Főoldal > AKTUÁLIS > Így éld túl az allergiaszezont!

Így éld túl az allergiaszezont!

allergiabetegségegészséglégkondilégzés
0

Írta:

Te is unod már az állandó tüsszögést, orrfolyást? Nem muszáj azonnal gyógyszerekért

Te is unod már az állandó tüsszögést, orrfolyást? Nem muszáj azonnal gyógyszerekért nyúlnod, néhány apró lépéssel a minimálisra csökkentheted a szervezetedet érő pollenterhelést, és megszabadulhatsz a szintén allergiát okozó poratkáktól és penészgombától is. A Samsung mérnökei folyamatosan figyelemmel kísérik azokat az allergéneket, amelyek kellemetlen mindennapokat okoznak az allergiásoknak, így fejlesztették ki az AF9000-as légkondicionálót, amely megtisztítja levegőt, így otthonodat könnyedén pollenmentes övezetté alakíthatod.

Ritkán nyisd ki az ablakot!
A friss levegőre akkor is szükséged van, ha éppen kint 15 növény pollenje terjeng. A szellőztetést viszont jobb, ha nem reggel 5 és 10 óra közé időzíted, hiszen a virágpor koncentráció ekkor a legmagasabb. Szeles, száraz időben főleg ne nyiss ablakot! A lakás levegőjének cseréjét a legkönnyebben egy légkondicionálóval oldhatod meg, hiszen ezek a készülékek megtisztítják a levegőt, így nemcsak arról gondoskodnak, hogy otthonod a legnagyobb hőségben is kellemesen hűvös legyen, hanem arról is, hogy a pollenek elől legyen hova menekülnöd. A Samsung legújabb AF9000 légkondicionálója ennél is tovább megy, hiszen a Zero Filter és VirusDoctor technológiának köszönhetően megtisztítja a levegőt a láthatatlan kórokozóktól és vírusoktól.

Rendszeresen tisztítsd a légkondicionálót!
Ha légkondicionálót használsz, mindig ügyelj a tisztítási előírások betartására, a szűrőket rendszeresen tartsd tisztán. A Zero Filtert akár te is könnyen kimoshatod, nem kell légkondi szerelőkre várnod, ha szeretnél biztos lenni abban, hogy a legtisztább levegő jut a lakásodba. Ne aggódj, nem kell az egész készüléket szétcsavaroznod, a borítást feszegetned, hiszen a Samsung légkondicionáló Easy Filtere a készülék tetején, kívül helyezkedik el, ezáltal könnyen kiszedheted, tisztíthatod, végül pedig visszaszerelheted.

legkondi.jpg ()

Takaríts gyakrabban!
Az allergiás rohamok megelőzésében nagyon fontos a rendszeres porszívózás és ágyneműcsere: az allergiaszezonban porszívózz naponta-kétnaponta, az ágyneműket, takarókat pedig minden héten legalább 60 fokon mosd ki. Ha súlyosabb allergiában szenvedsz, használj a takarításhoz kesztyűt és maszkot. Ne felejtsd el, úton útfélen virágpor ragad az arcodra, ruhádra, így ha hazaérsz, dobd a ruhádat azonnal a szennyes kosárba, és ha teheted, zuhanyozz le, moss hajat. Ha háziállatot tartasz otthon róluk se feledkezz meg: érdemes a kutyusodat is megfürdetnedha az esti sétáltatásból hazaérsz.

Ne csak a virágporra gondolj!
Allergiát azonban nem csupán a gyomok, pollenek, hanem a penészgombák is okozhatnak, amelyet a gombák által termelt spórák váltanak ki. A nedves, párás levegő segíti a növekedésüket, ezért nem célszerű sok növényt tartani a párásabb szobákban, hiszen a virágföld kedvez a penészgombák terjedésének. A zuhanytálcát, kádat, csempéket sem árt épp ezért speciális penészgomba-ölő oldattal rendszeresen tisztítani. Az AF9000 párátlanítja a levegőt, amely meggátolhatja a penész kialakulását, amely később számos légzési probléma fő kiváltó oka lehet.

Forrás: Samsung


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X