Főoldal > PSZICHÉ > 5 örökzöld romantikus vígjáték, amitől tuti feldobódsz!

5 örökzöld romantikus vígjáték, amitől tuti feldobódsz!

0

Írta: and

1. Dolgozó lány (Working Girl, 1988) Tess McGill története biztos felvillanyoz, és talán holnap nagyobb lelkesedéssel indulsz majd munkába. A fiatal titkárnő, akit Melanie Griffith alakít, rájön, hogy a barátja megcsalja, ráadásul az is kiderül, hogy főnöke (Sigourney Weaver) el akarja lopni egy nagy ötletét. A főnöknő távollétét kihasználva, saját kilétét eltitkolva, beleveti magát az […]

1. Dolgozó lány (Working Girl, 1988)

Tess McGill története biztos felvillanyoz, és talán holnap nagyobb lelkesedéssel indulsz majd munkába. A fiatal titkárnő, akit Melanie Griffith alakít, rájön, hogy a barátja megcsalja, ráadásul az is kiderül, hogy főnöke (Sigourney Weaver) el akarja lopni egy nagy ötletét. A főnöknő távollétét kihasználva, saját kilétét eltitkolva, beleveti magát az üzleti életbe, és – természetesen nem kis bonyodalmak után – Harrison Forddal, egy csodaszép lakással és egy remek állással lesz gazdagabb, a néző pedig a tanulsággal: merj nagyot álmodni!

2. Micsoda nő! (Pretty Woman, 1990)

Julia Roberts talán máig legismertebb filmje ez, amelyben Viviant, a prostituáltat alakítja, akivel Edward Lewis (Richard Gere), a gazdag üzletember eltölt egy éjszakát, majd megkéri a lányt, hogy szegődjön mellé egy egész hétre. Rengeteg humoros és megható jelentre kerül sor, ahogy Vivian próbál beilleszkedni a felsőbb körök társadalmába, és közben lassan egymásba szeretnek a korábban hideg és érzéketlen Edwarddal. Az üzletember környezetének rosszallása ellenére végül bebizonyosodik, hogy a szerelemnek nem szab határt a rang és a pénz.

shutterstock_21085675.jpg ()3. A szerelem hullámhosszán (Sleepless in Seatle, 1993)

Az özvegy építész a felesége halála óta nem találja a helyét a világban. Kisfia a rádió karácsonyi műsorában megszólaltatja apját, aminek következtében nők ezrei bombázzák levelekkel. Az újságíró Annie férjhez készül menni, mégis megérinti a férfi története. Levelét a kisfiú olvassa el, aki titokban szervezkedni kezd, hogy apja találkozzon Annie-vel. Az Empire State Building tetején játszódó híres jelenettel zárul a film, ahol Meg Ryan és Tom Hanks végül egymásra talál. Ha szeretted ezt a filmet, a remek páros következő filmje, az 1998-as A szerelem hálójában is tetszeni fog, amiben még több félreértés, véletlen egybeesés és humor van.

4. Spinédzserek (Clueless, 1995)

Ki ne emlékezne derűs mosollyal a Spinédzserek Cherjére Alicia Silverstone alakításában? A lánynak mindene megvan, amiről egy tini álmodik: népszerűség, szépség és rengeteg pénz, valami mégsem stimmel. A suliban rosszul mennek a dolgok, az álompasiról kiderül, hogy meleg, a barátokról pedig, hogy nem mindig őszinték. Cher végül úgy dönt, hogy a szokásos stílus-átalakítást ezúttal a lelkén végzi el. Jutalma a happy end és az igazi szerelem, ami ezúttal nem csak a külsőségeken alapul. Mindez pörgős ritmussal és sok humorral fűszerezve. Ha valami, hát ez visszahozza az életkedvedet!

5. Az 50 első randi (50 First Dates, 2004)

A Hawaii-on lakó Henry már az első nap beleszeret Lucybe, csak azt nem érti, miért nem emlékszik rá a lány másnap. Kiderül, hogy Lucy az amnéziának egy különös válfajában szenved – minden reggel úgy ébred, hogy nem emlékszik az előző napra. Henry ezután sem adja fel, inkább úgy dönt, hogy minden nap újra és újra meghódítja szerelme szívét. Az örök mókamester, Adam Sandler, a bájos Drew Barrymore és az idilli Hawaii környezet garantáltan kikapcsol és megnevettet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X