Főoldal > PSZICHÉ > 5 tuti tipp stressz és rosszkedv ellen!

5 tuti tipp stressz és rosszkedv ellen!

0

Írta: and

Fáradtnak, levertnek és motiválatlannak érzed magad? Az őszre való átállással bizony sokunknak meggyűlik a baja, aggodalomra azonban semmi ok. Az ilyenkor fellépő melankólia és lehangoltság mondhatni ”természetes” velejárója a nyár búcsúztatásának. A nap is kevesebbszer bújik elő, többször ébredünk borongós, ködös reggelre, mindez azonban nem ok arra, hogy jövő tavaszig lógasd az orrod! Olvasd el […]

Fáradtnak, levertnek és motiválatlannak érzed magad? Az őszre való átállással bizony sokunknak meggyűlik a baja, aggodalomra azonban semmi ok. Az ilyenkor fellépő melankólia és lehangoltság mondhatni ”természetes” velejárója a nyár búcsúztatásának. A nap is kevesebbszer bújik elő, többször ébredünk borongós, ködös reggelre, mindez azonban nem ok arra, hogy jövő tavaszig lógasd az orrod! Olvasd el a tippjeinket és meglátod, hamar jobb kedvre derülsz majd!

Fény, fény, fény

Szakértők szerint legalább napi negyed órát ajánlott a szabadban tölteni. A legjobb azonban, ha igyekszel erre még több időt szánni: ebédszünetben sétálj egyet, este pedig vidd le a kutyusod a közeli parkba. Ha egész nap irodában ülve dolgozol, időnként iktass be néhány perc szünetet, amikor az ablak felé fordulva feltöltődsz a kinti fényekkel. Ha nem vagy nagyon fehér bőrű, kéthetente egyszer a szoláriumba is befeküdhetsz, de még jobb, ha speciális fényterápiás kezelésre veszel bérletet.

shutterstock_34696600.jpg ()Illóolajokkal a jókedvért

Az aromaterápia áldásos hatását ősidők óta ismerik: ha rossz a kedved vagy stresszesnek érzed magad, cseppents néhány csepp levendula, narancs vagy bergamott olajat egy illatmécsesbe, vagy tégy belőlük egy keveset a csuklódra. Estére készíthetsz magadnak egy kellemesen meleg fürdőt is ugyanezekkel az illatokkal. Végy magadhoz egy könyvet, és merülj el a habokban, vagy egyszerűen csak gyújts meg néhány mécsest, hunyd be a szemed, és engedd el minden gondod, bánatod!

Masszírozd a füled!

A keleti orvoslás szerint nem csak a végtagjaink, de a fülünk is tele van akupresszúrás pontokkal. Ezek masszírozása pedig amellett, hogy frissítőleg hat a szervezetre, a stresszt is messzire elűzi. Akár a munkahelyeden, akár otthon tör rád a levertség, finoman nyomkodd át a fülcimpáidat a hüvelyk – és mutatóujjaddal, alulról felfelé, majd fordítva. Néhány perc múlva érezni fogod a hatását!

Hideg-meleg váltófürdő

Szánj néhány extra percet a reggeli tusolásra, hidd el, megéri! A zuhanyzás végén váltogasd négyszer-ötször a meleg és a hideg vizet. Ez felpezsdíti a vérkeringésed, felfrissít, így garantáltan könnyebben indul majd a nap! Ha bírod, a legjobb, ha hideg vízzel fejezed be a fürdést. Azonban ha kisbabát vársz vagy magas a vérnyomásod, ne alkalmazd a hideg-meleg váltófürdőt.

Barátkozz!

Találkozz minél többet a barátaiddal! Szervezzetek közös programot, csacsogjatok, nevessetek, de ha szükséges, osszátok meg egymással a bánatotokat is. A rossz időre hivatkozva se mondd le a találkákat, meglátod, nem fogod megbánni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X