Főoldal > PSZICHÉ > Barátságpróba: ha beüt a szerelem

Barátságpróba: ha beüt a szerelem

0

Írta: and

Ha az addig elválaszthatatlan barátnőpáros egyik tagját utoléri a szerelem, a másik egyrészt örül a boldogságának, másrészt azonban megfordul a fejében, hogy a nagy zsongás rányomhatja bélyegét a barátságukra. Nem lesz több önfeledt, csajos este és a nyári szabadságot is inkább a barátjával tölti majd? A barátság megőrzése azonban mindössze az őszinte, kölcsönös kommunikáción és […]

Ha az addig elválaszthatatlan barátnőpáros egyik tagját utoléri a szerelem, a másik egyrészt örül a boldogságának, másrészt azonban megfordul a fejében, hogy a nagy zsongás rányomhatja bélyegét a barátságukra. Nem lesz több önfeledt, csajos este és a nyári szabadságot is inkább a barátjával tölti majd?

A barátság megőrzése azonban mindössze az őszinte, kölcsönös kommunikáción és egy kis szervezésen múlik. Soltész Krisztina életvezetési tanácsadó szakértőnk tippjei segítenek, hogy megőrizzétek a közös harmóniát.

 

shutterstock_3635681.jpg ()Tisztázd érzéseidet!

 

Ha te vagy az egyedül maradt barátnő, kérdezd meg magadtól:

– Valóban elhanyagol a barátnőm vagy csak én nagyítom fel a helyzetet?

– Irigy vagyok rá?

– Attól félek, hogy elveszítem?

Teendő: Ha komolyan úgy érzed, hogy a barátnőd hanyagol téged, beszélj neki őszintén az érzéseidről. „Erre nagyon jó módszer az erőszakmentes kommunikáció, amikor beszélgetés közben csak azt kommunikálod a másik felé, hogy te mit érzel, ahelyett, hogy a barátnődet minősítenéd – magyarázza Krisztina.”

 

Ha te vagy az, aki hódolóra lelt, az alábbi kérdéseket tedd fel:

– Azért kelt bennem bűntudatot a barátnőm, mert tényleg keveset vagyok vele, vagy csak érzelmileg zsarol?

– Valóban ennyire nincs időm, hogy találkozzunk, vagy csupán elvakít a szerelem?

Teendő: „Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy a kapcsolat elején minden percet párjuknak szentelnek. Pedig a „sülve-főve” miatt az érzelmek hamarabb kifulladnak –  mondja Soltész Krisztina. – A „szimbiózisban” élők közül az egyik fél általában teljesen alárendeli magát a másiknak, így egy idő után érdektelenné válik a párja számára. Éppen ezért, ha szánsz időt a barátnődre, a hobbidra, és megtanulod saját céljaidat is követni, a kapcsolatodat is segíted.”

A cikk folytatását  megtalálod a júniusi Wellness magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X