Főoldal > AKTUÁLIS > Megjelent A futónő című könyv – nem csak futó nőknek!

Megjelent A futónő című könyv – nem csak futó nőknek!

futáskönyv
0

Írta:

Remek olvasmány a sportról, a női emancipációról és a becsvágyról

Carrie Snyder: A futónő

Aganetha Smart, a 104 éves egykori olimpikon futónő elfeledve él egy nyugdíjas-otthonban. Győzelmével annak idején mindenkit lenyűgözött: a kanadai versenyző abban az évben nyert aranyat, amikor először szerepelhettek női atléták az olimpián. Sorsát azonban legalább ennyire meghatározták az első világháború komor évei, valamint vágya, hogy szembeszálljon korának konvencióival.

Egy napon két idegen keresi fel, akik dokumentumfilmet készítenek a régi idők női sportolóiról. A múlt eseményeit megismerve lassan megértjük, miként segített az aranyérem Aganethának megszabadulni a titkokkal terhelt családi ház béklyóitól. Ám a hajdani bajnoknőnek még egy kihívással szembe kell néznie: a filmesek talán nem is azok, mint akiknek mutatják magukat…

Carrie Snydert valós történelmi helyzetek inspirálták, hogy megírja fordulatokban gazdag regényét, a becsvágy és a női emancipáció történetét, amelyből kiderül, hogyan képes határait átlépve a saját életét élni egy nő.

„Egész életemben mentem valahová, megcéloztam egy fix pontot a horizonton, amely valahogy sosem került közelebb. Eleinte odaadással, bizalommal üldöztem, kicsit később frusztráltan, még később szenvedve, és még később egy szabadulóművész elszántságával. És már túl késő megállni, még ha csak a fejemben futok is, megszokásból.”

A kötet honlapja: http://carriesnyder.com/books/girl-runner


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X