Főoldal > AKTUÁLIS > Így reagáltak a sztárok Schobert Norbi durva kijelentésére

Így reagáltak a sztárok Schobert Norbi durva kijelentésére

botrányfitneszguruschobert norbi
0

Írta:

A fitneszguru újabb merész kijelentést tett, ami rengeteg magyar sztár reagált.

A minap Schobert Norbert a Fókuszban beszélt arról, milyen az ideális forma és testsúly. Az interjú során egy igen kemény mondat hagyta el a száját: „Vannak ilyen hülye mondások, amit a férfiak terjesztenek és el is hiszik. Ez »a férfi 100 kilónál kezdődik« mondat. Itt nagy tévedésben vannak, mert a vágódisznó kezdődik 100 kilónál.”

 

Sokakat nagyon felháborított a kijelentése, többek között jó néhány sztárt is, akik reagáltak is Norbi megszólalására.

Lakatos Márk például úgy véli, hogy „egy nettó bunkó, suttyó, alpári kijelentés volt”:

„Ugyanúgy, ahogy tavaly a nőkbe szállt bele páros lábbal, most a nemek közötti egyenlőség jegyében a férfiakat vette elő, hogy senki se maradjon ki. Ez egy nettó bunkó, suttyó, alpári kijelentés volt, és lenne is hozzá egy kérdésem. Norbi is volt túlsúlyos, ahogy a családjában többen is, beleértve a kisfiát. Vajon velük is így beszélt, csimpánzcsöcsűnek és vágósúlyúnak nevezte őket? Ha pedig nem, akkor mi jogon gondolja, hogy így beszélhet vadidegenekkel, akiket porig aláz ismeretlenül is? Az én válaszom a miértre egyértelmű: valószínűleg a sértést alantas marketing célra használja fel, így generál magának elérést és figyelmet, miközben egy életre megsebezhet embereket. Ez egy primitív húzás, nagyon káros. Nem véletlenül készítettünk testpozitív divatfilmeket. Tanuljuk már meg, hogy más emberek testére nem mondunk sértőt és nem alázunk meg senkit a testképe miatt.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mark Lakatos (@markolakatos) által megosztott bejegyzés

Németh Kristóf szerint Norbi pontosan tudta, mit csinál:

„Ahogy Norbit ismerem, pontosan tudja, hogy ha ilyen interjút ad, az végigsöpör a médián és ő küldetéstudatból fogalmazott ilyen sarkosan. Véleményem szerint nem mindegy, hogy milyen magasság párosul a 100 plusz kilóhoz: Norbi magasságával például érthetően nem lenne szerencsés, ha ennyit mutatna a mérleg, éppen ezért nem lehet általánosítani. A feleségem terhessége alatt én többet híztam, mint ő, ezért célom volt, hogy leadjam a felesleget.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Németh Kristóf (@nemeth.kristof.hivatalos) által megosztott bejegyzés

Rákóczi Feri szimplán csak hülyeségnek tartja Norbi véleményét:

„130 kilósan erősen vágósúlyúnak számítottam, ha Norbinak igaza van, de a boldogságom nem a kilóimtól függ. Attól függetlenül lehet elégedett valaki az életével és magával, hogy túlsúlyos, ezt saját tapasztalatból is mondom. Engem az életmódváltásra a kíváncsiság és nem a hiúság vitt rá, egyszerűen egészségügyi szempontból tartottam fontosnak, de persze a hiúság sem rossz motiváció. Viszont ez a ‘100 kiló felett vágósúlyú egy férfi’-megjegyzés baromság.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rákóczi Ferenc (@rakoczi_feri) által megosztott bejegyzés

Molnár Gusztáv, a Drága örökösök sztárja szerint az a fontos, hogy jól érezze magát az ember a bőrében:

„Sosem mások miatt fogytam le, vagy mások miatt híztam meg, hanem önmagam miatt. Azt  gondolom, hogy ne mások mondják meg, mi az elvárható egy nő vagy férfi számára. Az a fontos, hogy érezze mindenki jól magát bőrében, ép testben ép lélek! Nem 100 félék vagyunk, hanem nyolcmilliárd félék és az átlag nem létezik. Például 180 centiméter felett, a 100 kilóhoz közelítő testsúly elfogadható, főleg, ha csupa izom. Az sokkal nagyobb baj, ha valakinek ép testben a lelke nincs rendben.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Molnár Gusztáv Official (@molnar.gusztav) által megosztott bejegyzés

Via


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X