Főoldal > AKTUÁLIS > Hová fogy még Katalin hercegné?!

Hová fogy még Katalin hercegné?!

Katalin hercegnéKate MiddletonVilmos herceg
0

Írta:

Sokak kedvenc hercegnéje ismét nagyon vékony.

Katalin hercegné a közelmúltban vett részt férjével, Vilmossal, és sógorával, Harry herceggel a Spectre című új James Bond film londoni bemutatóján. Megjelenésével pedig valószínűleg ellopta a rivaldafényt a film szereplőiről és készítőiről, hiszen csodálatosan festett földig érő, hátul nyitott Jenny Packham ruhájában. Bár sokan azt is megjegyezték, hogy Katalin túl vékony – szinte már nem is tud hová fogyni, de ő tovább karcsúsodik.

Még a nyáron bejárták a világsajtót azok a fotók, amiken Katalin hercegné kétéves kisfiával, György herceggel játszik a Beaufort Polo Clubnál. És amellett persze, hogy a kis herceg tündéri, és nagyon édesen mókáznak együtt, az sem kerülte el az emberek figyelmét, hogy a hercegné – aki akkor csupán 6 hete hozta a világra kislányát, Charlotte-ot – mennyire vékony.

Persze a legtöbben máris találgatni kezdtek, hogy Kate vajon hogyan férhetett bele ilyen gyorsan újra a várandósság előtti ruháiba – különös tekintettel a szűk farmerjába. Vannak, akik szerint a szoptatás, mások szerint viszont a rengeteg mozgás a válasz.

Megint mások azt mondják, mivel a hercegné nem hízott túl sokat a második terhessége alatt sem, így nem is volt számára olyan nagy feladat leadni azt a néhány kilót – ez gyakorlatilag észrevétlenül is megtör-ténhetett, akár a szoptatás, akár a sok mozgás, akár a babakocsi-tologatás következtében.

Persze olyanok is vannak, akik nagyon unják már a hercegné alakjáról szóló írásokat, és szerintük inkább az a lényeg, hogy anya és gyermeke(i) is egész-séges(ek). Apropó egészség, azért a várandósságot nem viselte a legjobban, főleg az első harmadban voltak erős rosszullétei.

Ez külföldi oldalak szerint azért van így, mert egy ritka betegségben szenved. „Ez a betegség a vészes terhességi hányás, vagyis a hyperemesis gravidarum, és sokkal gyakoribb azon nők körében, akiknek lánygyermeket várnak” – írja az egyik brit napilap.

A hyperemesis gravidarum egy másik internetes oldalon leírtak szerint inkább azokat a nőket veszélyezteti, akik fiatalon esnek teherbe, vagy először várnak babát, esetleg ikrekkel várandósak. A rosszulléteket pedig nem árt komolyan venni, hiszen a nyolcadiktól általában a 20. hétig tartó, gyakori hányás nemcsak túlzott fogyást, kiszáradást vagy depressziót okozhat, hanem a magzatnak is árthat.

Katalin az első terhességénél szerencsére csak az első hetekben volt csak rosszul, akkor többször kórházba is kellett vinni, de a szakszerű orvosi segítségnek és a rendszeres felügyeletnek köszönhetően nem lett komolyabb baja. Terhessége későbbi szakaszában pedig arra is volt energiája, hogy rendszeres mozgással tartsa fitten magát.

Súlyzós gyakorlatok és kimerítő kardiózás helyett kímélőbb mozgásformákra váltott, így például futás helyett nagyokat sétált kutyájával, Lupóval, miközben igyekezett befelé is figyelni, ami segítette lelki felkészülését az anyaságra.

Emellett állítólag felvett egy jógaoktatót, aki a kismamajóga alapjai mellett a meditáció világába is bevezette őt. A hercegné abban bízott, hogy terhessége végéig aktív kismama tud maradni, hiszen egyrészt nem akart ellustulni, másrészt talán nem is tudna sport nélkül élni.

Kedvenc mozgásformái között megtalálhatjuk a futást, a kerékpározást, az evezést, de a súlyzós gyakorlatokat és a teniszt is nagyon szereti. Kate gyermekkora óta úszik és gyephokizik, de akkor is lelkes, ha családjával, illetve most már leginkább férjével síelni mehet. Ami pedig az étrendjét illeti, valószínűleg második terhessége során is lazított kicsit szigorú étrendjén, és a sok sovány hús meg saláta mellett kedvenc édességeivel, csokis keksszel és gumimacikkal is kényeztette magát, ha ezekhez volt kedve.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X