Főoldal > AKTUÁLIS > Cedric McMillan lehet az új Mr. Olympia?

Cedric McMillan lehet az új Mr. Olympia?

0

Írta:

Idén szeptember 14 – 16. között 52. alkalommal rendezik meg Las Vegasban a világ legrangosabb testépítő és fitnesz versenyét, az Olympia Weekend-et. A 2017-es versenyre egyedülálló módon a Scitec Nutrition csapatának 5 tagja is kvalifikált. 

A Scitec “Marvelous 5”-ként is emlegetett álomcsapata olyan testépítőkből áll, akik közül hárman (Cedric McMillan, Brandon Curry és Maxx Charles) a Mr. Olympia, ketten pedig (Margret Gnarr és Jessica Renee) a Bikini Olympia kategóriában indulnak. Mivel a résztvevők kizárólag más rangos testépítő versenyek dobogósai közül kerülhetnek ki, 1965 óta minden évben a Mr. Olympia az az esemény, ahol eldől, ki a testépítők legjobbja – és ki az, aki olyan legendák sorába állhat be, mint Lee Haney vagy Arnold Schwarzenegger. Ezért az Olympia Weekend-en versenyzőként részt venni már önmagában is hatalmas eredmény, amelyet sokéves kemény munka és rengeteg lemondás előz meg.

A “Marvelous 5” egyik dobogóesélyes tagja nem más, mint az idei Arnold Classic első helyezettje, Cedric McMillan, aki a Scitec Push Forward kampányának arcaként nemrég Budapesten is járt. Cedric született testépítő, akit már első nagy győzelmekor Lee Haney második eljöveteleként emlegettek. Azóta elért sikereivel az “Egyetlen” (The One) becenevet is kivívta, bár ezt ő kényelmetlennek érzi, hiszen – ahogy anyukája szokta mondani – ő csak Cedric, izmokkal. Szerénységét, kitartását és fizikumát a katonaságnál is kamatoztatja kiképzőtisztként. Interjúnkban a Mr. Olympiára való felkészülésről, a testépítéssel járó nehézségekről és a Scitec-kel folytatott munkájáról mesél.

Mit éreztél, amikor az idei Arnold Classicon Arnold Schwarzenegger átnyújtotta neked az első díjat? 

Leginkább megkönnyebbülést. Nem hagytam, hogy a fejembe szálljon a dicsőség; csak egy pillanatra álltam meg kicsit megpihenni, mielőtt tovább folytatom az utamat.

Milyen érzés a legjobbnak lenni?

Nem tudom. Az, hogy átnyújtanak neked egy első díjat, még nem jelenti, hogy te vagy a legjobb. Nem hagyhatom, hogy ilyen tévképzetek hajtsák az egómat. Ebben a sportban az embernek rengeteg elvárásnak kell megfelelnie, így nagyon fontos, hogy kontrollálni tudjam, miként hat rám a győzelem vagy a vereség. Igyekszem mindig érzelmileg kiegyensúlyozott maradni. Hálásnak és motiváltnak érzem magam, akármilyen eredményt érek is el.

Milyen élményekkel gazdagodtál a Scitec Nutrition Push Forward kampányának arcaként?

Óriási lehetőség számomra, hogy a Scitec Nutritiont képviselhetem. A Scitec-kel folytatott munka életem egyik fénypontja. Nagyon jó érzés, hogy ennyi országba eljutottam, és ezeken a helyeken én mutathattam be a Scitec új termékeit. A legerősebb emlékem a budapesti forgatásról a jéghideg stúdió. 10 fok volt odabent, és rajtam csak rövidnadrág volt! De amint forogni kezdett a kamera, mindenről teljesen megfeledkeztem, és csak a munkára koncentráltam.

Katonai kiképzőtisztként hasznát veszed rendhagyó fizikai tulajdonságaidnak?

A fizikumom valóban megkönnyíti, hogy a katonák a parancsnokot lássák bennem, hiszen mindig hallgatnak rám, és azt teszik, amit mondok. Keményen edzem őket, de a humor sem hiányozhat! Ugyanakkor igyekszem a mentoruk is lenni, és hosszú távon motiválni őket.

Mire figyelsz az étrendedben a verseny előtt? Milyen táplálékkiegészítők segítenek a felkészülésben?

Mindig fogyasztok Scitec 100% Whey protein-t, Jumbo Pak-ot a multivitaminokért és ásványokért, és – amikor a diétám engedi a cukorbevitelt – Trans X Professional-t a szénhidrátokért, a kreatinért és az argininért. Amikor alacsonyan kell tartanom a cukorszintemet, az edzés előtti AmiNO Xpress-t használom, ami segíti az izmok véráramlását. A felkészülés során Chromium-ot és ALA-t is szedek, hogy biztosítsam a feldolgozott szénhidrátok izomsejtekbe épülését. Amikor lezuhan az energiaszintem, a Glutamine termékek segítenek, hogy új erőre kapjak, anélkül hogy lebontanák az izomszöveteket. A felkészülés utolsó 6 hetében pedig a Hot Blood-ból nyerek energiát kardio előtt.

Milyen eredménnyel lennél elégedett a Mr. Olympián?

Csak szeretnék a legjobb formámban színpadra lépni és egy jó programot nyújtani azoknak, akik szeretik, amit csinálok, és támogatnak benne.

Forrás: KRQ


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X