Főoldal > AKTUÁLIS > Gyászol Katalin hercegné

Gyászol Katalin hercegné

gyászhercegnéKatalin hercegnéKate Middletonkirályi családkülföldi sztársztárVilmos herceg
0

Írta:

Legidősebb élő rokonát veszítette el.

Szomorú hírt közöltek külföldi lapok: Katalin hercegné legidősebb élő rokona, Alice Tomlinson 107 éves korában elhunyt. A kertészkedés iránt szenvedélyesen rajongó idős hölgyet, aki Kate anyai nagyapjának a nővére volt, április 5-én érte a halál, Isle of Wight-i otthonában.

Két lánya és négy unokája gyászolja, valamint természetesen a hercegné egész családja is – annak ellenére, hogy egy családi vita következtében Katalin nagyapja, Ronald Goldsmith és Alice nem beszéltek a hetvenes évek óta, és a hercegné személyesen soha nem is találkozott idős rokonával.

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Kate Middleton családjában szerencsére egy jóval örömtelibb esemény is áprilisra tehető, sőt, éppen cikkünk megjelenésének napjára – ezen a napon ünnepli ugyanis első születésnapját a hercegi pár harmadik gyereke, Lajos herceg.

Mint arról mi is írtunk korábban, a hercegné várandósságának első hónapjai ezúttal sem teltek zökkenőmentesen: az előző két terhessége során fellépett vészes terhességi hányás, vagy más néven hyperemesis gravidarum most is fennállt nála. Így az első időszakban olyan tünetektől szenvedett, mint például szédülés, erős hányinger, gyakori hányás.

Az első terhességénél is csak a kezdeti időszakban volt rosszul, akkor többször kórházba is kellett vinni, de a szakszerű orvosi segítségnek és a rendszeres felügyeletnek köszönhetően nem lett komolyabb baja. Terhessége későbbi szakaszában pedig arra is volt energiája, hogy rendszeres mozgással tartsa fitten magát.

Súlyzós gyakorlatok és kimerítő kardiózás helyett kímélőbb mozgásformákra váltott, így például futás helyett nagyokat sétált kutyájával, Lupóval, miközben igyekezett befelé is figyelni, ami segítette lelki felkészülését az anyaságra.

Emellett állítólag felvett egy jógaoktatót, aki a kismamajóga alapjai mellett a meditáció világába is bevezette őt. A hercegné abban bízott, hogy terhessége végéig aktív kismama tud maradni, hiszen egyrészt nem akart ellustulni, másrészt talán nem is tudna sport nélkül élni.

Fotó: Mark Cuthbert/Getty Images

Kedvenc mozgásformái között megtalálhatjuk a futást, a kerékpározást, az evezést, de a súlyzós gyakorlatokat és a teniszt is nagyon szereti. Kate gyermekkora óta úszik és gyephokizik, de akkor is lelkes, ha családjával, illetve most már leginkább férjével síelni mehet.

Ami pedig az étrendjét illeti, második terhessége során is lazított kicsit szigorú étrendjén, és a sok sovány hús meg saláta mellett kedvenc édességeivel, csokis keksszel és gumimacikkal is kényeztette magát. Szerintünk valószínű, hogy ez a harmadik terhessége alatt is így volt – mert hát mi értelme lett volna a túlzott szigorúságnak, amikor születendő kisbabájának mindent megadhat a világon?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X