Főoldal > AKTUÁLIS > Jane Seymour 64 évesen is a mély dekoltázst szereti

Jane Seymour 64 évesen is a mély dekoltázst szereti

Bond-lányfilmJames BondJane Seymoreszínésznő
0

Írta:

Mi másban ment volna Jane Seymour a Fifty Shades of Black (A fekete ötven árnyalata) című film Los Angeles-i premierjére, mint kis feketében? És ha

Mi másban ment volna Jane Seymour a Fifty Shades of Black című film Los Angeles-i premierjére, mint kis feketében? És ha már így döntött, akkor egy mélyen dekoltált, merészen felskiccelt darabot választott, ami derékban húzott ezüstös dísszel ékesített volt. Az egykori Bond-lány elképesztően szexin nézett ki, és mindenkit ámulatba is ejtett megjelenésével.

Jane-ről első pillantásra biztosan te sem mondanád meg, hogy nemcsak az ötödik, hanem a hatodik ikszen is túl van már. De szépségét és ragyogását – a pletykákkal ellentétben – elsősorban nem plasztikai műtétek sokaságának köszönheti, hanem annak is, hogy odafigyel egészségére. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő diéta, mozgás és a testi, lelki, szellemi egyensúly fenntartása.

A sztár cseppet sem tartja elcsépeltnek a régi mondást, mely szerint az egészség a legfontosabb. „Gyerekként és fiatal nőként ezt még nem éreztem át, és az étrendemre sem figyeltem annyira. Sok nehéz és zsíros holland ételt ettem, de később változtattam a táplálkozásomon, és a gyerekeimet is egészséges életmódra neveltem” – mondta egy korábbi interjúban.

Az Élni és halni hagyni című, 1973-as mozi Bond-lánya az utóbbi évtizedek során teljes kiőrlésű kenyérre cserélte a fehér kenyeret, a zsírosabb sajtokat pedig alacsonyabb zsírtartalmúakra. Ezen kívül minden nap igyekszik friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, melyeket családjával saját biogazdaságukban is megtermelnek.

Vörös húst ritkán fogyaszt, ellenben csirkét, halat, vegyes zöldség-körettel, illetve sok salátával szívesen szed a tányérjára ebéd- vagy vacsora gyanánt. A főétkezések közt pedig olykor elcsábul egy-egy finom falatra, de igyekszik ebben is egészséges alternatívákat választani – kedvenceivel elmondása szerint nem tud betelni.

„Imádom a bogyós gyümölcsöket, mert finomak és egészségesek, és nasinak is tökéletesek. A gyerekeimmel pisztáciát is gyakran majszolunk két étkezés között, ami szintén egészséges, finom és szívbarát csemege” – vélekedett a színésznő, aki évek óta kampányol a szívbetegségek megelőzéséért és kezeléséért.

Majd hozzátette: a rendszeres mozgást is nagyon fontosnak tartja. „Nincs szükségünk drága gépekre, inkább az a fontos, hogy a sportot az életünk részévé tegyük. Elég egy nagy séta vagy egy jó Pilates óra, amire én is gyakran járok. Emellett nyújtógyakorlatokat is végzek, és kis súlyokkal is szoktam edzeni, de soha nem viszem túlzásba” – mondta.

A színésznő szerint az is lényeges, hogy találjunk egy olyan hobbit, ami bármikor teljesen kikapcsol minket. „Számomra ez a festészet: a meditációm, az örömöm, a szenvedélyem. Egy ideig csak saját magamnak festegettem, aztán egyre többen látták a képeimet, és meg akarták vásárolni őket. Már nagyon sok pénzt gyűjtöttem ezekkel jótékony célra” – árulta el.

Az egykori Bond-lány tehát egészséges, fitt és kiegyensúlyozott, így szerinte akár száz évig is élhet. „Minden egyes nap kihívás számomra, hogy valami új dolgot próbáljak ki. Meg vagyok győződve arról, hogy életem utolsó napjáig aktív leszek – legyen szó akár színészetről, akár festésről, vagy mozgásról” – tette hozzá.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X