Főoldal > PSZICHÉ > 5 gyakori hiba a munkahelyeden, amire nem is gondolnál

5 gyakori hiba a munkahelyeden, amire nem is gondolnál

0

Írta:

A rossz néha jobb A felelősségvállalás nehéz dolog, sokszor még felnőtt korban is. A munkahelyeden azonban elkerülhetetlen, hogy néha ne kelljen döntéseket hoznod vagy véleményt nyilvánítanod. Bármilyen nehéz is szembesülni egy korábban meghozott rossz döntéssel, ez még mindig jobb, mint állandóan a langyos vízben üldögélni. A rossz döntést még lehet korrigálni, és ha mindig erre […]

A rossz néha jobb

A felelősségvállalás nehéz dolog, sokszor még felnőtt korban is. A munkahelyeden azonban elkerülhetetlen, hogy néha ne kelljen döntéseket hoznod vagy véleményt nyilvánítanod. Bármilyen nehéz is szembesülni egy korábban meghozott rossz döntéssel, ez még mindig jobb, mint állandóan a langyos vízben üldögélni. A rossz döntést még lehet korrigálni, és ha mindig erre törekszel az a felettesednek is szimpatikusabb hozzáállás lesz, mint az örökös semlegesség.

Ne csak a dicséret hajtson!

Ha csinálsz valamit, azt nem kell feltétlenül nagy csinnadrattával tenned, hogy mindenki jól lássa. Végezd a dolgod precízen és jól, de ne azért, mert dicséretet vársz érte. Elcsépeltnek hangzik, de ne a főnökeidnek dolgozz, hanem magadnak. Meglátod remek érzés lesz valamit jól csinálni. Ha tényleg szorgalmas vagy és kiválóan végzed a munkádat, az előbb-utóbb a vezetőségnek is fel fog tűnni.

shutterstock_14832004.jpg ()Ki is vagyok?

Az alkalmazkodás az egyik legsarkalatosabb pontja a munkahelyi hozzáállásnak. Elkerülhetetlen, ha jól akarod érezni magad, és hogy mások életét se keserítsd meg. Arra viszont figyelj, hogy ne akarj mindenkinek megfelelni, mert a végén elveszted majd a fonalat és a kegyes hazugságok kártyavárként omlanak a fejedre. Légy kedves és nyitott, de a véleményed mellett állj ki határozottan.

Kérdezz!

Ha új munkahelyed van, és még nem látod át teljesen a feladataidat, valamint a hely szokásait, kérj bátran segítséget. Senki nem fog esetlennek nézni, sőt értékelik majd, hogy igyekszel minél hamarabb belerázódni a dolgokba. Sokkal rosszabb, ha a félsz vagy a büszkeség miatt hibát hibára halmozol, és ezt másoknak kell helyre hozni utánad.

Nyugalom mindenek felett

Ha igazságtalanság ért, ne kezdj el rögtön hisztériázni! Nem célszerű, ha ilyenkor elönt a fékezhetetlen düh és az első gondolataidat a felettesed nyakába zúdítod. Sokkal többet érsz el, ha megpróbálsz lehiggadni és csak utána járulsz a főnök színe elé. Ha nyugodtan adod elő a gondjaidat, komolyabban vesz, így nagyobb az esély, hogy tesz is valamit az ügyed érdekében.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X