Főoldal > PSZICHÉ > Mit mondanak rólad a számok?

Mit mondanak rólad a számok?

0

Írta: and

Merítkezz meg kicsit a számok tengerében, ha pedig van kedvenced, vagy bizonyos szám kísértetiesen sokszor bukkan fel életedben, akkor most megnézheted, milyen jellemzői vannak az egyes számoknak, és persze neked!   A számmisztika története A numerológia, azaz a számtudomány ezoterikus története régi időkre nyúlik vissza.  Az emberiség történelmében többféle számmisztika létezett, így volt hindu, kínai, […]

Merítkezz meg kicsit a számok tengerében, ha pedig van kedvenced, vagy bizonyos szám kísértetiesen sokszor bukkan fel életedben, akkor most megnézheted, milyen jellemzői vannak az egyes számoknak, és persze neked!

 

A számmisztika története

A numerológia, azaz a számtudomány ezoterikus története régi időkre nyúlik vissza.  Az emberiség történelmében többféle számmisztika létezett, így volt hindu, kínai, egyiptomi, görög, kelta, de a jelenlegi modern is.

Többféle elmélet létezik, legtöbben mégis Püthagorasz görög filozófushoz kötik a fogalmat, aki több mint 2500 évvel ezelőtt állította fel tézisét, mely szerint a számok nem csupán matematikai, hanem önálló jelentéssel is bírnak, és minden számhoz más és más jelentések társulnak. Tehát az emberi sors elemezhető az őt leíró adatok számokká alakításával. Püthagorasz szerint elsősorban a nevünk jellemez bennünket – nomen est omen – és születésünk dátuma.

 

Mire használhatod?

A számmisztika alapjait az 1-től 9-ig terjedő, úgynevezett fő számok jelentik. Minden szám fő számmá redukálható, amennyiben az összetevőit összeadod. A számításhoz a születésed napja (kétjegyű szám esetén összeadva) és a teljes születési dátum szükséges. Add össze egyenként születési dátumod számjegyeit, majd a kapott összeget tedd egyjegyűvé! Ha például 1982. november 5-én születtél, akkor így tudod kiszámolni sorsszámodat: 1+9+8+2+1+1+0+5=27, 2+7=9

 

numer2-nagy.JPG ()1-es

Ez a szám a Nap, a tűz, az egység, a kezdet, az isteni megnyilvánulás jelképe. Mindent képvisel, ami egyedi, kreatív és pozitív. Ha ez a te számod, akkor erős vezetői képességekkel bírsz, ambiciózus, akaratos és energikus vagy, veled soha nem unatkoznak a többiek. Jellemed uralkodó és domináns, nehezen tűröd, ha ellentmondanak neked, makacs vagy és önfejű, és ezzel a tulajdonsággal sokszor megbántasz másokat. Szerencsenapod a vasárnap, színed az arany, sárga, bronz, ékszereid a borostyán, a sárga gyémánt és minden sárgás színű kő.

 

2-es

A kiegészülés, a mozgás, a dualitás (férfi és nő), megérzés és harmónia jele, a Hold száma. Ha ebbe a számcsoportba tartozol, akkor együttműködő és alkalmazkodási képességed kiváló. Szerény, visszahúzódó, belsőleg nyugtalan jellem vagy, aki nyitott a spirituális hatásokra. Művészi hajlammal rendelkezel, és közel állnak hozzád a kreatív tevékenységek. Empatikus készséged, szociális érzékenységed magas szintű, és kedveled a hétfőket. Szerencsés színválasztás a zöld minden árnyalata, de kerüld a sötét színeket, mert ezek növelhetik depresszióra való hajlamodat. Drágaköveid az igazgyöngy, a holdkövek és a jáde.

 

3-as

A hármas az egyik fő szakrális szám, egyes felfogások szerint az ég, a föld és a tenger jelképe, melyek egységéből jön létre a fizikai sík. Fegyelmezett, céltudatos, fantáziadús és inspiráló vagy, ha a hármas a tied. Könnyen és gyorsan teremtesz kapcsolatot másokkal, de emellett szereted megmondani, hogy mi és hogyan történjen, és bizony ezt nem mindenki veszi tőled jó néven. Kedélyállapotod ingatag, és sokszor viselkedsz önző módon. Szerencséd van csütörtökön és akkor, ha viola, bíbor, mályvaszínbe öltözöl. Legyen nálad mindig ametiszt.

 

4-es

A teremtett világ, az alapelemek, az égtájak és évszakok, illetve a Föld, a rend és szilárdság száma. Rebellis, öntörvényű, konok az ide tartozók alapattitűdje. Szervezésben zseni vagy, irányítási képességed remek, de nem vagy eléggé kiegyensúlyozott, középpont és támogatás nélkül nincs megtartó erőd. A materiális dolgok egyáltalán nem foglalkoztatnak, mindig a saját fejed után mész, és nagyon kevés embert fogadsz bizalmadba. Vonz minden, ami extrém, különleges, és nem szereted a konvencionális dolgokat, cselekvőerőd és akaratod átlagon felüli. A vasárnap a tied. Színed az elektrikus, azaz a kék, a szürke, és a zafír a szerencseköved.

