Főoldal > PSZICHÉ > Csempészd vissza a nyarat a hétköznapokba!

Csempészd vissza a nyarat a hétköznapokba!

0

Írta: and

Sokan hajlamosak vagyunk a  munkába állás után  pár nappal már visszasüppedni a megszokott rutinunkba, és a kikapcsolódással a következő vakációig várni. Ha viszont figyelünk arra, hogy a szabadság alatt bevált vagy megkedvelt tevékenységekre otthon is szakítsunk időt, pozitívabban fogunk szembenézni a sárguló levelekkel. Elő az mp3 lejátszókkal! A zene hangulatra, egészségre gyakorolt hatását már számos […]

Sokan hajlamosak vagyunk a  munkába állás után  pár nappal már visszasüppedni a megszokott rutinunkba, és a kikapcsolódással a következő vakációig várni. Ha viszont figyelünk arra, hogy a szabadság alatt bevált vagy megkedvelt tevékenységekre otthon is szakítsunk időt, pozitívabban fogunk szembenézni a sárguló levelekkel.

Elő az mp3 lejátszókkal!

A zene hangulatra, egészségre gyakorolt hatását már számos klinikai teszt bizonyítja, légy saját pszichológusod, és gondoskodj a jókedvről! Készíts olyan CD-t vagy listát, melyeken a nyaralás során megszeretett, sokat hallgatott, vagy csupán az érzést visszaadó számok szerepelnek. Ha reggel a személyes válogatásodra ébredsz, netán edzés közben tombolsz rá, vagy munkába menet a dugóban hallgatod, garantáltan stresszmentesen, jókedvvel kezdheted a napod!

Kényeztesd az érzékeidet!

Új ízeket fedeztél fel a vakáció alatt? A finomságokról itthon se kell lemondanod, valamennyi nemzet ételeit megtalálhatod. Keress egy szimpatikus, autentikus éttermet, merülj el a görög, olasz vagy spanyol gasztronómiában, és máris nyaralásod színhelyén érezhetd magad. Ha kísérletező kedvű vagy, te magad is megpróbálhatod elkészíteni a fogásokat. Keress egzotikus fűszerkeverékeket, alapanyagokat, és indulhat a főzés. Hívd át a barátaidat vacsorára, és közben tarts vetítést az út alatt készült képekből!

emlek2.jpg ()Minden tájegységre jellemző egy speciális illat, hunyd be a szemed, és idézd vissza, mit éreztél. Szerezz be illóolajat, hogy még tökéletesebb legyen a hatás. Koktélbár sem csak szállodákban van, keverjétek ki a kedvenceiteket, és jöhet a házi happy-hour.

Rendezd az emlékeidet!

A fényképek számítógépre való feltöltése is jóleső érzéssel tölti el az embert, rakd őket mappákba, hogy könnyen eligazodhass. Egy-két jól elkapott pillanatot hívass elő, egy klassz, dizájnos keretben otthonod igazi éke lehet a fotó. Ha munkahelyeden engedik, a géped háttérképét cseréld le a kedvenc nyári fotódra, és az asztalodra is kitehetsz párat. Kutatások szerint akinek van egy-két személyes tárgy az asztalán, az kevésbé válik stresszesé, és hatékonyabban dolgozik.

Ha van rá lehetőséged, vegyél valami olyan apró szuvenírt, amit magaddal tudsz majd vinni a hétköznapokon is. Egy szép sál, helyi parfüm, ékszer tökéletesen megfelel, amikor felveszed, jobb lesz a kedved.

Relaxálj!

Amikor nagyon fáradtnak érzed magad, hunyd be a szemed, és képzeld magad a vakáció helyszínére pár percig. Minél intenzívebben tudod felidézni a környezetet, hangulatot, szagokat, érzéseket, annál jobb! Ha így jól el tudsz lazulni, használhatod ezt a képet rendszeresen a meditációid során, bármikor, amikor szükséged van a feszültség levezetésére egy nehéz nap után. Utána sokkal jobban fog menni a munka!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X