Főoldal > PSZICHÉ > Találd meg igaz szerelmed a neten!

Találd meg igaz szerelmed a neten!

0

Írta: and

A 21. század vadászterepéről, az internetes ismerkedésről, előnyeiről, hátrányairól számtalan cikk született. Mindenki saját maga döntse el, rászánja-e magát a regisztrációra, milyen fotókat tölt fel, vagy milyen adatlapot készít, és mi a célja az egésszel. S bár a csalódások hozzátartoznak az ismerkedéshez, a hálón több lehetőség van másokat megismerni, mint a való életben, a nagy […]

A 21. század vadászterepéről, az internetes ismerkedésről, előnyeiről, hátrányairól számtalan cikk született. Mindenki saját maga döntse el, rászánja-e magát a regisztrációra, milyen fotókat tölt fel, vagy milyen adatlapot készít, és mi a célja az egésszel. S bár a csalódások hozzátartoznak az ismerkedéshez, a hálón több lehetőség van másokat megismerni, mint a való életben, a nagy számok törvénye alapján pedig úgyis horogra akad valaki, akiért érdemes a küzdelem.

Az internetes ismerkedésről testközelben

latorkonyv.jpg ()Ahhoz, hogy netes vadászatunk sikeres legyen, nem árt tisztában lennünk bizonyos játékszabályokkal, és önmagunkkal, hogy ottlétünk ne üresjárat legyen. Nemrégiben jelent meg Gantner Ádám, A L@tor című könyve, melynek szerzője több száz nőt cipelt ágyába és szemtelen módon ennek minden pillanatát élvezte!

Ádám a műben emberközeli módon, lazán, olykor ironikusan fogalmaz internetes tapasztalatairól, görbe tükröt tartva önmaga, a nők és társkeresők előtt.

– 2006 óta voltam fent különféle ismerkedős szájtokon. Kezdeti motivációmat nem a könyvírás adta, barátaimmal egy szórakozóhelyen múlattuk az időt, ahol nem voltak túl jó nők, ezért egyik ismerősöm felvetette, nézzek körül hódítás céljából az interneten. Hamar világossá vált, hogy a nők társat, míg a férfiak szexet akarnak, ezzel párhuzamosan fogalmazódott meg könyvem témaköre a fejemben. Amúgy teljesen hétköznapi, normális nőkkel találkoztam, nem futottam bele kellemetlen élményekbe, ám egyszer velem is megesett, hogy olyan csúnya lány várt a randin, hogy szó nélkül leléptem.

Ádám hedonista módon élvezte a könnyen adódó lehetőségeket. Senkit nem áltatott, minden nő tudta, mire megy ki a játék, nem ígért sem komoly kapcsolatot, sem házasságot senkinek. Bohém, szexmániás írófiúnak aposztrofálta önmagát, és egy idő után vérszemet kapott. Nagykanállal habzsolta az életet, aztán a ló másik oldalára esett, és rettegni kezdett attól, hogy előbb-utóbb kiéghet.

– Amikor rájöttem, hogy tökéletes terepen vagyok a könyvíráshoz, nőként is regisztráltam, hogy lássam, hogyan viselkednek a férfiak, ám a valóság túlszárnyalta minden elképzelésemet. Egy szép barátnőm fotójával ismerkedtem, és gyakran megesett, hogy a pasik rögtön elküldték fotón a nemi szervüket, vagy anyagi jellegű ajánlatokat tettek. Az sem volt ritka, hogy pár kedves szó után megnyíltak és a tenyeremből ettek. Nem is értettem, egy 35 éves felnőtt pasi hogyan hiheti, hogy egy fiatal bombázónak épp ő kell?

Ádám szerint a férfiak többsége disznó, de ő vállalta ezt a szerepet. Elmondása szerint sokszor három levél elég volt ahhoz, hogy a kiszemelt nőt  ágyba cipelje. Elképesztő önbizalommal rendelkezik, amit a randevúk során ki is használt. Egy idő után, amikor szeretkezett valakivel, már azon gondolkodott, milyen lesz a következővel. Ez függő játszma, aminek a csapdájába bárki belefuthat, aki ilyen fórumon ismerkedik. –  vélekedett a szerző. A társkereső észrevétlenül szenvedéllyé alakul, az illető óránként pislant leveleire, telefonját is nézi, mikor kap értesítőt új levélről, ezzel kel, ezzel  fekszik, és fokozatosan torzul a személyisége.

A nők könnyű prédák – mondta Ádám -, ám erről saját maguk tehetnek. Nyíltan, durván felajánlkoznak, ledér fotókat töltenek fel, ezáltal megkérdőjelezik azt a társadalmi megbecsülést, ami a női nemet régebben övezte. Ádám bevallotta, hogy netes kalandozásai során kisujját sem kellett mozdítania azért, hogy nőt kapjon estére. Véleménye szerint ennek számos oka van: a nők eleve többen vannak, mint a férfiak, és ők is imádják a szexet, illetve 30 év felett teljesen kétségbeesnek, görcsösen próbálnak párra lelni és ezért bármire képesek. A férfiak persze megérzik ezt a hozzáállást, és kihasználják a helyzetet!