 

5-ös

A világ alapját öt elem képezi: a víz, a föld, a tűz, a levegő és a természet. Az ötös a mikrokozmosz, a Jupiter, az ember és a változás jelképe, Püthagorasz az öt érzékszervvel bíró ember megjelölésére alkalmazta. A belőled áradó életigenlés, öröm és jókedv ragályos, melletted nem létezhet szomorú ember. Könnyen tanulsz, látóköröd széles, kiemelkedő képességeid vannak, ám hajlamos vagy a könyveket bújni a társas kapcsolatok építése helyett. Emlékezőtehetséged kiváló, beszéd- és íráskészséged gazdag, de sajnos sokszor vagy ingerült és türelmetlen. Szerdán vagy igazán elemedben. Ha világosszürkével, fehérrel és csillogó arannyal burkolod be magad, szerencséd lesz. Hordj gyémántot, ezüstöt, platinát.

 

6-os

Univerzális harmóniát, stabilitást és egyensúlyt szimbolizál, a Vénuszt és szépséget jelöli. Számodra a család áll első helyen, fontos a szeretet, a gondoskodás, a szerelem, a vonzalom és a tökéletesség. Megbízható, szavahihető és titoktartó személyiség vagy, önzetlenséged és segítő szándékod gyakran háttérbe helyezhet téged. Különleges művészi érzékkel rendelkezel, imádod a divatot, az öltözködést, és van stílusérzéked. Negatív tulajdonságod az önfejűség, a makacsság, az önelégültség. A pénteknek örülsz igazán. Sárga, arany árnyalatok illenek hozzád és a türkiz, valamint a smaragd kövek.

 

7-es

A numerológiában a határtalanság, befejezetlenség, káosz és okkult tudományok száma, a hetes szám van kapcsolatban az érzékfeletti világgal. Ha ide tartozol, okos és megfontolt habitusú vagy, aki önálló és racionális gondolkodásával komoly hatást gyakorol másokra. Tehetséged van az elemzéshez, a kutatáshoz, intelligens és szorgalmas lélek jellemez. Az utazás, a világ felfedezése érdekel, nem bírsz megmaradni egy helyben, de a pesszimizmus, a visszahúzódás és magány is közel állnak hozzád. Alapvetően szerencsésnek mondhatod magad, főleg hétfőn. Színed a zöld, de óvakodj a sötét árnyalatoktól, köveid a holdkövek, a macskaszem és az igazgyöngyök.

 

8-as

Az univerzális rend tényezője, a Mars, az igazság, az önismeret szimbóluma. A számmisztika szerint az akadályok, a bánat és nyomor, a katasztrófa, a szegénység és végzet száma. Ha nyolcat számoltál ki, akkor irányító típus vagy, akaraterőd páratlan, egyéniséged sziporkázó!  Aki viszont nem ismer eléggé, hangulatembernek és melankolikusnak ítél meg. Türelmetlenség, stresszes személyiség és anyagiasság a kedvezőtlen attitűdöd. Igyekezz nyitottabbá válni, hogy mások is megismerjék belső szépségedet. Szombatra kell összpontosítanod! Viselj sötétszürkét, feketét, sötétkéket és bíbort! Ha világos színekbe öltözöl, félszegnek tűnhetsz. Szerencsét hozó köveid az ametiszt és a sötét zafír, valamint a fekete gyémánt.

 

9-es

Az isteni hármas sokszorozódása, a tökéletesség és örökkévalóság szimbóluma, a szolgálat, a szintézis, az Univerzum száma. Ha kilences vagy, egyfelől nyugalomra, békére és boldogságra vágysz, másfelől indulatok, erőszakosság, önimádat és birtoklási vágy vonatkozhat rád. Ha valamit eltervezel, tuti sikerre viszed, ám a kötözködés, vitázás sem áll távol tőled, ezért gyűjtesz szép számmal magad köré ellenségeket, és emiatt kevesekkel tudod megosztani örömödet. Kedélyed hullámzó, és gondatlan vagy pénzügyekben. A kedd a szerencsés napod. A karmazsin és a vörös összes árnyalata jól áll, valamint a rózsaszínek. Mágikus köved a rubin, a gránát és a vérkő.

 

0 jelentése

A nulla képviseli a gyökeres átalakulásokat, a katasztrófák általi változásokat, a világválságokat és az ellentétes erők összecsapását, de mutatja a teljességet, a mindenséget, a kezdetet és véget. Ez a szám önsanyargatásra, önpusztításra, a saját indivídum megsemmisítésére utal.

Bármelyik számhoz is tartozol, érdemes foglalkoznod vele, hisz általa ismerheted meg jellemedet, hajlamaidat, erősségeidet és gyengeségeidet. A kérdés mindig ugyanaz: vajon létezik-e Sors vagy Végzet, mi az, ami meghatározza életedet?

Hogy többet megtudj, nézd meg a videót!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X