Főoldal > PSZICHÉ > Így maradhatsz párkeresés közben is boldog!

Így maradhatsz párkeresés közben is boldog!

0

Írta: and

Új hobbi, új élet Az első és legfontosabb feladat, tudatosítani magunkban, hogy teljes emberek vagyunk párkapcsolat nélkül is. Nem függünk egy társtól. Számos dolgot csinálhatunk saját magunk kedvéért, például hódolhatunk kedvenc időtöltéseinknek, vagy új hobbikat fedezhetünk fel. Segít ilyenkor, ha beiratkozunk egy új tanfolyamra, legyen az nyelvtanulás vagy egy új táncstílus elsajátítása, de akár a […]

Új hobbi, új élet

Az első és legfontosabb feladat, tudatosítani magunkban, hogy teljes emberek vagyunk párkapcsolat nélkül is. Nem függünk egy társtól. Számos dolgot csinálhatunk saját magunk kedvéért, például hódolhatunk kedvenc időtöltéseinknek, vagy új hobbikat fedezhetünk fel. Segít ilyenkor, ha beiratkozunk egy új tanfolyamra, legyen az nyelvtanulás vagy egy új táncstílus elsajátítása, de akár a régóta vágyott ejtőernyőzést is kipróbálhatjuk. Itt nem csak új emberekkel ismerkedhetünk meg, de saját magunkra is jobban rátalálhatunk az eddig még nem ismert szituációk által. Azzal, hogy új dolgok kerülnek az életünkbe, elvonjuk a figyelmünket a szomorú magányos órákról, sőt még látókörünket is szélesíthetjük.

Rend a lelke…

Környezetünk rendbetétele nagyszerű lehetőséget kínál arra is, hogy felszínre kerüljenek fájdalmas emlékeink egy korábbi kapcsolatból, amiket eddig még nem dolgoztunk fel. Egy alapos rendrakás, takarítás mindenki otthonára és lelkére egyaránt ráfér. A lelkesebbek akár szobájukat is átrendezhetik, feldobhatják egy új textíliával vagy egy színpompás virággal. A takarítás közben előkerült, vagy a lelki szennyesből felszínre tört nem használatos dolgokat pedig nem szabad tovább gyűjteni, mert csak hátráltatnak.

A feng shui követői szerint már egyedül töltött napjainkban is figyelni kell, hogy jövőbeli párkapcsolatunk számára teret hagyjunk. Így ha nyári ruháinkat sikeresen elcsomagoltuk egy fél évre, nem baj, ha marad egy fiók üresen a várva várt partnerünk számára.

shutterstock_64241470.jpg ()Egyedül utazni?

Több pszichológus egybehangzó véleménye, hogy merjünk elutazni egyedül is! A kezdeti félelem és magány érzése elmúlik a sok új, befogadásra váró csoda láttán. Képzeljük csak el magunkat november közepén, a tengerparton, hullámokat nézve vagy egy vidéki házikó csendes derűjében, amint egyszerre rádöbbenünk: ez az, amit kerestünk. Itt magunk vagyunk, de cseppet sem magányosan.

Új párkapcsolati tréning!

Amennyiben ez túl nagy vállalkozásnak tűnik, fordulhatunk segítségért is. Nemrégiben indult egy új kezdeményezés: a Párkapcsolatharmonizációs tréning. Általa jobban megismerhetjük magunkat, és felkészülhetünk egy boldog párkapcsolatra. Megtudhatjuk honnan erednek a gátlásaink, melyek hátráltatnak a párkeresés időszakában és kapcsolataink során. Feltérképezhetjük belső világunkat, hogy az évek során felépített falainkat lerombolva elindulhassunk egy új úton. A kis létszámú csoportokban folyó előadássorozat minden nőben és férfiban felmerülő kérdéseket vizsgál: Mitől jó nő a nő és mitől jó pasi a pasi? Miért nem talál egymásra a sok szingli társkereső, és ha mégis, hogyan marad fent egy jó kapcsolat?

Az előadásokról bővebben olvashatsz a www.parkapcsolatharmonizalas.blog.hu internetes oldalon.

Ha megtanuljuk egyedül is jól érezni magunkat, hamarabb ránk talál a szerelem, és így teljes emberként tudunk belekezdeni egy harmonikus kapcsolatba.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X