Főoldal > PSZICHÉ > Összeköltöznétek? Csak lassan a testtel!

Összeköltöznétek? Csak lassan a testtel!

0

Írta:

A kegyetlen valóság Lakva ismerszik meg az ember, tartja a mondás, és bizony nagy igazság van benne. A kezdeti rózsaszín felhős időszakban könnyű mindent, beleértve a másikat is tökéletesnek látni, a randikon mindig szépen sminkeltnek vagy frissen borotváltnak lenni. Ám az összeköltözéssel a romantikus találkákból hamar napi rutin válik és ezzel a púderfelhő is egykettőre […]

A kegyetlen valóság

Lakva ismerszik meg az ember, tartja a mondás, és bizony nagy igazság van benne. A kezdeti rózsaszín felhős időszakban könnyű mindent, beleértve a másikat is tökéletesnek látni, a randikon mindig szépen sminkeltnek vagy frissen borotváltnak lenni. Ám az összeköltözéssel a romantikus találkákból hamar napi rutin válik és ezzel a púderfelhő is egykettőre elillan. A külsőségek elhanyagolásával együtt társunk kevésbé lenyűgöző tulajdonságaival is szembesülnünk kell. Szétdobálja a szennyest a lakásban, utál mosogatni vagy egész egyszerűen képtelen alkalmazkodni a mi szokásainkhoz.

Wellness Cafe tipp: Összeköltözés előtt ismerjétek meg jobban egymást, várjatok, míg a lángoló szerelem csillapodik egy kicsit, így már reálisabban látjátok a másikat. Töltsetek minél több időt együtt, de még legyen meg mindkettőtök saját otthona. A kétlaki életformában már sok mindent szemügyre vehettek a másik szokásaiból.

shutterstock_45789637.jpg ()Hozzád vagy hozzám?

Mivel manapság az önállósodás ideje jócskán kitolódott, sokaknál előfordul, hogy nem élnek teljesen egyedül, hiszen a szülői házból már a párjukkal költöznek el. A szerelmespárok egy része azt a megoldást választja, hogy az egyik szülőnél bútoroznak össze. Sajnos nem gondolnak bele, hogy ezzel akár a kapcsolat halálát is okozhatják, hiszen nem elég, hogy egy másik emberrel kell megtanulni együtt élni, hanem annak egész családjához alkalmazkodni kell. A szülőkkel való konfliktus pedig előbb-utóbb a pár kapcsolatába is beszivárog, ami igen kínos szituációkat szülhet.

Wellness Cafe tipp: Ha nincs más lehetőségetek, mint valamelyik szülőhöz költözni, próbáljatok meg minél önállóbb életet kialakítani. Szálljatok be a rezsibe és a kosztpénzbe, így nem érzitek majd magatokat annyira kiszolgáltatva. Még a legelején üljetek le beszélni a szülőkkel és fektessetek le néhány szabályt, amihez később tartani tudjátok magatokat.

Ne birtokold a másikat!

Az összeköltözés ne azt jelentse, hogy így szorosabbra tudod húzni a pórázt a másik nyakán. Ne telepedj rá teljesen a párodra, hagyj neki annyi privát szférát, amennyire szüksége van! A közös otthon nem jogosít fel arra sem, hogy folyton ellenőrizd a másikat, illetve, hogy te oszd be az idejét. Értjük mi, hogy a szeretet vezérel, de ne fojtsd meg a túlzott csimpaszkodással, mert pont az ellenkezőjét éred el, mint amit szeretnél.

Wellness Cafe tipp: Vannak dolgok, amiket célszerű közösen csinálni a pároddal, mint például a bevásárlás, takarítás és azok a programok, amik mindkettőtöket érdekelnek. Legyenek azonban, olyan elfoglaltságaitok is, amelyeket egyedül csináltok. Nem muszáj magaddal vinned a jóga órára, neked pedig nem fontos vele tartani a baráti sörözésekre. Ha engedtek egymásnak némi szabad teret, az együtt töltött idő is sokkal értékesebb lesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X