Főoldal > PSZICHÉ > 5 szuper tipp: így készülj stresszmentesen a nyaralásra!

5 szuper tipp: így készülj stresszmentesen a nyaralásra!

0

Írta: and

A kamerád lemerült, a hajad szó szerint égnek áll, a fürdőruhád pedig otthonmaradt a nagy kapkodásban? Nyugi, ez csak egy rémálom, melyből még van elég időd felébredni a nyaralásig – már mutatjuk is, hogyan! 1. A nyaralás előtt egy hónappal Az Európai Unió országaiban ma már nincs szükséged érvényes útlevélre: személyi igazolvánnyal is mehetsz külföldre. […]

A kamerád lemerült, a hajad szó szerint égnek áll, a fürdőruhád pedig otthonmaradt a nagy kapkodásban? Nyugi, ez csak egy rémálom, melyből még van elég időd felébredni a nyaralásig – már mutatjuk is, hogyan!

1. A nyaralás előtt egy hónappal

Az Európai Unió országaiban ma már nincs szükséged érvényes útlevélre: személyi igazolvánnyal is mehetsz külföldre. Ám ha mondjuk Tunéziában, Egyiptomban vagy Törökországban töltöd egy-két hetes vakációdat, akkor bizony nem árt, ha időben ellenőrzöd az útleveled érvényességét. Ez csak egy pillanatig tart, mégis sok kellemetlenséget spórolhatsz meg vele magadnak!

2. A nyaralás előtt két héttel

Írj pontos listát arról, mi mindent kell megvásárolnod az utazás előtt. Semmiképp ne feledd a naptejet, a szúnyogriasztót, egy jó könyvet, papucsot, napégés elleni-, sebfertőtlenítő- és lázcsillapító készítményeket, esetleg néhány új felsőt, fürdőruhát, kalapot, strandkendőt és csillogó szájfényt. Ezeket érdemes rendszerezned, például külön csoportba szedheted a gyógyszereket vagy a beszerzendő ruhákat. De az is hatékony megoldás lehet, ha azt írod össze, melyik üzletben mit szeretnél vásárolni. A lista egyrészt megóv a túlköltekezéstől, másrészt időd spórolhatsz, ha nem kell háromszor is visszaszaladnod a sarki drogériába vagy a hipermarketbe.   

stressz.jpg ()3. A nyaralás előtt nyolc-tíz nappal

Ekkor érdemes fodrászhoz és kozmetikushoz menni, hiszen a hajad és a bőröd is szép marad a nyaralás végéig. Arról nem is beszélve, hogy az utazás előtti napon a stressz miatt talán már azt sem tudnád elmagyarázni a fodrászodnak, hogy Amy Adams vagy Amy Winehouse frizurájához szeretnél hasonlót…  

4. A nyaralás előtt egy héttel

Ellenőrizd a kamerád, fényképezőgéped! Ha elfelejtettél memóriakártyát vagy pótaksit venni, még nem késő! Nézd át a szekrényedet is, és csoportosítsd egy helyre azokat a cuccokat, amiket magaddal szeretnél vinni, és a hátralévő napokban ezek közül már semmit se viselj. Kinek van kedve még a nyaralás előtti napon mosni – vasalni meg pláne?!

5. A nyaralás előtti este

Ha nagyon korán indul a géped, az utazás előtti estén pakolj be, majd (néhány órányi nyugodt alvás reményében) ellenőrizd, hogy mindent eltettél-e. Ezt felesleges hamarabb megtenned, mivel a ruháid egy része így is össze fog gyűrődni a bőröndödben. Viszont arra figyelj, hogy ne tömd tele a táskád felesleges cuccokkal! Sampont és törölközőt biztosan adnak a szállodában, ha pedig elszakad a papucsod vagy a szalmakalapod, minden üdülőhelyen legalább tíz árus szalad majd eléd, hogy nála vásárolj újat. Nem is lesz más dolgod, mint választani, és persze mosolyogva élvezni a nyaralást!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X