Főoldal > PSZICHÉ > 5 félreértés a virtuális ismerkedéssel kapcsolatban – Lerántjuk a leplet!

5 félreértés a virtuális ismerkedéssel kapcsolatban – Lerántjuk a leplet!

0

Írta: and

1. Az internet és a magánszféra veszélye Regisztrálás előtt félsz attól, hogy kiadd magad, hisz fényképed, életkorod és olyan információk kerülnek napvilágra, amelyekkel kapcsolatban nem tudod kontrollálni az eseményeket. Ne feledd: ezek az adatok éppúgy nyilvánosak, mint élőben, és ugyanúgy lehet füllenteni, akár a való életben. Személyesen sem biztos, hogy valaki elárul olyan dolgokat, melyek […]

1. Az internet és a magánszféra veszélye

Regisztrálás előtt félsz attól, hogy kiadd magad, hisz fényképed, életkorod és olyan információk kerülnek napvilágra, amelyekkel kapcsolatban nem tudod kontrollálni az eseményeket. Ne feledd: ezek az adatok éppúgy nyilvánosak, mint élőben, és ugyanúgy lehet füllenteni, akár a való életben. Személyesen sem biztos, hogy valaki elárul olyan dolgokat, melyek fontosak lehetnek. Nem beszélve arról, hogy az interneten is azok az emberek vannak, akik a környezetedben. A világháló csupán egy izgalmas lehetőség, ahol te döntöd el, mit tudhat rólad a másik, és mit nem.

Wellness Cafe tipp: Soha ne hazudj, ne ferdítsd a valóságot! Fogd fel adatlapodat úgy, mintha egy PR munka lenne. Fontos, hogy felkeltsd a másik érdeklődését előnyös fotókkal, pozitív (saját) gondolatokkal, a túlzásokat azonban igyekezz elkerülni!

2. Ha valaki regisztrál, nem képes normális kapcsolatra

Ezt a butaságot valószínűleg azok találták ki, akik tényleg nem tudnak kapcsolatot létesíteni élőben sem. Az online ismerkedés saját választás, hogy olyan embereket ismerhess meg, akiket más körülmények között nem tudnál. Ezeken a portálokon körülbelül egymillió regisztrált felhasználó szörföz, keres-kutat, ezért sokkal nagyobb esélyed van párt találni, mint hagyományos keretek között. Egy kapcsolat mindig a személyes randevúnál kezdődik, azt pedig, hogy fellángol-e a szikra, csak a későbbiek döntik el. Ettől fogva már mindegy lesz, honnan érkezett az a bizonyos lángocska.

Wellness Cafe tipp: Minél előbb találkozz a kiszemelttel! Felesleges húzni-halogatni a randit, mert később nagyobb lehet a csalódás, ha nem azt kapjátok, amit a másikról képzeltetek.

shutterstock_60852226.jpg ()3. Rengeteg a lelkileg sérült ember

Ha ezt hallod valakitől, hogy a hálón csak őrült vagy ferde hajlamú személyt találsz, gondolj arra, hogy az egész világ csurig van bolonddal, és az arány a virtuális valóságban pontosan ugyanaz, mint az életben. Ha személyesen találkozol valakivel, akkor sem tudod, kivel van dolgod, és ha a metrón utazol, lehet, hogy elmebeteg áll melletted.

Az internet azok számára is jó, akik bátortalanok, nem tudnak úgy kommunikálni, vagy nincs kellő önbizalmuk az ismerkedéshez. A képernyőn gyorsabban megnyílnak, szórakoztatóak és az anonimitás segítség, hogy önmaguk lehessenek. Gondolj bele, ha egy szórakozóhelyen cserélsz számot egy helyes pasival, mennyivel vagy védettebb helyzetben?

Wellness Cafe tipp: Soha ne add ki magad teljesen! A találkozó helyszíne semleges hely, az időpont pedig ne késő este legyen. Ne áruld el a teljes nevedet, munkahelyedet, lakcímedet, így ha olyan emberrel hozna össze a véletlen, aki veszélyes, semmit sem fog tudni rólad, így a zaklatásától sem kell félned.

4. Itt mindenki a szexre megy

A nagy számok törvénye alapján sok emberből többen akarnak egyéjszakás kalandot, és azok, akik az életben erre mennek, nyilván ezt fogják keresni az interneten is. Aki csak szexet akar, ritkán vesztegeti az idejét, mert pontosan tudja, hol éri el célját legkönnyebben. Minden olyan levelet, ami szexre irányul, töröld és egyszerűen felejtsd el az illetőt! Írásaid, fotóid, adatlapod tartalmában – nem direkt módon – tükrözzék a szándékaidat, a pajzán pasik meg úgyis megtalálják majd ledér hercegnőiket.

Wellness Cafe tipp: Sokan olyan elveket vallanak, melyek nem férnek bele a te világnézetedbe, neked azonban nem kell meggyőznöd őket az ellenkezőjéről. Ha eleve kizárod az esélyteleneket, máris közelebb vagy hozzá, hogy megismerd azt, akit neked szánt a sors!

5. A háló megöli a hagyományos ismerkedést

A többségnek a számítógép még mindig természetellenes, és másképp értékeli a szörfözést, mintha otthon olvasgatna a fotelben. Lássuk be, a világ felgyorsult, az információ hatalmas dózisban zúdul ránk. Már mindannyian furcsának tartanánk, ha kézzel írt levelünkre a válasz két hét múlva érkezne meg.

Ha kíváncsi vagy arra, érkezett –e leveled, megnézed a postafiókod, de kikapcsolod a gépet, ha barátaid buliba hívnak, és nem mondasz nemet egy programra csak azért, hogy valakivel online cseveghess. Az elhidegülés a mai társas kapcsolatok velejárója, ám saját életedben változtathatsz ezen! Alakítsd úgy a sorsodat, ahogy neked jó; ne más mondja meg, hogyan éld az életed!

Wellness Cafe tipp: Az internet nem ismer határokat, ezért hatalmas lehetőség arra, hogy bárkivel felvedd a kapcsolatot. Sőt, az is előfordulhat, hogy egy külföldi személyében találod meg a rég várt szerelmet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X