Főoldal > AKTUÁLIS > Fokozd teljesítményed magnéziummal! (X)

Fokozd teljesítményed magnéziummal! (X)

magnézium
0

Írta:

A nyári alak télen készül, szokták mondani. És milyen igaz, a téli, illetve kora tavaszi időszak kiváló lehet arra, hogy újra formába hozzuk magunkat, hogy mire beköszönt a jó idő és lekerülnek a nagy meleg pulóverek és bundás kabátok, addigra a testünk is felkészülve várja a bikiniszezont.

A nyári alak megszerzése nagy mértékben múlik az étkezéseinken, hogy mit mivel eszünk, másrészt a testmozgáson. Jó tudni, hogy míg táplálkozással sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tudunk a szervezetbe juttatni, addig a sportolással és az azzal járó izzadással épp az ellenkezője történik.

A szervezet természetes hűtési reakciója megemelt fizikai aktivitásnál az izzadás, amivel azonban jelentős magnéziumot vesztünk. A magnézium olyan ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az élettani folyamatok fenntartásához, a csontok szilárd vázát alkotja, emellett az anyagcserében, valamint az idegrendszeri- és izomműködésben elsődleges szerepet játszik. Ráadásul a diéták, fogyókúrák, valamint a stressz is hozzájárul a magnéziumveszteséghez, ami így olyan tüneteket produkálhat, mint az izomgörcs, az éjszakai elalvás előtti feszültség, valamint a fokozott ingerlékenység. A csökkent magnéziumszintnél romlik a test regenerációs képessége, amivel így csökken a sportoláskor a teljesítményünk – ezzel pedig a megnehezítjük a vágyott alak elérését.

Ha tehát sportolunk vagy fogyókúrába kezdünk, mindenképp oda kell figyelnünk a magnéziumpótlásra! Természetes magnéziumforrás lehet a klorofilban bővelkedő leveles, zöld növények (pl. paraj), a tökmag, mandula, dió, vagy mák, valamint a tejtermékek, azonban érdemes olyan étrend-kiegészítőket vagy vény nélkül kapható gyógyszert alkalmazni, amely fedezi a napi magnéziumszükségletünket!

Mindennapi magnéziumpótlásra szedjen a Panangin® filmtablettát, mely hatóanyagai hozzájárulnak az egészséges szív- és keringési rendszer, valamint az idegek és izomzat megfelelő működéséhez.

 

A Panangin® filmtabletta hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere-folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében.
Vény nélkül kapható gyógyszer

 

Forgalmazó: Richter Gedeon Nyrt., 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági osztály: +36-1-505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X