Főoldal > PSZICHÉ > Így vészeld át stresszmentesen az álláskeresés időszakát!

Így vészeld át stresszmentesen az álláskeresés időszakát!

0

Írta: and

Türelem állást terem Először is tudnod kell, hogy a problémáddal nem vagy egyedül: a KSH 2010. május-júliusi adatai szerint 11%-os a munkanélküliség az országban, ami azt jelenti, hogy Magyarországon majdnem félmillióan küzdenek hozzád hasonló gondokkal. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,4 hónap, ami nem azt jelenti, hogy nem találhatsz már a jövő héten egy neked való […]

Türelem állást terem

Először is tudnod kell, hogy a problémáddal nem vagy egyedül: a KSH 2010. május-júliusi adatai szerint 11%-os a munkanélküliség az országban, ami azt jelenti, hogy Magyarországon majdnem félmillióan küzdenek hozzád hasonló gondokkal. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,4 hónap, ami nem azt jelenti, hogy nem találhatsz már a jövő héten egy neked való állást, viszont semmiképp se keseredj el, ha egy-két hónapja sikertelenül keresgélsz. Jó állást találni időigényes dolog, így az egyik legfontosabb, hogy légy türelmes, és próbálkozz addig, amíg nem jársz sikerrel. Ha az anyagiak úgy kívánják, elvállalhatsz ideiglenesen olyan munkát, ami nem szerepelt a terveid között, viszont segít kifizetni a számlákat. Közben azonban folytasd a keresgélést – ne ragadj le olyan helyen, ahol nem szeretsz dolgozni, és ahol nem használod ki a képességeidet. Ne feledd a célt, amelyet kitűztél magad elé, legyen türelmed kivárni a sikert. Bízz magadban, és merj nagyobbat álmodni!

shutterstock_39285715.jpg ()Tegyél meg mindent, hogy sikerrel járj!

Hogy tiszta legyen a lelkiismereted, fontos, hogy ne csak otthon ülve várd, hogy az öledbe pottyanjon a siker. Tudd, hogy mindent megtettél azért, hogy elnyerd álmaid állását. Csinosítsd ki az önéletrajzodat, kérj tanácsot a hozzád hasonló területen dolgozó ismerőseidtől. Oszd be jól az idődet, és napi néhány órát tölts az internet előtt. Böngészd végig az ismert és a kisebb álláskereső oldalakat is, és ne feledd, hogy van, ahol te is adhatsz fel hirdetést. Küldd el az önéletrajzodat minden helyre, ahol olyan állást hirdetnek, amely az érdeklődési körödnek megfelel. Kérdezősködhetsz barátaidnál, a tágabb családban és ismerőseidnél is, hátha épp az ő környezetükben szabadul fel egy neked való állás. Ha szorgosan keresgélsz, és nem keseredsz el, hidd el, előbb-utóbb meg fogod találni a kívánt munkahelyet.

Élvezd a szabadságot, amíg lehet!

Ha már megnyugodtál, mert tudod, hogy nem vagy egyedül a gondoddal, és azt is tudod, hogy mindent megteszel, hogy találj egy szuper állást, nem maradt más hátra, mint kiélvezni az épp nem munkakereséssel töltött szabadidődet. Hódolhatsz régi hobbijaidnak, amelyekre az előző munkahelyed mellett nem jutott időd. Sportolhatsz akár minden nap, olvashatsz, zenélhetsz, végignézheted a kedvenc filmjeidet, vagy megnézhetsz újakat, találkozhatsz rég nem látott barátaiddal, és hétköznap is hajnalig tarthat a kimenőd, ha épp ahhoz van kedved. Ha a kellemest a hasznossal szeretnéd összekötni, belefoghatsz új dolgokba is: megtanulhatsz például új nyelveket, vagy ha már jól beszélsz valamelyik idegen nyelven, megpróbálkozhatsz egy felsőfokú nyelvvizsgával. Fejlesztheted a számítógépes ismereteidet is. Ezek a készségek az álláskeresésnél is jól jöhetnek. Élvezd ki, hogy nem kell korán kelned, hogy nem hívogat a főnököd, hogy nem ülsz estig az irodában, és nem nyomasztanak a munkahelyi gondok. Meglátod, ha végre megkaptad az áhított állást, kellemes nosztalgiával gondolsz majd vissza ezekre a hónapokra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X