát

Gyors eredmények helyett egyszerre csak kisebb változtatásokat iktatott be, amelyeket be is tudott tartani, mint a rendszeres sétát. „Amint elértem az adott célt, jött az újabb kihívás, hogy ne álljak le.” Következő lépésként bérletet váltott egy fitneszterembe. Annak ellenére, hogy valamennyit már lefogyott, még mindig ő volt a kövér lány a kardiógépeken és az öltözőben. „Rémisztő volt “a dagadt lány”-nak lenni a teremben, de azt mondogattam magamnak, hogy én legalább teszek valamit a testemért, és nemcsak otthon ülök, magamat sajnálva, mint a többi duci lány.”

A köredzés királynője

Ahogy egyre többet fogyott, egyre jobban érezte magát a bőrében, és természetesen a fitneszteremben is. Bátrabb lett és elkezdett új edzéstípusokat is kipróbálni. Hamarosan a kedvence a teljes testet megmozgató köredzés lett, heti 3-szor, amely kombinálja a zsírégető, a plyometrics és a súlyzós gyakorlatokat. Nála is eljött az a pont, amikor elvesztette a motivációját, de tudatosan a zenére koncentrált, és arra, hogy miért van ott.

Sherie.jpg ()Nincs többé takargatnivaló

Mára az edzés mindennapjai részévé vált, és akkora testsúlycsökkenést ért el, amit korábban maga is lehetetlennek tartott. Már nem kell elbújnia az edzőteremben vagy épp a bevásárlóközpontban, mivel igazán büszke lehet alakjára. Állítja, hogy bárki utána csinálhatja ezt a hihetetlen sikertörténetet, csak a kezdeti felismerés kell hozzá. „A testem és a lelkem sokkal erősebb lett, mint valaha is feltételeztem.”

A fehérje ereje

Sherie köztes étkezések alkalmával fehérjét visz be a szervezetébe, hogy elkerülje az életek utáni sóvárgást és mindig jóllakottnak érezze magát. A kedvencei a fehérjeturmix, a fehérjeszelet, pár szem mandula almával, a cottage cheese és a magvak.

Titkos trükkjei

Céljai elérésének érdekben az alábbi három szabályt követi:

1. Állíts fel célokat! Olyan kisebb, de főcélokkal kezdte, mint a heti háromszori edzés.

2. Adj újdonságot a testednek! A köredzés gyakorlatait 6-8 hetente megváltoztatta, hogy teste ne szokja meg őket.

3. Ne edzd túl magad! Csak annyit csinálj, ami még kihívás, de nem erőlteted túl magad.

Vajon mit tanácsol azoknak, akik csak most szánták el magukat, hogy ezentúl egészségesen élnek? „Ragaszkodj az elhatározásodhoz! A fogyás nem egyetlen éjszaka alatt következik be, és tényleg nem könnyű.”

Fotó: oxygenmag.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X