Főoldal > PSZICHÉ > Ezért emlékezz az álmaidra!

Ezért emlékezz az álmaidra!

0

Írta: and

Miről álmodunk? Álmaink közül többfélét különböztethetünk meg. Vannak, amelyek az aznapi történéseket dolgozzák fel, és vannak visszatérő álmok, melyek egy régóta fel nem dolgozott lelki problémát jeleznek. Számunkra a legfontosabbak azok, amelyek konfliktusainkat jelenítik meg, szembeállítanak velük, ezért ún. problémamutató álmok. Gyakran ezekben kapunk választ azokra a gondjainkra, amikre ébrenlétünk alatt nem találunk megoldást. Ezért […]

Miről álmodunk?

Álmaink közül többfélét különböztethetünk meg. Vannak, amelyek az aznapi történéseket dolgozzák fel, és vannak visszatérő álmok, melyek egy régóta fel nem dolgozott lelki problémát jeleznek. Számunkra a legfontosabbak azok, amelyek konfliktusainkat jelenítik meg, szembeállítanak velük, ezért ún. problémamutató álmok. Gyakran ezekben kapunk választ azokra a gondjainkra, amikre ébrenlétünk alatt nem találunk megoldást. Ezért jó, ha tudjuk, mit álmodunk.

Környezet és rituálék

Csak akkor emlékezhetsz álmaidra, ha jól, pihentetően alszol. Ehhez nagyon fontos a helyszín. A hálószobád legyen kellemes és megnyugtató, ahol jól érzed magad. Az ágyad legyen kényelmes, az ágyneműd pedig fimon, puha, amibe szívesen burkolózol be. Próbáld kiiktatni lefekvés előtt a televíziót, de semmiképpen ne aludj el mellette, mert az befolyásolhatja tudatalattidat, és hogy később mire emlékszel majd.

Találj ki magadnak alvás előtti rituálékat! Például vegyél egy forró, lazító fürdőt gyógynövényekkel vagy illóolajokkal, olvass egy jó könyvet, vagy gyújts gyertyákat. Ezek az apróságok megnyugtatnak, és elmédet is felkészítik az alvásra és az álmodásra.

Ha túl későn fekszel le, próbáld meg átállítani a biológiai órád. Minél korábban térsz nyugovóra, annál pihentetőbb az alvás, és annál inkább fogsz emlékezni álmaidra és üzeneteikre.

shutterstock_66081139.jpg ()Kristályok az ágy mellé

Az ágy mellé elhelyezett kristálytárgyak rezgéseiknek köszönhetően nagyon jó hatással lehetnek a tudatalattidra. Vannak kristályok, melyek az álmokra vannak hatással, mint például a csodás lila ametiszt (ami felerősíti az álmokat), vagy a jáspis (ami segít felidézni azokat). Bármilyen követ választhatsz, egy a fontos: érezd, hogy nyugalommal tölt el, ha a közeledben van.

Álomnapló

Ez a módszer egyfajta mentális tréning, melynek segítségével üzenetet küldhetünk tudatalattink felé, hogy odafigyelünk. Így később többet leszünk képesek tapasztalni.

Ébredéskor rögtön jegyezd le álmaidat. Nem biztos, hogy eleinte mindenre emlékezni fogsz, de nem is kell. Írj le röviden mindent, ami eszedbe jut – egy álomképet, egy illatot, egy színt vagy egy alakot – bármit. Ezek mind segíteni fognak, hogy ébren felfogd, és megértsd a kapott üzeneteket.

Álomkontroll

Az álomkontroll egyfajta technikája az agykontrollnak. Segítségével elérheted, hogy ébredéskor emlékezz az álmaidra, és megtudd, milyen megoldást próbálnak eljuttatni hozzád. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint elalvás előtt azt mondogatni magadnak, hogy „emlékezni akarok és fogok az álmaimra”. Nagyon egyszerű módszer, ami valóban működik. Próbáld ki, és meg fogsz lepődni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X