Főoldal > AKTUÁLIS > Emma Thompson nem fél attól, ha csúnyának kell lennie

Emma Thompson nem fél attól, ha csúnyának kell lennie

átváltozáscsúnyaEmma Thompsonfilmfilmszerepszépszínésznő
0

Írta: and

Ha most megkérdeznénk tőled, Emma Thompson melyik szerepe ugrik be először, talán te is egy olyat mondanál, amiben a

Ha most megkérdeznénk tőled, Emma Thompson melyik szerepe ugrik be először, talán te is egy olyat mondanál, amiben a színésznő nem éppen gyönyörű nőt alakított – gondolj csak például a Harry Potter mozikra, ahol Trelawney professzort játszotta, vagy híres alakítására Nanny McPhee-ként.

Legutóbbi filmjében, a The Legend of Barney Thomsonban pedig Cemolinát alakítja, aki egy 77 éves prostituált. A kétszeres Oscar-díjas színésznőnek elmondása szerint semmi baja ezekkel a szerepekkel, és nem zavarja, ha csúfnak kell lennie, sőt, minden bizonnyal jobban örül az ilyen lehetőségeknek, mintha számos kolléganőjéhez hasonlóan neki is 35 évesnek kellene tettetnie magát, hogy szerepeket kapjon.

emmat2.jpg ()„Amikor ezekre a nőkre nézek, csak annyit kérdezek magamban: miért? Miért nem békélnek meg a korukkal és fogadják el az évek múlását? Ezáltal olyan szerepeket is kaphatnának, amelyek jobban megfelelnek a koruknak” – nyilatkozta nemrég egy külföldi magazinnak.

Emma Thompsont sokak számára éppen ezek a szavak teszik annyira szimpatikussá – na meg az, hogy nemcsak beszél arról, hogy elfogadja a korát, hanem úgy is cselekszik, és ő bizony már nem viselkedik huszonévesként.

A londoni születésű híresség a plasztikákat is elutasítja: azt a nézetet osztja, hogy műtétek és egyéb költséges beavatkozások nélkül szeretne megöregedni, ezek helyett a természetesség és az egészség a fontos számára.

Ennek érdekében évek óta nagyon odafigyel arra, mi kerül a tányérjára: igyekszik minőségi alapanyagokból készülő ételeket fogyasztani, és a mennyiségekre akkor is odafigyel, ha épp nagyon megkíván valamit.

Az 56 éves színésznő egyébként nem hisz abban, hogy bármit is meg kellene vonnia magától, hiszen úgy véli, a szervezete nem véletlenül kíván meg bizonyos ízeket, vagy épp kedvenc ételeit, italait. Ezért bármit elfogyaszt, amit megkíván, de az évek, évtizedek során megtanult mértéket tartani.

emmat3.jpg ()

Ezen kívül arra is figyel, hogy ne legyen túl szigorú önmagához, és egy-egy nehéz nap után szereti megjutalmazni magát. Egyik kedvence a vörösbor, amiből olykor lassan, élvezettel kortyolgat el egy-egy pohárnyit.

A bevitt kalóriák egy részét pedig örömmel mozogja le, mivel megtalálta azt a mozgásformát, ami hozzá a legközelebb áll. Ehhez pedig elmondása szerint sem személyi edzőre, sem drága konditerem-bérletre nincs szüksége.

„Az edzőtermeket utálom, de csaknem minden nap futok. Azt szeretnék enni és inni, amire igazán vágyom, emellett a futás jó kedvre is derít. És mindenki tudja, hogy negyven felett egy nőnek még fokozottabban kell ügyelnie a helyes étkezésre és a megfelelő mennyiségű mozgásra, különben a kilók bizony felrakódnak ránk” – mondta.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X