Főoldal > PSZICHÉ > Így rendezd át a lakásod, hogy rendeződjön az életed!

Így rendezd át a lakásod, hogy rendeződjön az életed!

0

Írta: and

Színezd újra! Legegyszerűbben új színek bevetésével érhetsz el változást. Amellett, hogy divatossá varázsolhatod vele a lakásod, szobád kinézetét, a lelkiállapotodnak is adhatsz egy kis extra lökést. A különböző színek segítségével elősegítheted a problémás területeken a kívánt események bekövetkeztét. Ha megújulásra vágysz, válaszd a természet és vitalitás színét, a zöldet. Helyezz el egy-két növényt, párnát a […]

Színezd újra!

Legegyszerűbben új színek bevetésével érhetsz el változást. Amellett, hogy divatossá varázsolhatod vele a lakásod, szobád kinézetét, a lelkiállapotodnak is adhatsz egy kis extra lökést. A különböző színek segítségével elősegítheted a problémás területeken a kívánt események bekövetkeztét. Ha megújulásra vágysz, válaszd a természet és vitalitás színét, a zöldet. Helyezz el egy-két növényt, párnát a nappaliban! A tanulósarok környékére pedig érdemes beszerezned néhány kék kiegészítőt, ez a szín ugyanis segíti az intellektuális munkát. Halvány változata megnyugtatja az idegeket. Ha egy kis égi segítségre van szükséged, válaszd a lilát – ez a szín a spiritualitásra utal, hozzájárul a nehéz helyzetek tisztázásához és elősegíti a megérzéseket. Az energiatartalékok feltöltésére ideális választás a narancs, gyümölcsként és színként egyaránt. Fokozza a vitalitást, derűt és optimizmust sugároz. Pihenőhelyekre, például hálószobába éppen ezért nem a legalkalmasabb, azonban konyhád, fürdőszobád nagyszerű éke lehet egy narancssárga kiegészítő. Ne ess túlzásokba: nem kell rögtön átfestened otthonodat és drága új bútorokra sincs szükség a megújuláshoz! Inkább válassz egy-két új apróságot, varrj új huzatot a párnádnak, cserélj ágyneműt vagy húzasd át a kedvenc fotelod , és máris újult erővel vághatsz neki a hétköznapoknak.

shutterstock_60717310.jpg ()Tisztítsd meg a teret!

Biztosan a te életedben is vannak olyan helyek, ahová belépve azonnal jó érzés fog el vagy éppen rögtön feszült leszel. Az újabb trendek szerint nemcsak testedet és lelkedet, hanem lakásodat is ”méregtelenítheted”. A tértisztítás művészete a Feng shuival szorosan összekapcsolódik: célja, hogy egy nehezebb életszakasz, válás, betegség után otthonod is megújuljon, így segítve az energiák áramlását. Ehhez a művelethez először is egy alapos lomtalanításra, takarításra lesz szükséged. Válj meg mindentől, ami rossz érzéseket ébreszt benned, elromlott, törött vagy utálatos. A még használható darabokat ajándékozd egy jótékonysági szervezetnek, utána pedig szellőztess egy nagyot. Járd végig a szobákat, kezdd ott, ahol negatív érzéseid vannak. Helyezz füstölőt a szoba közepére, hagyd el a helységét és várd meg, amíg végig ég. A másik lehetőség, hogy egy kis tálkába sót teszel és lezárod a szobát 24 órára. A frissen megújított lakásban használj illóolajokat, a menta segít a rossz közérzet legyűrésében, a levendula pedig megnyugtat és segít elaludni. A tértisztításnak vannak ezoterikus rituáléi, ha elég nyitottnak érzed magad, kérd ki egy tanácsadó segítségét.

Feng shuival a boldogságért

Ez az ősi kínai térrendezési módszer, melynek elveit már a 11 században kézikönyvben rögzítették az ácsok számára, évek óta reneszánszát éli. Köszönhetően annak, hogy a nyugati világ is felfedezte magának. Célja, hogy ember és természet a lehető legnagyobb harmóniában élhessen egymással, de használják városok, épületek és lakóhelységek megtervezésekor is. Legideálisabb esetben tehát már az építkezésnél, a telek kiválasztásánál figyelembe kellene vennünk az iránymutatásait, de a meglévő lakásunkban is nagy változásokat érhetünk el általa. A Feng shuival kiegyensúlyozottabbá tehetjük emberi kapcsolatainkat, javíthatunk egészségi állapotunkon és anyagi helyzetünkön. Manapság rengeteg a témával foglalkozó könyv található a boltok kínálatában, melyek segítségével megismerkedhetsz a módszerrel, és eldöntheted, hogy egyáltalán szimpatikus-e. Ha azonban minőségi változásra vágysz, keress fel egy képzett feng shui tanácsadót. Villámsegítségként persze te magad is tehetsz néhány lépést. Tanácsos például megválni a szárított növényektől és felesleges lomoktól, ezek ugyanis hátráltatnak a továbblépésben. Ha zaklatottan alszol, ügyelj arra, hogy a hálószobádban minél kevesebb elektromos berendezés legyen. Ne ott halmozz fel a munkahelyi papírokat, elintéznivalókat! A kínai hagyományok szerint az sem szerencsés, ha a lábad az ajtó felé néz.  Érdemes az olyan dísztárgyakat favorizálni, melyeknek nincsenek hegyes végei. Nagyobb változtatásokhoz egy szakember először elkészíti a lakásod, házad térképét, melyen bejelöli a különböző területek (egészség, család, karrier, gazdagság stb.) pontos elhelyezkedését, majd ennek megfelelően tesz javaslatokat a változtatásra. Együtt biztosan olyan megoldást tudtok kidolgozni, melyben jól fogod érezni magad!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X