Főoldal > PSZICHÉ > Így kívánj, és valóra válnak az álmaid!

Így kívánj, és valóra válnak az álmaid!

0

Írta: and

A manapság sokunkra jellemző búskomorság a tél közeledtével, mintha hatványozottan lenne jelen életünkben. Sokan pesszimistán tekintenek maguk elé, és olyan kívánságokat fogalmaznak meg, mint: „Bárcsak boldogabb lennék.” „Több pénzt szeretnék.” „Úgy vágyom egy társ után.” Ezek a kérések azonban nem visznek előre bennünket, mert pusztán a felsoroltak hiányát erősítik meg, megnyújtva ezzel a vágyakozással töltött […]

A manapság sokunkra jellemző búskomorság a tél közeledtével, mintha hatványozottan lenne jelen életünkben. Sokan pesszimistán tekintenek maguk elé, és olyan kívánságokat fogalmaznak meg, mint: „Bárcsak boldogabb lennék.” „Több pénzt szeretnék.” „Úgy vágyom egy társ után.” Ezek a kérések azonban nem visznek előre bennünket, mert pusztán a felsoroltak hiányát erősítik meg, megnyújtva ezzel a vágyakozással töltött hetek számát.

Negatív kívánságokat mindenki ismer: „csúnya vagyok”, „buta vagyok”, „jaj, csak le ne késsem a villamost”. Vigyázz nehogy ráfázz! Mert bizony ezek mind kérések, holott látszólag okos figyelmeztetésnek tűnnek. Ki ne mondott volna már valami hasonlót: „Olyan ügyetlen vagyok, tudtam, hogy leverem a poharat az asztalról.” Ezek után még csodálkozunk, hogy tényleg lesodortuk a kezünkkel?

shutterstock_37563103.jpg ()Nem kerül semmibe átformálni a mondatokat a fejünkben, úgy, hogy azokkal valóban pozitív dolgokat teremtsünk: „szép és okos vagyok”, „elérem a villamost”, „egészséges vagyok”.

Most pedig nézzük a legfőbb szabályokat, melyeket betartva, rövid időn belül valódi csodák szemtanúi lehetünk.

1. Apró dolgokkal érdemes kezdeni a kívánságok sorát, mert így már az elején sikerélményeket gyűjthetünk. Ezeket nem blokkoljuk félelmeinkkel, mert kevésbé fontosak. A kívánságokat mindig jelen időben kell megfogalmazni. Tehát a „boldog szeretnék lenni” helyett, minden kétkedést mellőzve, a „boldog vagyok” kijelentés a siker kulcsa.

2. Írjuk le 1-2 mondatban a kívánságot, így bármikor vissza tudjuk keresni, és idővel egyre pontosabb kéréseket tudunk megfogalmazni. Kívánságunkat bárkihez intézhetjük: Istenhez, angyalokhoz, az univerzumhoz, a lényeg, hogy higgyünk a sikerben! Minél nagyobb az érzelmi töltés, annál sikeresebb a kívánság. Gondoljunk csak bele, azok a kívánságaink teljesülnek jobban, amiben szívünk, lelkünk benne van, és nem kezdünk el már rögtön a kérés megfogalmazásakor kételkedni. Kis odafigyeléssel több lesz a pozitív gondolatunk, és ezáltal elégedettebbek leszünk!

3. Köszönjük meg a segítséget, hiszen ezzel is erősítjük kívánságunk erejét! Majd ne foglalkozzunk tovább a dologgal, hiszen „megrendelésünket leadtuk”. Ha sokat gondolkodnánk még rajta, biztos módosítgatnánk, és így már magunk sem tudnánk pontosan mi is volt az eredeti kívánság, aminek a beteljesülését kértük.

Kívánj hát bátran, és meglátod, a beteljesülés nem fog sokáig váratni magára! Inkább arra vigyázz, hogy csak olyat kívánj, ami biztosan jó neked!

Forrás: Pierre Franckh – Kívánjunk sikeresen


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X