Főoldal > AKTUÁLIS > PÖRIvel segítettek a rászorulókon

PÖRIvel segítettek a rászorulókon

adományÉlelmiszerbankétkezésjótékonyságpöripörköltsegítségstreet food
0

Írta:

Az első street food pörkölt, a PÖRI összesen 1 838 050 forint adományt hozott: 33 ezer rászorulónak, 55 millió forint értékben segít az Élelmiszerbank a gyűjtésből

Összesen 1 838 050 forintot és 4700 adag pörkölthöz szükséges alapanyagot adományozott a MAGGI a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, miután sikeresen lezárult a négy hétvégén át tartó 1. PÖRI akció. A street food pörköltnek óriási sikere volt, összesen 4700-an vásárolták és kóstolták meg.

Tavasszal több tucat bloggert kért fel a MAGGI egy személyes videóüzenetben, hogy alkossák meg az első street food köntösbe csomagolt pörköltet. A szakmai zsűri (Milutinovits Panka food stylist, Magyarósi Csaba vlogger, Susánszky Ádám, a Zing Burger megalapítója, a hazai street food egyik élharcosa és Szarvas Veronika, a Nestlé dietetikusa) végül a Citromdisznó blogger párosának receptjét választotta. Így született meg a PÖRI.

A győztes alkotást június 16. és július 9. között péntektől vasárnapig 300 forintos javasolt áron lehetett megvásárolni a WestEnd előtt parkoló PÖRI food truckból. A MAGGI a teljes bevételt, illetve minden eladott PÖRI után plusz egy adag elkészítéséhez elegendő alapanyagot ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Kígyózó sorok, elégedett vásárlók és egy nemes ügy, amely végén összesen 1 838 050 forint gyűlt össze, további 4700 PÖRI-hez szükséges alapanyag felajánlásával kiegészítve. A négy hétvége alatt 2080 db bagettet, 800 kg csirkecombot, 48 kg sült hagymát, 144 liter tejfölt használtak fel az első street food pörkölthöz.

 Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba. Az Élelmiszerbank több mint 12 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, amelyek között vannak közeli lejáratú, csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az Egyesület 2016-ban ötezer tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 ezer nélkülözőt segített rendszeresen. A Nestlével 2008 óta működünk együtt szorosan, és nagyon örültünk az új kezdeményezésnek, amivel megkerestek bennünket. Boldogok vagyunk, hogy a PÖRI akció keretében összegyűlt összegből 33 ezer darab élelmiszercsomagot tudunk összeállítani mentett élelmiszerekből. Mivel az Élelmiszerbank az élelmiszerfelesleget ingyen veszi át és „csak” a működési költségeit, szállítást, raktározást, stb. kell fedeznie, ezért az 1 838 050 forint pénzadomány összesen több mint 55 millió forint értékű élelmiszerfelesleg rászorulókhoz való eljuttatását teszi lehetővé, amelyhez még hozzájárul a 4700 adagnak megfelelő pörkölt alapanyag felajánlás is” – mondta Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezető igazgatója. 

Forrás: Comlab


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X