Főoldal > AKTUÁLIS > 5 tipp, hogy ne stresszeld túl az ünnepi készülődést

5 tipp, hogy ne stresszeld túl az ünnepi készülődést

ajándékkarácsonykészülődésstresszünnepek
0

Írta:

A nyakadon az év végi munkahelyi hajtás és a céges bulik tömkelege, de a karácsonyi ajándékoknak még híre-hamva sincs? Ne stresszeld túl az ünnepeket! Fogadd meg a tippjeinket, hogy öröm legyen a készülődés!

1. Készítsd listát!

Ne aggódj, nem csak a kontrollmániások és a maximalisták készítenek listát az ünnepi szezonra! Jóformán annyi dolog összejön karácsonyra, hogy követni sem tudjuk: az adventi koszorú beszerzése/elkészítése, a karácsonyi üdvözlőkártyák megírása, sütés-főzés, a családtagoknak való meglepik vásárlása, de még az ünnepi szettedre és saját magadra nem is gondoltál! A lista tehát jó hosszú, de egy könnyen átlátható, dátumozott listával egy-kettőre megoldod minden gondod!  A lényeg, hogy minden rohanás nélkül jegyezd fel az összes karácsonyi apróságot (hogy még véletlenül se felejts ki semmit), és ragaszd ki egy jól látható helyre, hogy mindig szem előtt legyen – aztán amit már elvégeztél, azt húzd ki róla, így látod, hogy fogynak a teendők.

2. Maradj a klasszikusoknál

Semmi eredeti és személyes ajándék nem jut eszedbe a szüleidnek, a testvéreidnek és a párodnak? Egy technikai kütyü, egy stílusos dekorációs tárgy, valami meleg-és puha, egy díszdobozos szépségápolási termék, illetve a finomabbnál finomabb nyalánkság mindig jól jöhet! Annál rosszabb nincs is, mint az utolsó pillanatban járni a bevásárlóközpontokat egy SOS ajándék után! Mi azt javasoljuk, hogy mielőbb szerezz be minden ajándékot, így nyugodtan koncentrálhatsz más, fontosabb dolgokra. Ha pedig menet közben mégis eszedbe jutna valami frappáns ajándék, még mindig megveheted.

3. Csomagoltass ingyen

Az egy dolog, hogy a szuper ajándék megvan, még be is kell csomagolni – lehetőleg szépen, ízlésesen. Jó, ha tudod, hogy a legtöbb drogériában ingyenesen be lehet csomagolni az ott vásárolt termékeket, de a legtöbb parfüméria és webshop is rendelkezik ingyenes díszcsomagolási lehetőséggel – csak nem reklámoztatják. Mielőtt kifizetnéd a terméket, érdeklődj a lehetőségekről és ne szaladsz el ezt a szuper lehetőséget!

47489651 - christmas baking santa woman smiling happy having fun with christmas preparations wearing santa hat

4. Ne töltsd minden idődet a konyhában

Szuper dolog karácsonyi finomságokat sütni-főzni, de a legjobb, ha a családod többi tagjával töltöd az ünnepi készülődést. A mézeskalácssütésbe és a kekszek szaggatásába például mindenkit bele lehet vonni, a bonyolultabb finomságokat pedig vegyétek meg a helyi cukrászdában – a legtöbbször sokkal olcsóbban kijön, mintha megvennél minden hozzávalót, a konyhapult mögött töltött értékes idő megspórolásáról nem is beszélve!

5. Tedd helyre a prioritásod

Minden – előre nem betervezett – dolog előtt kérdezd meg magad: „Mi történik, ha most ezt nem fogom megcsinálni?”. A legtöbbször semmi, minden marad a régiben. Ezzel arra akarunk kilyukadni, hogy ne pazarold az energiádat és az idődet lényegtelen dolgokra, koncentrálj inkább a családodra és a velük eltöltött értékes időre – ugyanis erről szól a karácsony, nem?

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X