Főoldal > PSZICHÉ > Ébreszd fel spirituálisan a testedet!

Ébreszd fel spirituálisan a testedet!

0

Írta: and

Élj 100 évet egészségesen! Ez a jelmondata a Dr. Zhu Zong Xiang professzor által kifejlesztett gyakorlatsor művelőinek.A hagyományos kínai orvoslás a meridián pontjainak ingerlésével számos egészségügyi betegséget tud kezelni, illetve megelőzni. A meridiánok, azaz akupunktúrás pontok kiválóan kezelhetők tűszúrással, moxával (melegítéses módszerrel), nyomással, mágnessel, lézerrel és mozgással. Mik azok a meridiánok? A meridiánok a 2500 […]

Élj 100 évet egészségesen!

Ez a jelmondata a Dr. Zhu Zong Xiang professzor által kifejlesztett gyakorlatsor művelőinek.
A hagyományos kínai orvoslás a meridián pontjainak ingerlésével számos egészségügyi betegséget tud kezelni, illetve megelőzni. A meridiánok, azaz akupunktúrás pontok kiválóan kezelhetők tűszúrással, moxával (melegítéses módszerrel), nyomással, mágnessel, lézerrel és mozgással.

Mik azok a meridiánok?

A meridiánok a 2500 évvel ezelőtti hagyományos kínai orvoslás felfedezései, melyek a bőr és bőr alatti izmok alatt futnak, ahol az energia áramlik. A meridiánoknak szerepük van az energia- és véráramlás serkentésében, a Yin és a Yang egyensúlyban tartásában, valamint különböző betegségek kezelésében.

Egészséges, hosszú élet titkos receptje

Ma a világon több millióan végzik el a 3-1-2 meridián gyakorlatokat. A módszer végtelenül egyszerű, és csupán naponta kétszer 10-15 percet vesz igénybe.
A testeden lévő pontok közül 3 olyan különleges akupunktúrás pont van, amelyek masszírozása pozitívan hat létfontosságú szerveidre, és serkenti energiáidat a meridiánokban.
Ezeket a pontokat naponta 2 x 5 percig kell ritmusosan nyomkodni. A masszázs akkor hatásos, ha zsibbadást, feszülést, vagy fájdalmat érzel az adott pontban.  A 3-1-2 meridián torna során tested 354 pontjából 260-at aktiválsz, és ha naponta elvégzed, gyakorlatilag egész testedet edzed, ami a legmélyrehatóbb dolog, amit önmagadért tehetsz!

meridian2.jpg ()Vastagbél pont:
a kezünkön, a hüvelyk- és mutatóujjunk találkozási pontján található, itt kell nyomkodni, a karokon, a fejen és az arcon fejt ki pozitív hatást. Ennek a pontnak mindennapos masszírozása jó állapotban tartja a fogakat, a fogínyt, csökkenti a fogfájást, és hasznos fejfájás, torok-, gége-, arcüregek gyulladása, allergia megelőzésében, vagy kezelésében. Jó hatása van ízületi gyulladásokban, stimulálja az immunrendszert, és nyugtat akkor is, ha ideges vagy.

Szívburok pont:
a csuklót kell masszírozni a pont stimulálásához, és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gyomor és hasi fájdalom, rohamszerű betegségtünetek, asztma gyógyításában fontos.

Gyomor pont:
a térd alatt négyujjnyira található, ott kell masszírozni, és az emésztőrendszer panaszain segít, a hormon- és immunrendszer-szabályozó hatással bír, és csökkenti az izzadást.

Légző gyakorlatok (1)

Décsiné Kiss Györgyi természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus kétféle légzésgyakorlatot mutat be. A légzés lehet mellkasi vagy hasi. Mellkasi légzésnél a mellkas megemelkedik, ilyenkor csak a tüdő felső részét használod ki, ami felszínes és gyakoribb légzésekhez vezet. A hasi légzés esetében a tüdő alsó része is megtelik levegővel, ezért légzésed lassabb, alaposabb.
A hasi légzésnek nyugtató hatása van, ezért érdemes elsajátítanod. Ennek legegyszerűbb módja, ha kezedet a hasadra teszed, és megpróbálsz úgy levegőt venni, hogy hasad emelkedjen.  A módszerrel jobban átlélegeztetheted tüdődet, és hatékonyabban lélegzed ki a széndioxidot.
A gyakorlatot ülve vagy fekve, reggel és este, folyamatosan, erőlködés nélkül végezd! Az orrodon át szívd be a levegőt, úgy, hogy hasad megemelkedjen. A kilégzés szájon át történik, miközben hasadat teljesen behúzod. Kezdetben 10, később 4-5 percenkénti légzés szükséges.   
A hason 9 meridián halad keresztül, és hasi légzéssel ezeket a meridiánokat tökéletesen serkentheted.

Lábgyakorlatok (2)

Szakértőnk szerint a következő feladat naponta 2 x 5 perc lábgyakorlat, azaz guggolás-felállás, és helyben futás. Cél a lábakon haladó meridiánok beindítása, a vérkeringés élénkülése, és jó közérzet elérése, ám fontos, hogy mozgásod ne legyen megerőltető! Mindennapi gyakorlással egészségi állapotod javulni fog, és egyre többet bírsz majd végezni anélkül, hogy kimerülnél közben. Ha a fenti gyakorlatokat naponta kétszer elvégzed, szervezeted ellenőrző rendszere megelőzi a betegségeket, és hosszabb élet a reményed!

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.egeszsegorzes.atw.hu.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X