Főoldal > AKTUÁLIS > 8 szuper program szeptemberre

8 szuper program szeptemberre

eseményfesztiválfutáskiállításmoziprogramajánló
0

Írta: and

Itt van az ősz, itt van újra… de ennek nem kell azt jelentenie, hogy ezentúl hónapokig csak a négy fal köz&

Itt van az ősz, itt van újra… de ennek nem kell azt jelentenie, hogy ezentúl hónapokig csak a négy fal között ülünk, könyveket olvasunk, nézzük a tévét, és várjuk a tavaszt. Épp ellenkezőleg! Számos szuper programmal vár a város szeptemberben is, mutatjuk a kínálatot, amiből biztosan te is számos kedvedre valót ki tudsz majd választani.

Csak Pasik – tarts a pároddal te is!

A Csak Pasik a Tweed Run Budapest vintage kerékpáros társaság szervezőinek hetedik rendezvénye. A tavaszi Tweed Run, illetve májusi újdonságuk, a Csak Csajok után ezúttal a férfiaknak szánták a főszerepet: öltözék, kerékpár- illetve bajuszversennyel készülnek. De ezúttal sem maradhat ki táncos flash mob sem, melyet állandó tánctanáraik, a Pepita Táncközösség tagjai tanítanak be. Jól hangzik, ugye? Akkor tarts a pároddal szeptember 13-án 12:30-kor a városligeti Pántlika bisztróhoz, ahol regisztráció és a flash mob próbája után 14 órakor konvojokban indul mindenki az itt elérhető útvonalon.
A visszaérkezés után megkezdődik a zsűrizés és a tánc, melyet 18:00 órakor az eredményhirdetés követ. Pasiknak a részvételi díj 1000 Ft, melyért cserébe egyedi, sorszámozott kitűzőt kapnak. A srácokkal érkező csajoknak a részvétel ingyenes.
További infók: https://www.facebook.com/tweedrunbudapest

NatGeo Wild ingyenes fotókiállítás

Veszélyes ragadozók testközelből, támadásra készülő krokodil, a fotóstól másfél méterre elhaladó bálna, egymással harcoló zebrák – a NatGeo Wild tévécsatorna egyedülálló fotókiállítása a Föld lenyűgözően sokszínű élővilágát mutatja be gyönyörű, díjnyertes fotók és meglepő tények segítségével. A kiállítást most Budapesten is megnézhetjük, méghozzá ingyenesen: szeptember 14-ig, a Campona bevásárlóközpont földszintjén! A világ 131 országában 38 nyelven elérhető NatGeo Wild fő célja az ismeretterjesztés és a tájékoztatás.  Erre irányul a tévécsatorna nem csak lenyűgöző képi világot, hanem érdekességeket és tényeket felvonultató informatív fotókiállítása, amelyhez nyereményjáték is kapcsolódik.
További információk: http://www.natgeotv.com/hu/varazslatos-vadon-fotokiallitas

ARC kiállítás

Érdekel a modern művészet, és az, mások hogyan látják a világot, hogyan reagálnak egy-egy gondolatra vagy problémára? Évek óta kint vagy az ARC kiállításon, mert tetszenek a plakátok, és szeretsz elmélázni az üzeneteiken? Akkor idén sem érdemes kihagynod az ARC-ot, amit szeptember 5-től immár 14. alkalommal rendeznek meg. 2014-ben is rengeteg kritikai hangú véleménnyel, különböző szemszögből láttatott valósággal találkozhatunk a kiállítók képein. „Gyorsul a világ. Lassul a forgás. Semmi sincs úgy, mint volt. Minden úgy van, ahogy azelőtt.  Fontos a szeretet. Senkit nem érdekel.  Helyzet van. Közöny van.Van Isten. Nincs ilyen. Van jövő. Csak múlt van. Jelen vagyunk. Sehol se vagyunk. A pénz számít. Csak az nem számít. A tudás hatalom. A Párt a hatalom. Hiszek egy országban. Sok országban hiszek. Ésszel. Erővel. Szent akarattal. Fent agyarakkal. Te miben hiszel?” – a pályázati kiírásból idéztünk.
További infók: http://www.arcmagazin.hu/hirek

felmaraton.jpg ()

