Főoldal > AKTUÁLIS > Fuss, egyél, élj – és olvasd el Scott Jurek könyvét!

Fuss, egyél, élj – és olvasd el Scott Jurek könyvét!

futáskönyvScott Jurekultrafutás
0

Írta:

Megjelent korunk egyik legnagyobb ultrafutójának, Scott Jureknek Futni, enni, élni című könyve. Ha szeretsz futni, érdemes elolvasni!

„A Futni, enni, élni korunk egyik legnagyobb visszavonult ultrásának életrajza, szakácskönyve és életfilozófiája. Hobbi, munka, szerelem egy közös metszéspontban találkozik: a futásban.” – Simonyi Balázs

Scott Jurek: Futni, enni, élni

„Scott Jurek élete valóságos diadalút. Elképesztő kihívásokkal száll szembe, és – hála lélegzetelállítóan személyes beszámolójának – most már értem, mi a titka. Sikerült neki az, ami páratlanná teszi az embert: belülről újjáépítenie önmagát.”
– Christopher McDougall, a Futni születtünk szerzője

Scott Jurek két évtizede meghatározó alakja az ultrafutásnak. 1999-ben a teljes ismeretlenségből előlépve állt a Western States Endurance Run élére a kaliforniai Sierra Nevada aranyásók taposta, régi útjain. Ezt a versenyt hét egymást követő évben nyerte meg, méghozzá úgy, hogy közben rekordot is fölállított. Kétszer futott be elsőnek a Badwater Ultramaratonon, miután megtette a 135 mérföldes embert próbáló „sétát” a Halál-völgyön át. 2010-ben amerikai csúcsot futott: 165,7 mérföldet, azaz hat és fél maratoni távot 24 óra alatt. És tagja volt annak az élsportolói csapatnak, amely Mexikóba utazott, hogy a tarahumara indiánokkal fusson, amint erről részletesen olvashatunk a Futni születtünk című sikerkönyvben.
További információk róla a www.scottjurek.com weboldalon.

Scott Jurek úgy mesél életéről és pályafutásáról, élsportolóvá és vegetáriánussá válásáról, hogy minden futó tanulhat tőle. Beavat első futóélményeibe, és leírja az utat, amely világversenyeken induló, rekordokat sorra döntő ultrafutót csinált belőle.  Miközben könyve bővelkedik a kitartás és a versenyszellem határait feszegető, már-már hihetetlen epizódokban, lenyűgöz tudományos felkészültségével és gyakorlati tanácsaival, kizárólag növényi alapú saját receptjeivel. A Futni, enni, élni mindenkit arra biztat, hogy ne álljon meg félúton, jusson el a célig, akár első futására indul, akár étrendjén kíván változtatni, akár csak arra kíváncsi, hogy mire képes.

„Egy futólegenda fantasztikus, letehetetlen könyve. Olvasás közben vagy egy versenypálya szélén éreztem magam, kívülről figyelve őt, vagy saját élményeimet éltem át újra általa. Sokszor kérdezik az ultrafutókat, miért éppen ez a sport a szenvedélyük. A kérdezők megtalálják a könyvben a választ, és talán mi ultrafutók is könnyebben meg tudjuk fogalmazni a válaszokat miértjeinkre.” – Lubics Szilvia

A Veszélyes övezet sorozat tagja
3900 Ft
www.parkkiado.hu
www.facebook.com/parkkiado


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X