Főoldal > PSZICHÉ > Mit érdemes tanulni? – Jól használható képzések, ha meguntad az állásodat

Mit érdemes tanulni? – Jól használható képzések, ha meguntad az állásodat

0

Írta:

Az biztosan számodra is egyértelmű, hogy ha napjainkban szakmai sikerekre vágysz, soha nem hagyhatod abba a tanulást. A világ ma már olyan gyorsan fejlődik, hogy neked is folyamatosan fejlesztened kell a már meglévő képességeidet, vagy éppen egészen újakra kell szert tenned, ha szeretnél versenyben maradni. Egy felsőfokú szakképesítést 2-3 év alatt megszerezhetsz, és nem csak […]

Az biztosan számodra is egyértelmű, hogy ha napjainkban szakmai sikerekre vágysz, soha nem hagyhatod abba a tanulást. A világ ma már olyan gyorsan fejlődik, hogy neked is folyamatosan fejlesztened kell a már meglévő képességeidet, vagy éppen egészen újakra kell szert tenned, ha szeretnél versenyben maradni.

tanulas2.jpg ()Egy felsőfokú szakképesítést 2-3 év alatt megszerezhetsz, és nem csak akkor lesz hasznodra, ha a jelenlegi szakterületedhez kapcsolódik. Egy OKJ-s képzés elvégzése akkor is jó befektetés, ha több év munkatapasztalattal a hátad mögött jössz rá, hogy jelenlegi pályád nem azt nyújtja, amit vártál, és inkább valami újban próbálnád ki magad. Ráadásul ezek a képzések többnyire munka mellett is elvégezhetők.

Az alábbiakban olyan szakmákról olvashatsz, amelyekre manapság igen nagy a kereslet a munkaerőpiacon, a betöltésükhöz szükséges szakképesítést pedig egy OKJ-s képzésen is megszerezheted.

Felnőttoktató

Számos nagyvállalat keres embereket, akik munkatársaiknak tréningeket, vagy csapatépítő foglalkozásokat tartanak. A felnőttoktató-szakképzés elvégzéséhez felsőfokú végzettség szükséges, azaz a már meglévő diplomádhoz kapcsolódó területen oktathatsz majd a későbbiekben. Egy pszichológiai vagy szociológiai diplomával a csapatépítést célozhatod meg, míg egy nyelv- vagy informatikai diplomával továbbképzéseket tarthatsz. A későbbi munkakeresés során előnyt jelenthet, ha tanári diplomád van, hiszen ez azt jelenti, hogy ismered a különböző pedagógiai módszereket. Ha egy mostanság divatos területen, például közgazdaságtanból, vagy marketingből szereztél diplomát, a szakképzés megszerzése után könnyen elhelyezkedhetsz majd egy felnőttoktató központban, hogy itt add át az egyetemen szerzett tudásod a hallgatóknak.

Intézményi kommunikátor

Az intézményi kommunikátor feladata a cég külső és belső kommunikációjának biztosítása. Ő felel a sajtótájékoztatók megszervezéséért és lebonyolításáért, a partnerintézményekkel való kapcsolattartásért, az intézménnyel kapcsolatos médiaanyagok megjelenéséért, emellett pedig részt vesz a gazdasági ügyek kezelésében is. Az érettségire épülő képzés elvégzése jó befektetés lehet a számodra, ha helyesen és szépen használod a nyelvet, jó a problémamegoldó-képességed és rugalmas vagy: ebben a munkakörben előfordulhat, hogy az egyik percben több alvállalat igényeit próbálod összeegyeztetni, a másikban pedig két kollégád személyes konfliktusát kell elsimítanod. Az idegennyelv-ismeret, akár csak a legtöbb szakmában, itt is alapkövetelmény, ha pedig magas szinten beszélsz egy világnyelvet, mindenképpen válaszd az idegennyelvi kommunikátor szakirányt.

Adótanácsadó

Az adótanácsadó vállalatok vagy magánszemélyek adóügyeit intézi, illetve az ezekkel kapcsolatos kérdésekben ad segítséget. A folyamatosan változó és bonyolult hazai, illetve európai adózási rendszer, a nagy számok és a felelősség sokak számára ijesztőnek tűnhet, de éppen ezért lesz mindig munkája annak, aki egy ilyen területnek a szakértője. A képzés felsőfokú végzettségre épül, a jogi- vagy közgazdász diplomával rendelkezők természetesen előnyt élveznek, de a szükséges végzettséget bárki megszerezheti, akinek van egy kis matematikai érzéke, képes az analitikus gondolkodásra, az önálló, felelősségteljes döntések meghozatalára, és nyitott a folyamatos tanulásra. Néhány éves szakmai rutinnal adótanácsadóként jóval az átlagkereset fölötti fizetést vihetsz haza minden hónapban, de csak akkor, ha bírod a stresszt, ami ezzel a munkával jár.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X