Főoldal > PSZICHÉ > Vigyázz, a ruhád színe árulkodik rólad!

Vigyázz, a ruhád színe árulkodik rólad!

0

Írta:

Egész tudományterületek épülnek arra, hogy viselkedésünkkel, megjelenésünkkel, öltözködésünkkel milyen üzenetet közvetítünk magunkról a külvilágnak. Ebben a kódrendszerben különösen fontos szerepet kapnak a színek, hiszen ösztönösen is hangulatokat, érzelmeket, tulajdonságokat társítunk hozzájuk. Pontosan az ösztönösség miatt nem számít, hogy a főnököd hisz-e ezekben a tudományokban vagy sem, legalább a tudatalattija szintjén mindenképpen befolyásolja a rólad kialakított […]

Egész tudományterületek épülnek arra, hogy viselkedésünkkel, megjelenésünkkel, öltözködésünkkel milyen üzenetet közvetítünk magunkról a külvilágnak. Ebben a kódrendszerben különösen fontos szerepet kapnak a színek, hiszen ösztönösen is hangulatokat, érzelmeket, tulajdonságokat társítunk hozzájuk. Pontosan az ösztönösség miatt nem számít, hogy a főnököd hisz-e ezekben a tudományokban vagy sem, legalább a tudatalattija szintjén mindenképpen befolyásolja a rólad kialakított képét az, hogy milyen színeket öltesz magadra. Járj egy lépéssel előtte, ismerd meg a színek jelentését és használd tudásodat a tökéletes megjelenés érdekében!

A klasszikus fekete

Kétségtelenül az irodai, illetve professzionális megjelenés egyik legkézenfekvőbb színe, nehéz vele mellé lőni. Ugyanakkor mindig tartsd szem előtt, hogy a fekete zárkózottságot és negatív érzelmeket is sugall, ezért soha ne öltözz tetőtől talpig éjsötétbe. Egy színes blúz vagy kiegészítő sokat lazít a megjelenéseden, de már a mintás anyag vagy nem túl merev szabás is sokat segíthet.

irodairuha2.jpg ()Tüzes vörös

A piros az erős, kontrollálatlan érzelmek, a szenvedély színe, feszültséget hordoz, és ha sokat használsz belőle, azzal azt az eredményt éred el, mintha vörös posztót lengetnél a főnököd előtt. Ugyanakkor a hatalmat, az erőt és az eltökéltséget is jelképezi, ezért például egy klasszikus kiskosztümöt bátran feldobhatsz egy vörös kendővel vagy más kiegészítővel. Ez a szín ráadásul nem csak másokban kelti egy erős, magabiztos nő benyomását, de a viselőjének is önbizalmat ad.

Inspiráló zöld

Gondoltál már arra, hogy a kórházak műtőiben miért festik zöldre a falakat és használnak zöld lepedőket? Természetesen nem véletlenül: a zöld szín ugyanis megnyugtat, segít higgadtnak maradnod a feszült helyzetekben, ugyanakkor anélkül képes ellazítani, hogy fáradttá, bágyadttá tenne. Ha zöldet viselsz, egy üde, kreatív, mégis megfontolt nőnek fogsz látszani és a főnököd ennek megfelelően hallgatja majd meg az ötleteidet is.

Megvilágít a sárga

Világos okker- vagy napsárgát általában kevesen és ritkán hordanak, pedig ez a szín igazán vonzza a tekinteteket. A sárga tele van energiával, vitalizál és kíváncsivá tesz. Ha egy új ötletedet szeretnéd elővezetni a főnöködnek, ölts fel egy sárga blúzt vagy pulóvert, ezzel felkelted az érdeklődését. Készülj fel rá, hogy sok kérdést akar majd feltenni neked, cserébe azonban biztosan elgondolkodik a javaslatodon. A rikító árnyalatokat viszont kerüld, ezek ugyanis zavaróan hatnak és könnyen lehet, hogy a szavaidat inkább bosszantónak, semmint érdekesnek találják majd.

A lila tudja, mit akar

A lila az elegancia és a bölcsesség színe. Viselőjének komolyságot kölcsönöz, ugyanakkor, aki lila garbót ölt, azt a benyomást kelti, hogy kézben tartja a dolgokat, a káosz fölött áll és előkelőségével kiemelkedik a tömegből. Akkor válaszd ezt a színt, ha szeretnéd, hogy a főnököd komolyan vegyen és szem előtt tartsa tudásodat és tapasztalatodat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X