Főoldal > PSZICHÉ > Tényleg hizlal a párkapcsolat?

Tényleg hizlal a párkapcsolat?

0

Írta: and

Segítünk, hogy ne így legyen!

Emlékszel még, mikor csak randizni kezdtetek, és minden alkalom előtt olyan kellemes feszültség lett úrrá rajtad, hogy egy falat sem ment le a torkodon, és minden nap az edzőteremben izzasztottad magad, csak hogy a legjobb formában állj a pasi elé? A kezdeti időszak izgalma után aztán egyre inkább egymásra hangolódtatok, így az edzőtermet felváltották a közös étkezések és nasizások. Ha te is felfedezted magadon ezeket a jeleket, még nincs veszve semmi, csupán fel kell ismerni azokat a szituációkat, amik bevonzzák az alattomos kilókat.

1. A pasid ízlése szerint főzöl

Szingli korodban még kínosan ügyeltél arra, hogy csakis egészséges ételek kerüljenek az asztalodra, a stabil kapcsolat beköszöntével viszont beköszöntött a dekadens étkezés korszaka. Érdemes tudnod, különösen, ha sűrűn jártok étterembe, hogy egy átlagos „hedonista” vacsora több mint 800 kalóriát tartalmaz, és ebbe még nem kalkuláltuk bele a desszertet és az alkoholt. Arról nem is beszélve, hogy sok nő egy vacsora előtt egész nap éhezik, így nem csoda, hogy este már nem tud mértéket tartani.

Megoldás: Főzzetek együtt!

Egy kis főzőcskézéssel nemcsak a közös élményeiteket gyarapíthatjátok, de mindeközben felügyelni is tudod, hogy épp mi kerül a fazékba – így ha egészséges és finom ételt szeretnél rittyenteni kettőtöknek, az csakis rajtatok múlik.

 2. Elhanyagolod a testedzést

Az eltunyulás egy igen gyakori következménye egy tartós párkapcsolatnak. Lássuk be, sokkal kényelmesebbnek tűnik esténként leülni, és megnézni közösen egy filmet, mint egyedül izzadni egy edzőteremben. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a párok, akik több éve élnek együtt, fizikailag egyre inkább inaktívabbá váltak. Ezen belül is a nők jobban ki voltak téve az elhízás veszélyének.

Megoldás: Eddzetek együtt!

Nem kell beletörődnöd abba, hogy automatikusan elhízol azért, mert boldog kapcsolatban élsz. A sportolás igenis tud élvezetes lenni, különösen, ha együtt csináljátok, legyen ez akár egy túra, vagy esti kocogás. Egy kísérlet során ráadásul arra is fény derült, hogy azok az emberek, akik közösen végeztek testedzést, többet fogytak, mint magányos társaik. Ennek oka az lehet, hogy párban jobban inspirálva voltak, míg egyedül hajlamos az ember könnyebben feladni.

hizlaloparkapcsolat2.jpg ()3. Annyit eszel, mint a pasid

Egy fedél alatt az ember nemcsak az ágyát osztja meg a másikkal, hanem a konyháját is. A közös étkezések is lassan rutinszerűvé válnak, ahol mindenképp érdemes szemfülesnek lenned, mivel hamar alatt fölszedhetsz pár fölösleges kilót. Ennek oka, hogy elkezded átvenni a barátod étkezési szokásait, tehát, ha ő a második púpozott tányér túrós csuszát gyűri magába, akkor valószínűleg te is vele tartasz még egy körre. Az ő esetében ez a dőzsölés nem feltétlenül okoz problémát, mivel a férfiaknak eleve több kalóriára van szükségük egy nap, de nem biztos, hogy ez a fajta életmód a te vonalaidnak is jót fog tenni.

Megoldás: A háromnegyedét fogyaszd az ő adagjának!

Ez a válasz talán nem tűnik túl demokratikusnak, de sajnos egy nő 26 százalékkal kevesebb kalóriát éget el, mint egy férfi, így ha meg akarod őrizni a karcsúságod, jobb, ha inkább betartod ezt a szabályt, és egy „férfiadagnak” csak a háromnegyedét fogyasztod el egy nap.

4. Az ő rágcsája az én rágcsám is

Szingliként meg tudtad állni, hogy ne vegyél magadnak semmilyen „bűnös” étket, de párkapcsolatban érthető, hogy nem szeretnéd, ha szegény pasi nass nélkül maradna az otthonodban. És természetesen, ha ő nekiesik a chipszes tálnak, te sem tudsz neki ellenállni, így a plusz kalóriák máris garantáltak.

Megoldás: Porciózd ki a rágcsálnivalót!

Ha nem a félkilós chipszes zacskót veszed magad elé, hanem kitálalsz magadnak egy kis adagot, máris sokat tettél azért, hogy megóvd magad a nassolás okozta zsírpárnáktól. Sőt, ha a rágcsálás elkerülhetetlen, akkor abból is válaszd az egészségesebb fajtát, például aszalt gyümölcsöt, vagy diákcsemegét, ami még a pasidban is nosztalgikus érzéseket fog felkelteni.

5. Boldog vagy!

Sajnos van abban igazság, hogy a boldogság hizlal. Kimutatták ugyanis, hogy a boldog emberek kevesebb sikerrel tudnak megszabadulni felesleges kilóiktól. Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól nézd fekete szemüvegen keresztül a világot, csak ennek tudatában légy résen!

Megoldás: Fitt test, jobb szex!

Az mind szép és jó, ha ki vagy békülve magaddal és az alakoddal, és nem tartasz számon minden egyes kalóriát, de azért vigyázz, ne ess a ló másik oldalára, ugyanis a hirtelen felsurranó kilók máris kedvedet szeghetik, és befolyásolják az alaphangulatodat is. Az aktívabb életvitel kialakításában legyen egyik fő inspirációd a szex. Ugyanis azok az emberek, akik rendszeresen mozognak, és elégedettek a testükkel, bizonyítottan sokkal kiegyensúlyozottabb szexuális életet élnek. Kell ennél nagyobb motiváló erő, hogy befektess egy futócipőre?!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X