Főoldal > PSZICHÉ > Segítség, flörtöl a pasim!

Segítség, flörtöl a pasim!

0

Írta: and

 Már egy ideje együtt vagy a szerelmeddel, és tökéletes a harmónia köztetek, amikor azon kapod, hogy más lányoknak teszi a szépet… méghozzá az orrod előtt. Vagy éppen te csábulsz el némi szemezésre a szomszéd asztalnál ülő sráccal? Hát igen, a flört életünk része. Akár elismerjük, akár nem, tény: mindenkinek szüksége van a visszajelzésre, még akkor […]

 Már egy ideje együtt vagy a szerelmeddel, és tökéletes a harmónia köztetek, amikor azon kapod, hogy más lányoknak teszi a szépet… méghozzá az orrod előtt. Vagy éppen te csábulsz el némi szemezésre a szomszéd asztalnál ülő sráccal? Hát igen, a flört életünk része. Akár elismerjük, akár nem, tény: mindenkinek szüksége van a visszajelzésre, még akkor is, ha már elkelt. Ugyanakkor ne legyünk naivak! Azzal is mindannyian tisztában vagyunk, hogy a kapcsolatok pontosan az ártatlan flörtökkel, játszmákkal indulnak, tehát akár aggódhatsz is, ha párod másoknak csapja a szelet.

 

Női szemszögből

Játék a javából

Balogh Zita nem veti meg a flörtöt, sőt határozottan szeret játszadozni, és ennek az sem vethetett véget, hogy elkötelezte magát egy férfi mellett. „Egy intelligens kapcsolatba bele kell férnie időnként a flörtnek. A legfontosabb talán az, hogy ismerjük igazán azt, akit választottunk. Ha egy jó humorú, megjelenésében és viselkedésében is férfias, kifejezetten női barátokat maga köré gyűjtő pasi lesz a nagy Ő, akkor mindenképpen „tanulni” kell a határokat. Pontosabban az „engedem-csinálom” határt. Mert a férfi igenis flörtöl. Én pont ilyen társra leltem. Szerencsére ő éppen olyan nyíltan és egy bizonyos határt betartva műveli ezt, hogy még ne legyen sértő rám nézve. De őszintén szólva szoknom kellett a helyzetet. Kettőnk közül én vagyok a féltékenyebb típus, de nem volt mindig ilyen könnyű beismerni és vállalni ezt. Nem tudtam, hogy ezt hozza ki belőlem a férfi, ha igazán szeretem.” Persze mindenki mást visel el flört címszó alatt, Zitában is kialakultak bizonyos határok. „Ha nem vonul félre „láthatatlan” helyre beszélgetni, ha nem tesz pajzán megjegyzéseket a frissen bemutatott lánynak, illetve ha nem érinti meg, akkor még szemet hunyok a dolog felett. Mert ha párkapcsolatban élsz, akkor a flört játéka alább kell, hogy hagyjon, akár tetszik, akár nem. Hisz közöttünk érzelmileg is szoros a kötelék, ami sérülhet, ha ez a „játék” egyéb érzékeket is kiszolgál. Szóval mindent a szemnek, de semmit a kéznek!”

 

Pasiszemszögből

Része az életnek

Baranyai Krisztián tanulónak meggyőződése, hogy normális, ha flörtöl az ember, még akkor is, ha van párkapcsolata. „Szerintem a flört egy szintig elfogadható, sőt kell is az ember lelkének. Ha éppen van barátnőm, akkor is jól jön néha egy kis változatosság. Nem beszélve arról, hogy némi önbizalmat, pluszenergiát adhat egy kis játszadozás. Bizony egy-egy helyzetben pedig furdal a kíváncsiság is, hogy mi lenne ha… Ettől ez még nem azt jelenti, hogy nem szeretem a barátnőmet, de szükségem van erre is. Kerültem már kellemetlen helyzetbe flörtölés miatt: Tavaly nyáron vízibicikliztünk Tihanynál, és a két barátom meg a barátnőm hátul guggoltak, éppen bevizezték magukat, miközben én tekertem. Hirtelen felfigyeltem három lányra egy közeli vízibicajon. Egyikük igencsak vonzotta a tekintetemet, összemosolyogtunk, és közben nem tudtam az irányításra figyelni: rámentünk egy fémbójára, ami megdobta a járgányunkat, és a barátaim beleestek a vízbe. Mikor visszamásztak, és megkérdezték, mi történt, hát nem sikerült értelmes magyarázatot adnom. Más esetben, ha ne adj ég, rajtakap ilyesmin a kedvesem, akkor lehet próbálkozni olyan szöveggel, hogy csak az órát néztem, azt hittem, ismerős, vagy ilyesmi, de jelen esetben ezek a kifogások még hihetetlenebbek lettek volna.” Azért Krisznél is van egy bizonyos határ, ahonnan már nem lép tovább, ám a kapcsolattól, az aktuális barátnőtől függ, meddig megy el egy flörtben. „A szemezés a buszon vagy egy csinos lány megnézése még simán belefér, de persze ez is inkább csak addig, amíg nem tűnik fel a barátnőmnek. Mert én nem ismertem még olyan lányt, aki jó szemmel nézte volna az ilyesmit. Ugyanakkor azt gondolom, el kell fogadni: az embert akkor is irányítják a hormonjai, ha kapcsolatban él, de természetesen nem muszáj egymás orra előtt flörtölni. Ha a barátnőm incselkedik valakivel, az természetesen nekem sem tetszik.”

Szöveg: Kis Adrienn

 

A cikk folytatását elolvashatod a Maxima magazin 13. számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X