Főoldal > PSZICHÉ > Kelj útra, és teljesülnek a vágyaid!

Kelj útra, és teljesülnek a vágyaid!

0

Írta:

Gyógyító túrák A kínai gyógyítók évezredek óta vallják, hogy minden élőlény folyamatosan áramló energiából áll. Az áramlás a meridiánok, energiapályák mentén történik az energiaközpontok között, ezek a csakrák. Ez nem csak az emberi testre és minden élő szervezetre érvényes, magára a Földre is igaz. Bolygónknak is megvannak a maga áramlatai, és néhol láthatatlan szökőkútként csak […]

Gyógyító túrák

A kínai gyógyítók évezredek óta vallják, hogy minden élőlény folyamatosan áramló energiából áll. Az áramlás a meridiánok, energiapályák mentén történik az energiaközpontok között, ezek a csakrák. Ez nem csak az emberi testre és minden élő szervezetre érvényes, magára a Földre is igaz. Bolygónknak is megvannak a maga áramlatai, és néhol láthatatlan szökőkútként csak úgy tódul a földből az éltetető energia. A pozitív energiát sugárzó áramlatokat Szent György-vonalaknak is nevezzük.

Rengeteg ókori és középkori templomot, kolostort építettek a Föld ilyen pontjaira: a delphoi jósda, a Kheopsz piramis vagy a Stonehenge alatt is kivételesen sűrűek az energiapályák. Magyarországon pedig a pálos rendek kolostorai alatt fedeztek fel Szent György-vonalakat.

Már attól is energikusabb, vidámabb lehetsz, ha csak néhány órát tartózkodsz ezeken az helyeken. Az egyik legintenzívebben feltöltő hely hazánkban Dobogókőn, a Rám-hegyen található Ferenczy szikla. Ezt a pontot tartják a Föld szívcsakrájának, azaz a hét legerősebb energiagyűjtőpont egyikének. Az itt található szikla valóban szív alakú. Ha átöleled, állítólag segít önmagad és mások elfogadásában.

Töltődj újra egy sétával!

A Pilis-hegységben sok olyan kirándulóhelyet kereshetsz fel, ahol megtapasztalhatod a Föld jótékony energiáit.

– Szintén pozitív energiákat közvetítő hely a Ferenczy sziklától kelet felé található Vöröskő, a pilisszentiváni Ördögszikla és a Dömösről a piros háromszög túrajelzés mentén haladva elérhető Vadálló-kövek.

xbjpxxe0701np20070708n.jpg ()– Az ország nyugati határszélénél fekvő Lentiben is jótékonyan sugárzik a Föld. A Szent György Energiaparkban a sétautakat úgy tervezték, hogy a róluk elnevezett energiavonalakat követik, így gyaloglás közben könnyedén megtapasztalhatod az erejüket.

– A tápiószentmártoni Attila-dombon lévő Kincsem Lovaspark is gyógyító vonalak metszéspontjában fekszik. Itt azonban – szemben a korábban felsorolt helyekkel –magánterület lévén, belépőt szed a tulajdonos.

Kívánj jólétet és harmóniát!

Ázsiában a buddhisták több ezer éve építenek sztúpákat, hogy segítsék őket a képességeik fejlődésében, a gazdagság és a jólét megteremtésében, és hogy a szentélyek ereje teljesítse kívánságaikat, védelmezze őket. Eredetileg a sztúpák földhalmok voltak, ahová Buddha relikviáit tették, ma már inkább kápolnára emlékeztetnek, amelynek négyszögletes alapja, félgömb boltozata, kúp alakú csúcsa, sarló és korong szimbóluma az öt elemet szimbolizálja. Magyarországon a buddhista közösségek jóvoltából jelenleg hét sztúpa található, ebből három látogatható a nagyközönség számára. A legrégebbi magyar sztúpát Taron építették. Kőrösi Csoma Sándorról nevezték el, és 1992-ben maga a XIV. Dalai Láma szentelte fel. A becskei megvilágosodássztúpát 2008-ban avatták fel a Nógrád megyei Csiga-hegyen. A zalaszántói békesztúpa 30 méter magas, a Világosvár hegyen található, az Emberi Jogok Parkjában.

A sztúpák vallási hovatartozás nélkül bárki által látogathatóak, aki hisz az alapvető jóságban. A Nap járásával megegyezően kell körbejárni őket, hogy megtapasztalhasd a bölcsességet, a szeretetet és az együttérzést. Először másoknak, majd magadnak illik kívánni, ezután lehet gyertyát gyújtani, füstölőt égetni, vagy pénzadományt adni.

A cikk folytatását elolvashatod a Wellness magazin legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X