Ádám nyolc-kilenc órát töltött az internet előtt naponta, a maradékot pedig idegen nők ágyában töltötte, azokkal, akiket társkeresőkön szedett fel. Úgy véli, hogy itt – ahogyan az életben – sok a hazug ember, aki nem vállalja önmagát, szerepet játszik. Ez főként a férfiakra igaz, akik titokban, büntetlenül kalandozhatnak. Egy álnév, más fotója és a monitor mögé bújva sokkal magabiztosak és rámenősebbek és olyan dolgokat is meg mernek tenni, amit a valóságban nem. Ádám szerint a nők őszintébbek, ugyanakkor egy szingli, csinos, több diplomával bíró csaj el van szállva magától, és olyan elvárásokat támaszt a pasi felé, melynek nem lehet megfelelni.

netesrandi2.jpg ()Ezek ellenére sok normális és rendes nő van a neten, aki komoly kapcsolatra vágyik, csalódott, vagy sokat dolgozik, és nincs más lehetősége. Ők a legveszélyeztettebbek, mert beleadják lelküket az ismerkedésbe. A fiatal lányok sincsenek egyszerű helyzetben, hisz lelki fejlődésük szempontjából nem egészséges, hogy perverz hatásoknak, negatív ingereknek vannak kitéve.

Arra a kérdésre, hogy az internetes keresgélés anonim, így nem látjuk a másik arcát, szemét, gesztusait, ezért többnyire az emberi értékek dominálnak, Ádám felnevet.

Úgy véli, hogy a külső számít elsősorban, és szerinte a belső szépséget csúnya nők találták ki. A pasik a fotók alapján döntenek, nem az eszük vezérli őket, és kívánatos, jó nőket akarnak, nem rendeset.

– Tipikus férfiként engem is hajtott a vadászösztön – ismerte be Ádám.  – Fiatalabb koromban sok sérelem ért, muszáj volt kompenzálom őket. Három kalendáriumot írtam tele női nevekkel, időpontokkal, és jegyzetekkel, volt miből felépítenem a könyvemet.

Ádám – bár ő se hitte volna – szerelemre lelt a neten. A lánynál szokásos szövegével próbálkozott, ám neki az nem jött be. A következő meglepetés akkor érte Ádámot, amikor a második randevún a hölgy nem engedte, hogy megcsókolja, Ádám pedig nem volt hozzászokva ahhoz, hogy nemmel feleljenek. Az illetővel azóta együtt él, tervezik a jövőt, és Ádám nem bánja, hogy oda a szabadsága. Ugyanakkor tudja, sokat kell még tanulnia, hogy így maradjon minden.

És végül, a kalandor nőknek szóló tanácsai, hogy ne rontsák esélyeiket:

Regisztráció során

1. Kerüld a hatásvadász idézeteket, ne akarj más tollával ékeskedni, különösen úgy, ha az számodra stílusidegen.

2. Bánj csínján az ezoterikus irodalommal, a nőkkel ellentétben a férfiak nem vevők a spirituális megnyilvánulásokra, vagy a horoszkópos jellemzésekre.

3. Ne légy szégyenlős, tegyél fel bátran nyaralós képeket! A jó ízlés határain belül bátran megmutathatod testedet, hidd el, a férfiakat jobban érdekli, mint az, ha állig felöltözve látnak téged.

4. Felejtsd el az erényeidet és az elvárásaidat tartalmazó listádat! Tömören közöld a kívánt paramétereket, szem előtt tartva a kevesebb több elvet!

5. Ne várj a személyes találkozóval túl sokáig, elég három-négy levélváltás, esetleg telefonon is beszélhettek előtte, a hang sokat elárul a partnerről. Ha sokáig húzod a randit, nagyobb a csalódás lehetősége.

Randevú előtt

1. Mielőtt randira mész, nézd meg kiválasztottad közösségi oldalakon. Ha nem adja meg nevét, vagy nem találod, biztos lehetsz benne, hogy csalóba botlottál, vagy olyanban, aki nem független.

2. Kérd meg barátnődet, hogy a találka után negyed órával hívjon fel. Ha nem tetszik az illető, akkor munkára, vagy másra hivatkozva udvariasan leléphetsz, még magyarázkodnod sem kell.

3. Légy mindig önmagad! Eredeti, nem túl régi fotót tegyél fel, és ne akarj más lenni, mint aki vagy, az első randin úgyis lelepleződsz.

Találkozás után

1.Ne keresd a pasit, várd ki, hogy ő jelentkezzen. Hidd el, ha akar valamit, tudni fogja, hol keressen.

2. Első találkozás nem folytatódhat az ágyban, még akkor sem, ha a srác biztosít, ezen nem múlik semmi sem! Ha mégis elcsábulsz, garantált, hogy a pasi többet nem hív fel!

3. Felesleges álnévvel regisztrálnod és csapdába ejtened, mert egy találkozás után biztos lehetsz abban, hogy válaszolni fog másik nőnek, akkor is, ha történetesen érdekled.

4. Ha nem jelentkezik napok múlva sem, felesleges hívnod és „tisztáznod a helyzetet”, mert ez egyet jelent: nem tetszettél neki élőben. Fogadd el a tényt, és keress mást, előbb-utóbb biztosan meglelned azt, aki épp téged keres.

5. Hagyjuk litániákat, az erényeinket, szépségünket, elvárasainkat, tartalmazó opuszokat! Tömören, lényegre törően, adjunk tudomást a kívánt kondíciókról a nagyérdeműnek. A kevesebb az több!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X