Főoldal > AKTUÁLIS > 5 szuper mobil app a nyárra

5 szuper mobil app a nyárra

alkalmazásappmobilnyártelefon
0

Írta: and

Hol vannak már azok az idők, amikor a nyaralás előtt buzgón töltöttük az aksikat és elemeket, hogy a

Hol vannak már azok az idők, amikor a nyaralás előtt buzgón töltöttük az aksikat és elemeket, hogy a videokameránk, fényképezőgépünk, discmanünk (ez tényleg nagyon rég volt) minél tovább bírhassa a strapát. Manapság viszont már mindannyian az okostelefonjainkat készítjük fel – a tied készen áll a nyári kalandokra? Töltsd le ezeket a klassz appokat, és akkor erre a kérdésre már egész biztosan „igen” lesz a válasz!

Waze
Autóval indulsz útnak? Amellett, hogy tájékozódsz a lehetséges útvonalakról, szeretnél arról is értesülni, ha traffipax vagy baleset van a közelben? Akkor töltsd le a Waze nevű appot, ami egy ingyenes, GPS alapú navigációs szoftver. Kicsit hasonlít a közösségi oldalakhoz abban, hogy a felhasználók értesülnek mások forgalmi helyzetéről: ha mondjuk valaki dugóban áll, akkor erről a többiek is értesülnek. Emellett lehet egymásnak üzenetet küldeni, és az összes többi felhasználót értesíteni például veszélyről, traffipax-ról, balesetről.

Tripit
Ha szeretnél egy olyan alkalmazást telepíteni, ami minden hasznos infót kiválogat számodra a nyaralásoddal kapcsolatban, akkor a Tripit a legjobb választás számodra. Ha összekötöd a levelezéseddel, akkor automatikusan kiválogatja az utazásoddal kapcsolatos infókat, sőt, térképekkel és időjárás-előrejelzéssel is hozzájárul a minél tökéletesebb kikapcsolódásodhoz.

mobil2.jpg ()

Instacollage, PhotoCollage

Szeretsz fotózni, de nem töltenél fel egy egész albumnyi fotót a Facebookra? Akkor készítsd el a saját nyaralás-montázsodat vagy képeslapodat. Az ingyenesen letölthető Instacollage és PhotoCollage alkalmazásokkal ez csak néhány kattintás. Válaszd ki, hány képet szeretnél használni, milyen elrendezésben, majd illeszd be a képeket, válogass a szűrők közül, végül feliratozd az alkotásodat, ha szeretnéd. A Postino nevű képeslapszerkesztő app is nagyon jópofa, és a gyerekeket jó pár percre lefoglalja.

Stow
Késő van, azt sem tudod, hol áll a fejed, de még be kellene pakolnod a nyaralásra? Aggodalomra semmi ok: töltsd le a Stow nevű alkalmazást, és hagyd, hogy megtervezze számodra, mennyi cuccot vigyél, és miből mennyit tegyél a bőröndödbe. Megadhatsz néhány alapadatot, például hogy mennyi időre mész, és tervezel-e mosást, a program pedig kiszámolja, milyen ruhából mennyire lesz szükséged – persze olyan apróságokat nyilván nem tud belekalkulálni, hogy mi van akkor, ha mondjuk már a reggelinél leeszed a pólód egy kis meggylekvárral.

Időkép és Meteora
Ha belföldön vakációzol, ne indulj el az Időkép mobilalkalmazása nélkül. Ez nemcsak azért hasznos, mert rápillanthatsz az aktuális időjárási viszonyokra, hanem az előrejelzés miatt is. A Meteora nevű alkalmazást pedig elsősorban akkor ajánljuk, ha sokat leszel a szabadban, ugyanis tájékoztat a várható veszélyes időjárási jelenségekről. Emellett figyelheted az UV-sugárzást, sőt, ha érzékeny a bőröd, beállíthatsz „saját riasztást” is, egy alacsonyabb sugárzási szintre. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X