Főoldal > AKTUÁLIS > 2 tuti könyv futásról és étkezésről

2 tuti könyv futásról és étkezésről

evésfutáskönyvkönyvajánló
0

Írta:

Olvasd el ezt a két remek könyvet, az egyik az étkezésről szól, a másik pedig a futás történetét dolgozza fel!

Alexandra Jamieson: Egy falat kísértés – Kiút az evés rabságából

  • A szerző funkcionális táplálkozási tanácsadó, a Super Size Me c. film közreműködője
  • Segít megszabadulni a kényszeres evés terhétől
  • Elmagyarázza, miért vannak kudarcra ítélve a diéták, és hogyan válhatnak az ételek a bűntudat helyett ismét az öröm forrásává
  • Megtanít az intuitív étkezés művészetére és a sóvárgásainkban rejlő bölcsességre
  • Személyes történetekkel, hasznos tanácsokkal és technikákkal mutat utat, hogyan hallgassunk a testünkre, és találjuk meg a valódi vágyainkat

Alexandra Jamieson életvezetési és táplálkozási tanácsadó könyve segít megszabadulni nyomasztó sóvárgásunktól az ételek után. Megtanít, miként köthetünk békét a vágyainkkal és a testünkkel, és hogy mindebben mekkora szerepe van az étkezésnek és az ételhez való viszonyunknak.

Megdöbbentő őszinteséggel tárja fel, milyen mélyen gyökerező vágyakat fedhetnek el a sóvárgások, és hogy miként szabadíthat fel bennünket egyes szokásaink megváltoztatása.  Elmagyarázza, hogy az ételek és étkezési szokások hogyan szolgálhatnak eszközül testünk és lelkünk megtisztításához, és hogy szexualitásunk elfogadása nagymértékben megerősíthet bennünket. A harmonikus és egészséges élethez ugyanakkor szükségünk van környezetünk támogatására is, és arra, hogy bízzunk önmagunkban és a megérzéseinkben.

A könyv alapmű mindenkinek, aki véglegesen meg szeretne szabadulni a kényszeres evés terhétől.

Alexandra Jamieson funkcionális táplálkozási tanácsadó, szakács, író és televíziós személyiség. Hazánkban neve az Oscar-jelölt dokumentumfilm, a Super Size Me közreműködőjeként vált ismertté, de a CNN-től az Oprah-ig számos televíziós és rádiós műsor vendégeként megfordult. Előadásaival rendszeresen járja az USA konferenciát és egyetemeit, webináriumain és képzésein keresztül pedig emberek ezreivel osztja meg tudását. Jelenleg New Yorkban él.

Miért futott az ókor és a középkor embere, és miért futunk manapság? Ugyanaz az erő hajtja előre a nagyvárosban kikapcsolódásként kocogót vagy az ultramaratoni távokat megtevő tarahumara indiánt?

Thor Gotaas a futás történetének bemutatásával keresi a válaszokat. Az ókortól a modern korig számos izgalmas háttér-információval szolgál. Csak két példát emelve ki: a norvég vikingek lovakkal versenyeztek, hogy ezzel tartsák sakkban az öregedést; Hitler Németországában pedig az 1936-ban rendezett nyári olimpián egy színes bőrű futó győzött.

A legizgalmasabb fejezetek azonban a jelenről szólnak. Az afrikai futók előretöréséről, az amatőr futás felvirágzásáról, és természetesen a szupersztárként ismert sportolókról, akiknek fordulatos, gyakran tragikus életútja úgy tárul fel előttünk, akár egy lebilincselő regény.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X