Főoldal > PSZICHÉ > Segítség, megőrjít a pasim családja!

Segítség, megőrjít a pasim családja!

0

Írta: and

Ne menj bele apró vitákba! Vannak szerencsések, akik az első pillanattól kezdve nagyon jól kijönnek a párjuk családjával, recepteket cserélgetnek az anyóssal, vásárolni járnak a húgokkal és elviccelődnek az apukával. Nem mindenki van azonban ilyen helyzetben, hiszen attól még, hogy szerelmesek vagyunk valakibe, nem biztos, hogy a családját is könnyű megszeretnünk. Ne feledd azonban, hogy […]

Ne menj bele apró vitákba!

Vannak szerencsések, akik az első pillanattól kezdve nagyon jól kijönnek a párjuk családjával, recepteket cserélgetnek az anyóssal, vásárolni járnak a húgokkal és elviccelődnek az apukával. Nem mindenki van azonban ilyen helyzetben, hiszen attól még, hogy szerelmesek vagyunk valakibe, nem biztos, hogy a családját is könnyű megszeretnünk. Ne feledd azonban, hogy ha hosszú távú kapcsolatot szeretnél, nem kerülheted el a családi összejöveteleket, és a barátodnak is megkönnyíted a helyzetét, ha nem kell a közted és a családja közötti konfliktusokkal bajlódnia. Arról nem is beszélve, hogy esetleg a gyermekeid nagyszüleiről és rokonságáról beszélünk, épp ezért jobban teszed, ha megpróbálsz a békességre törekedni. Ez persze semmiképp sem jelenti azt, hogy mindent le kell nyelni, de az apró gondokból felesleges konfliktust csinálni. Magadnak és a párodnak is szívességet teszel azzal, ha nem mész bele olyan vitákba, mint hogy tegyünk-e cukrot a palacsintatésztába vagy sem.

shutterstock_25399951.jpg ()Ha a konfliktus elkerülhetetlen

Vannak anyukák és családok, akik nehezen emésztik meg, hogy a kicsi fiúk felnőtt és önálló életet kezdett egy számukra idegen nővel. Légy megértő a családdal szemben, és ne feledd, hogy ők nevelték fel a férfit, akit szeretsz, és részben nekik köszönheted a boldogságodat. Természetesen van, amikor a gondoskodás, az anyósi vagy a testvéri féltékenység túlmegy bizonyos határokon. Ha anyuka minden nap átjön hozzátok, és át akarja rendezni a lakást, ha a hugica és az öcsike rendszeresen olyan programot szervez, ahová te nem vagy meghívva, ha apukának minden egyes hétvégén péntektől vasárnapig a fiával kettesben kell horgásznia, azt bizony nem könnyű tolerálni. Ha ilyen jellegű gondod van, először mindenképp a pároddal beszélj a dologról. Ő ismeri jobban a családját, és talán egy beszélgetéssel, nagyobb konfliktus nélkül megoldja a helyzetet. Ha ez mégsem sikerül, és úgy érzed, hogy neked is a család tudomására kell hoznod az érzéseidet, a legfontosabb, hogy játssz nyílt lapokkal. Az apró, szurkálódó megjegyzések csak tovább növelik a feszültséget. Ami segíthet, az az őszinte beszélgetés. Egy ilyen után akár közelebb is kerülhetsz a párod szüleihez, vagy testvéreihez, és talán értékelni fogják az őszinteségedet.

Amikor nincs megoldás

Előállhat olyan helyzet, hogy végképp nincs megoldás, sehogy sem jössz ki a családdal, nem lehet beszélni velük, és elutasítanak minden közeledést. Ilyenkor valószínű, hogy a párod és a családod között is konfliktusos a helyzet. Ennek ellenére se kényszerítsd őt arra, hogy választania kelljen közted és a családja között. Ha viszont ő jól kijön a családjával, és elfogadhatónak tartja azt, ahogy ők veled bánnak, neked pedig ez nagyon terhes, vagy egyenesen kiborító, akkor azon is el kell gondolkodnod, hogy a ti kapcsolatotok hogyan fog működni hosszabb távon. Ha ilyen gond nincs, nem tudsz mást tenni, mint minimálisra redukálni a családi összejövetelek számát, és reménykedni benne, hogy idővel megváltozik a helyzet. És persze tehetsz egy fogadalmat magadnak, hogy sokkal kedvesebben bánsz majd a saját gyereked választottjával.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X