Főoldal > PSZICHÉ > Így őrizd meg a romantikát hosszú távon!

Így őrizd meg a romantikát hosszú távon!

0

Írta: and

Amikor a láng kezd kialudni… Idővel minden párkapcsolatban megjelennek a megszokott rítusok, egyre kevesebb a meglepetés és az izgalom. A beszélgetések, a közös programok és a szexuális élet is megszokottá válhat. Lehet, hogy – habár a szerelem és az egymás iránti megbecsülés és tisztelet még tart – már nem olyan kitörő lelkesedéssel mész haza munka […]

Amikor a láng kezd kialudni…

Idővel minden párkapcsolatban megjelennek a megszokott rítusok, egyre kevesebb a meglepetés és az izgalom. A beszélgetések, a közös programok és a szexuális élet is megszokottá válhat. Lehet, hogy – habár a szerelem és az egymás iránti megbecsülés és tisztelet még tart – már nem olyan kitörő lelkesedéssel mész haza munka után, és párod egyre kevesebbszer dobogtatja meg a szívedet. Nem kell megijedni, a hosszú párkapcsolatokban ez általában előfordul, és nem jelenti azt, hogy az elején megszokott érzéseket ne lehetne visszavarázsolni. Adunk néhány tippet, hogy ezt hogyan teheted meg.

Hétvégi kiruccanás

A hétköznapi rutint legkönnyebben egy kis utazással lehet feloldani. Időnként utazzatok el hétvégére kettesben, és válasszatok olyan úti célt, amelyet mindketten romantikusnak találtok. Lehet az egy aprócska hegyi falu, egy tóparti házikó, vagy akár egy nyüzsgő nagyváros is. A lényeg, hogy mindketten lelkesedjetek a helyszínért. Szervezettek szabadtéri programokat: városnézést, kirándulást, biciklizést. Meglátod egy hétvége a tv, a számítógép és a megszokott környezet nélkül jó hatással lesz a kapcsolatotokra.

A klasszikus romantikázás – gyertyafényes vacsora

Ha nincs időtök, vagy pénzetek elutazni, akkor is van megoldás. Közhely, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út, de van benne valami. Főzz kedvesednek valamit, amiről tudod, hogy nagyon szereti. Legyen hozzá édes és szépen tálalt desszert, egy üveg bor, és gyertyafény. Az egyszerű, otthoni vacsorát is különlegessé teszi, ha a teríték nem hétköznapi. Közben hallgassatok lassú, romantikus zenét. A párod is értékelni fogja az igyekezetedet, és talán újra meggyullad az a régi láng…

shutterstock_53340496.jpg ()A nem klasszikus változat – focimeccs

Talán nem meglepő, hogy a férfiak számára a romantika nem pont ugyanazt jelenti, mint nekünk, nőknek. Ha párod nagy foci-, kosár-, vagy egyéb sportrajongó, vegyél két jegyet a meccsre, és kísérd el. Egy korsó sörrel a kezetekben, kedvenc csapatának szurkolva is előjöhetnek a romantikus érzések. És kedvesed külön hálás lesz, ha a kedvéért megtanulsz néhány fociindulót.

Érintések és illatok

Egy masszázs egy kellemes szobában mindenkinek jól esik. Hogy a szobát hangulatosabbá tedd, a gyertyafény mellett figyelj oda az illatokra is. Illatosíthatod a szobádat gyertyákkal, illóolajokkal, vagy akár friss virágokkal is. Ezután lepd meg párodat egy hosszú, ellazító masszázzsal, melyhez szintén használhatsz olajokat. A sokféle létező illat (citrus, menta, fenyő, majoránna, stb.) közül válassz olyat, amelyet mindketten szerettek. A vacsorához hasonlóan itt se feledkezz meg a zenéről, ami szintén segít előcsalni a szunnyadó érzéseket.

Habfürdő kettesben

Nem csak a konyha és a hálószoba, de a fürdő is alkalmas hely a romantikázáshoz. A gyertyafény és a zene ez esetben is fontos kelléke a hangulatteremtésnek. Töltsd meg a kádat kellemesen meleg vízzel, majd önts bele a kedvenc habfürdődből. A romantika mellett egy kis játékosságot is csempészhetsz az alkalomba, ha a kádba teszel egy-két gumikacsát – végül is minden férfiban ott szunnyad egy kisfiú.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X