Főoldal > PSZICHÉ > Ilyen 2010 álompasija!

Ilyen 2010 álompasija!

0

Írta: and

A Daily Mail megbízásából a OnePoll közvéleménykutató cég 2500 nőt faggatott arról, milyen számukra az ideális férfi. Tették mindezt annak ellenére, hogy a megkérdezett nők egyötöde azt állította, soha nem vallaná be idegeneknek, hogy mit talál valóban vonzónak egy férfiban. Mindenesetre a kutatás érdekes eredményt hozott: rávilágított, hogy a közhiedelemmel ellentétben a megkérdezett nők 90 […]

A Daily Mail megbízásából a OnePoll közvéleménykutató cég 2500 nőt faggatott arról, milyen számukra az ideális férfi. Tették mindezt annak ellenére, hogy a megkérdezett nők egyötöde azt állította, soha nem vallaná be idegeneknek, hogy mit talál valóban vonzónak egy férfiban. Mindenesetre a kutatás érdekes eredményt hozott: rávilágított, hogy a közhiedelemmel ellentétben a megkérdezett nők 90 százaléka nem a magas, izmos, borotvált mellkasú macsókat részesíti előnyben!

Titokban a nőknek a borostás, kicsit pocakos, okos és elvarázsolt (geeky), érzelmes fickók jönnek be, s igazán nyerő a napszemüveg! A nők nagy része vonzónak ítélte a borostás, napszemüveges pasikat, a borotválatlan arc biztos befutó, a szúrós tapintás ellenére is.
alompasi2.jpg ()A nők második titkos vágya egy olyan okos és elvarázsolt figura, aki valódi „geeky”, jártas az informatikában, bármikor megjavít és összedob egy számítógépet.
Harmadik „titkos befutó” a szőrös mellkas, negyedik körben pedig a nők olyan férfira szavaznak, aki szeret olvasni és képes meghatódni egy filmen.
Az első tíz vonzó férfi tulajdonság között szerepelt még az őszes halánték, a szemüveg, és valamilyen sportcsapatért való rajongás is.

A kutatók szerint a nők titokban kicsit mást akarnak annál a férfiképnél, mint amit a média rájuk akar kényszeríteni. A nők tartanak a túl férfias fickóktól, és kedvelik az érzelmesebb, testesebb pasikat. Vagyis nem „tökéletes férfit” képzelnek el oldalukon. A nők 91 százaléka szavaz a kevésbé tökéletes pasira.

A megkérdezett nők több mint fele az aranyosan mackós típust részesíti előnyben, szemben a kisportolttal. Kétharmaduknak jön be a természetes testszőrzet, és 56 százalékuknak tetszik inkább a borosta, mint a frissen borotváltság, vagy a szakáll. A nők 63 százaléka értékeli, ha egy férfi gyorsan elkészül, és nem foglalkozik sokat külsejével a tükör előtt. A megkérdezettek 58 százaléka kedveli, ha egy férfi jó étvágyú, és nem számolgatja a kalóriákat.

Az eredményekből úgy tűnik tehát, mi nők 2010-ben leginkább a biztonságot adó, átlagos, aranyos, mackós, családapa tipusú férfira vágyunk. Esetleg nagyobb a biztonságérzetünk, ha egy kapcsolatban csak mi igyekszünk szépek lenni?

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/femail/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X