WizzAir Budapest Félmaraton

A nyári forróság után végre a hőmérséklet is jobban kedvez a futásnak. Te is kedvet kaptál, hogy újra felhúzd a futócipőt? Akkor – némi bemelegítés után – akár a WizzAir Budapest Félmaratonra is vállalkozhatsz, amit szeptember 14-én reggel 9 órától rendeznek meg a Városligetben. A táv egyéniben 21.0975 km, amit párban vagy 3 fős csapatban is teljesíthetsz. Az indítás a jelentkezők várhatóan magas létszáma miatt több szakaszban történik majd.
További infók, részletes tájékoztatás és online nevezés, szeptember 10-ig: http://www.futanet.hu/cikk/29-budapest-felmaraton-2014/11286
Ha nem tudsz ott lenni, de szívesen követnéd élőben a félmaratonisták útját Budapesten keresztül, kattints a verseny napján az élő közvetítésre a www.futanet.hu vagy a www.hosszabbitas.hu oldalakon!

Az emlékek őre a moziban!

Ha látványos, izgalmas, fantáziadús és titokzatos filmet szeretnél látni, akkor Az emlékek őre számodra is jó választás lehet. A történet szerint a 12 éves Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő társadalmat a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok is, akik a tizenkettedik évüket betöltött fiúk és lányok egész életre szóló pályáját kijelölik, egy évente megrendezett ceremónián. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát… A film Lois Lowry nagysikerű regénye alapján készült, mi már alig várjuk a szeptember 11-ei bemutatót!
További infók: http://www.bigbangmedia.eu/filmek/detail/titles/az-emlekek-ore/

Szűcs Gabi koncertje meglepetésekkel

Szűcs Gabi, a volt Cotton Club Singers énekese egy nagyszabású koncerttel készül: szeptember 7-én, este 8 órától lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol a nemrég elhunyt kitűnő előadó, Amy Winehouse dalait énekli swingesített formában. A koncert címe Swinging Amy, és ez lesz a Budapesti Nyári Fesztivál záróműsora. A koncert érdekessége, hogy az előadás vendége lesz Gabi régi zenekara, a Cotton Club Singers is. Az énekegyüttes ezen a koncerten fog – hosszú kihagyás után – újra a nagyközönség elé állni.
További infók: http://www.szabadter.hu/programok/item/1721-sz%C5%B1cs-gabi-swinging-amy-koncert.html

Családi Zöld Nap

Kibővült programkínálattal várja a családokat a Danubius Hotels szeptember 14-én, vasárnap 10.00 – 17.00 óra között a Feneketlen-tó körüli zöld parkban. A környezettudatos rendezvény immár harmadik alkalommal hívja fel a figyelmet arra, milyen fontos szerepe van rohanó világunkban a vizeknek, erdőknek, a természetes élővilágnak. A legkisebbeknek szóló számos program közül kiemelhetjük a játszóházat, a kisállat és kutyás bemutatókat, a kreatív foglalkozásokat, az erdei élmény akadálypályát vagy az arborétum sétát, de a szervezők az anyukákról sem feledkeznek meg. A Danubius Hölgyklub sátorban gyógyvízkóstoló, egészségmérés, stresszoldási gyakorlatok, masszázs lehetőség, arc-, kéz- és testápolási, gyógyítási tippek várják a mamákat. A rendezvényen több cég és természetvédelmi egyesület is jelen lesz, segítve, hogy mindannyian szórakozva tanulhassunk a környezetvédelemről. További infók: http://www.danubiushotels.hu/danubius-ajanlo/danubius-csaladi-zold-nap

bringatura.jpg ()

K&H mozdulj! 2 napos Balaton-kerülő bringatúra

Szeptember 20-21-én, amikor már nincs meleg, már nem hajt semmi, tekerj 202 kilométert barátokkal, családdal két nap alatt. Miért is ne? Ha egy ötvenes simán megy, ez is lehetséges! Vár egy kis nyárutós-indián nyaras aktív pihenés, egész hétvégés kellemes túra, fél napnyi tekeréssel a kora őszi Balaton déli partján szombaton, délután pedig pihenés. Másnap aztán az északi parton befejezhető a kör, s máris Balatonkenesén találja magát a család.
1. nap: Balatonkenese, Vak Bottyán Strand-Keszthely, Hotel Helikon
Táv: 99 km (a Balaton déli partján)
2. nap: Keszthely, Hotel Helikon-Balatonkenese Vak Bottyán Strand
Táv: 103 km (a Balaton északi partján)
A csak vasárnapi programra vágyóknak pedig ott a K&H mozdulj! balatoni bringatúra. Rajt/cél: Balatonkenese, Vak Bottyán Strand. Táv: 75 km.
Bővebb infók: http://www.futanet.hu/cikk/balaton-kerulo-bringatura


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X