Főoldal > PSZICHÉ > Te hogyan flörtölsz?

Te hogyan flörtölsz?

0

Írta: and

Mit jelent a flört? A flört angol eredetű szó, könnyed játékot, felszínes kacérkodást, tetszeni vágyást, laza udvarlást jelent, de futó kaland is állhat mögötte. Egy flört sikeréhez a nonverbális kommunikáció ösztönös, ám lényeges mozdulatai nagymértékben hozzájárulhatnak. Az egyik legfontosabb tényező az arcmimika, mely árulkodik, ha az illető személyisége, kisugárzása érdekel és a csillogó pupillák tudat […]

Mit jelent a flört?

A flört angol eredetű szó, könnyed játékot, felszínes kacérkodást, tetszeni vágyást, laza udvarlást jelent, de futó kaland is állhat mögötte. Egy flört sikeréhez a nonverbális kommunikáció ösztönös, ám lényeges mozdulatai nagymértékben hozzájárulhatnak. Az egyik legfontosabb tényező az arcmimika, mely árulkodik, ha az illető személyisége, kisugárzása érdekel és a csillogó pupillák tudat alatt üzennek: tetszel!

Flörtölés, ismerkedés vagy udvarlás?

Az utcán történő spontán összenézésből, egy autóból mosolygó bájos percből nem lesz hosszú kapcsolat, az ilyen epizódoknál a pillanat a lényeg. Ezzel ellentétben az ismerkedésben ott rejlik a hosszútáv lehetősége, a jövő ígérete, egy lehetséges szerelmem kezdete, az udvarlás pedig nem más, mint kulturálisan szabályozott út a hálószobáig. A flörtölés mögött nem áll szabály, ösztönöd irányít, míg az ismerkedésnél tapasztalataidra építesz.

flort2.jpg ()Genetikailag kódolt jelek

A flört olyan viselkedési jelek küldése, melyek kifejezik kacérkodási és kémiai érdeklődésedet. A flörtölés folyamata a pszichológusok véleménye szerint lépcsőzetesen épül fel. A szemkontaktus során a férfi kiszemeli áldozatát, majd hosszan, mélyen fürkészi tekintetét, és ha a nő partner, a pasi tudja, nyert ügye van. Az első beszélgetést a férfinak kell indítványozni, udvariasan, kedvesen, hogy a nő ne tartsa tolakodónak. A testbeszéd a hódítási folyamatban olyan metakommunikációs eszköz, mely rengeteg információt szolgáltat arra, hogy a felek hogyan viszonyulnak az adott helyzethez és egymáshoz. Az ismerkedés későbbi fázisban már megjelenthetnek apró érintések. A szinkronicitás pillanatában pedig kiválóan mérhető, hogy mennyire vannak a felek egymásra gerjedve, és hasonlóképpen gondolkodnak-e fontos kérdésekről.

Aranyszabályok flörtöléshez

A flört sikeréhez jelentősen hozzájárul a testbeszéd, ha megnyerő fellépéssel és kellő nyitottsággal párosul. Nőként te is kezdeményezhetsz, és ha tetszik a pasi, ne taktikázz, és ne légy passzív. Egy széles mosollyal bizalmat sugárzol, és egyértelmű jelét mutatod a szimpátiának.
A flörtölés során mindig ügyelj arra, hogy ne lépd át a határokat, és kommunikációd ne legyen túl bizalmas. Ne ígérjenek többet mozdulataid, mint amennyit szeretnél, és beszélgetés közben figyelj a másikra, de tudj hallgatni is. Maradj laza, nyitott, barátságos, ám ne viselkedj kihívóan, mert ezzel más irányba terelheted az ismerkedést. Hagyd a férfira az udvarlást, várd ki, hogy mennyire lesz taktikus, és ennek függvényében cselekedjél!

Felér egy megcsalással?

A flörtölés tekintetében rendkívül megoszlóak a vélemények. Egyesek szerint nem elfogadható, még akkor sem, ha a partner nincs jelen, mások véleménye alapján a flört nem számít megcsalásnak, hisz semmi sem történik közben.  

Az, hogy a flörtölés során meddig mész el, annak is függvénye, hogy egyedülálló vagy, illetve párkapcsolatban élsz-e. Egy független nő sokkal bátrabb, hisz nincs tétje az egésznek, ám ha van valakid, egy ártatlan csók is megcsalást jelent.

Ugyanakkor egy kapcsolatban is bizonyos mértékig normális, hogy féltékeny vagy a másikra, és jogos, ha nem esik jól, ha pasid másokkal flörtölget. Ez azonban fordítva is így van, ezért ne bántsd meg azzal, hogy jelenlétében fogadod másnak az udvarlását. Természetesen jogodban áll nyitott szemmel járni, és jól eső érzés, ha másoknak tetszel, csak mindig tudnod kell, hogy meddig mehetsz el!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X