Főoldal > PSZICHÉ > Miről árulkodik a lakásod? Figyelj oda a randi előtt!

Miről árulkodik a lakásod? Figyelj oda a randi előtt!

0

Írta: and

Gyerekkori kacatok Ha a hálószobában egy-két plüss ücsörög az ágyadon, vagy a polcodon, az még felnőtt nőknél is elfogadott dolog. Ha viszont az egész harminc darabos gyermekkori mackógyűjteményed és a rózsaszín hajúra festett Barbie babáid árgus szemekkel figyelik az újonnan megjelent pasidat, az lehet, hogy nem túl bizalomgerjesztő. Nem árt megszabadulni azoktól a játékoktól, amikhez […]

Gyerekkori kacatok

Ha a hálószobában egy-két plüss ücsörög az ágyadon, vagy a polcodon, az még felnőtt nőknél is elfogadott dolog. Ha viszont az egész harminc darabos gyermekkori mackógyűjteményed és a rózsaszín hajúra festett Barbie babáid árgus szemekkel figyelik az újonnan megjelent pasidat, az lehet, hogy nem túl bizalomgerjesztő. Nem árt megszabadulni azoktól a játékoktól, amikhez nem kötsz fontos emlékeket, vagy személyeket, és ugyanez vonatkozik a képes, mesés könyvekre, a Babar család kalandjaira és az oviból megmaradt királylány-jelmezedre a sarki gyorsétteremből szerzett papírkoronával. Amit szeretnél megőrizni a leendő gyermekeidnek, azt tedd be egy dobozba, és rejtsd el a szekrény mélyén, a padláson, vagy a pincében. Lássuk be, te sem örülnél, ha az álompasid szobájában kisautókkal és ólomkatonákkal lennél körbevéve. A másik hasonló kategória a tinédzserkori Take That, ’N Sync és Backstreet Boys poszterek a falon, és ha már a serdülőkornál tartunk, ne feledkezz meg a 13 éves kori fogszabályzós, pattanásos fényképeidről sem.

lakas2.jpg ()Az exek emlékei

Senki nem nézi szívesen, ahogy az új párja a korábbi fiújával, vagy barátnőjével ölelkezik, csókolózik, nyaral, nevetgél, vidámparkban szórakozik, vagy épp kirándul. Valószínűleg neked sem esne jól, ha a barátod szobájának a falán a korábbi kapcsolatainak az emlékeit kellene nézned. Lehet, hogy nagyon jó barátok vagytok azóta az exeddel, és szép emlékeket őriznek azok a fotók. Lehet, hogy semmivel sem kelt benned több érzést egy olyan fénykép, ahol előző barátoddal a Balatonnál nyaraltok, mint a mellette lévő, ahol a csajokkal strandoltok a tengerparton, mégis talán kedvesebb dolog a fiókba rejteni az ilyen emlékeket. Nem árt, ha szintén a szekrény mélyén landol az előző pasidtól kapott szívecskés tányérka, gyertyatartó, bögre, vagy bármi, amire az van írva, hogy kedvesemnek, angyalkámnak, babámnak, husikámnak, vagy Fannikámnak örökké tartó szerelemmel”.

Rend a lelke mindennek?

Egy kis rendetlenségbe még senki sem halt bele, és nem is lenne őszinte egy tökéletesen kitakarított, rendezett tündérlakba beengedni az új kiszemeltet, ha a későbbiekben csak mosatlan edényhalmokra és a wc-ben gyülekező papírgurigákra számíthat. Mégis, nem árt kicsit kitakarítani a nagy randi előtt, ne áztasd a koszos bugyikat a fürdőszobában, és érdemes a szétdobált borotvát és epillátort is elpakolni. Ha vacsorát is főzöl, ügyelj arra, hogy a konyha és az étkező is rendben legyen. (És mellesleg nem árt megkérdezni a célszemélyt, hogy nem allergiás-e a gombára, vagy a mogyoróra…) Persze, ha te vagy Monica a Jóbarátokból, mindened a takarítás, és a lakásod csak úgy csillog-villog, felejtsd el, amit az előbb olvastál, és inkább arra figyelj, hogy ne pánikolj be rögtön, ha a pasi cipővel merészel a lakásba lépni, vagy vacsora közben egy csepp vörösbort önt az új terítődre. A túlzott, precíz rend még egy lánynál is ijesztő tud lenni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X