Főoldal > PSZICHÉ > Reménytelen szerelem – miért épp az kell, aki észre sem vesz?

Reménytelen szerelem – miért épp az kell, aki észre sem vesz?

ábrándszerelemtovábblépésviszonzás
0

Írta: and

A viszonzatlan szerelem Sokan szeretünk bele olyanba, aki elérhetetlen, vagy nagyon hidegen, távolságtartóan viselkedik velünk. Legtöbbünkkel megesik legalább egyszer, de inkább többször az életben, hogy reménytelenül vonzódunk valakihez, aki nem táplál irántunk hasonló érzéseket. Néha olyan lesz a kiszemelt, aki észre sem vesz minket, a viszonzatlan érzelem mégis akár hosszú hónapokig, vagy évekig eltarthat. Hajlamosak […]

A viszonzatlan szerelem

Sokan szeretünk bele olyanba, aki elérhetetlen, vagy nagyon hidegen, távolságtartóan viselkedik velünk. Legtöbbünkkel megesik legalább egyszer, de inkább többször az életben, hogy reménytelenül vonzódunk valakihez, aki nem táplál irántunk hasonló érzéseket. Néha olyan lesz a kiszemelt, aki észre sem vesz minket, a viszonzatlan érzelem mégis akár hosszú hónapokig, vagy évekig eltarthat. Hajlamosak lehetünk emiatt magunkban keresni a hibát, és olyan kérdésekkel ostorozni magunkat, mint, hogy: Miért nem kellek neki? Nem vagyok elég csinos, vagy szórakoztató? Mi a baj velem? Nem változhatsz meg teljesen, és nem adhatod fel saját személyiségedet senki kedvéért, így a hibát ne magadban keresd, inkább tisztázd az érzéseidet, és ha kell, lépj tovább!

Ne kergess csalóka ábrándokat!

Te is hasonló érzelmeket táplálsz valaki olyan iránt, aki nem akar veled lenni? Mielőtt teljes kétségbeesésedben a jeges Dunába vetnéd magad, próbáld megfejteni, hogy mit is érzel valójában. Lehet, hogy az illetőt nem is ismered igazán, és az érzelmeid egy általad elképzelt ideál iránt olyan erősek. Ha hosszú ideje rajongsz valakiért, hajlamos lehetsz kiegészíteni a képet a saját elképzeléseiddel, vágyaiddal, és felruházni az illetőt olyan tulajdonságokkal, amelyekkel valójában nem rendelkezik. Ha sikerül ezt belátnod, talán könnyebben túllépsz a reménytelen érzéseiden.

shutterstock_68271175.jpg ()Ha nem kellesz neki…

Az is előfordulhat, hogy nagyon is jól ismered a kiszemelt pasit, csak éppen ő nem viszonozza az érzéseidet. Lehet, hogy türelemmel és a csábítás minden trükkjének bevetésével meghódíthatod az illetőt, de az is lehet, hogy egyszerűen nem vagy az esete. Ez nem jelenti, hogy nincs ezer olyan fiú a városban, aki a fél vagyonát odaadná, ha csókot válthatna veled, vagy azt, hogy nem vagy egy igazán értelmes, humoros, kedves lány. El kell fogadnod, hogy senki sem tetszik mindenkinek. Ne hagyd, hogy egy viszonzatlan érzés a sárba tiporja az önbecsülésedet. Ha már mindent megpróbáltál, esetleg felfedted előtte az érzelmeidet, és mégsem omlik a karjaidba, itt az idő, hogy túllépj rajta, és más célszemélyt keress magadnak. Fogadd el a helyzetet, az érzelmeket nem lehet kierőszakolni valakiből. Gondold végig, hogy megéri-e reménykedni, és valaki olyanról ábrándozni évekig, akiről tudod, hogy nem lehet a tiéd.

Mit tehetsz?

Először is felejtsd el azt a tévképzetet, hogy ez a pasi a nagy Ő, és soha többet senki nem fog belőled hasonló érzéseket kiváltani. Nem lehet ő az igazi, ha nem hajlandó észrevenni, hogy milyen nagyszerű csaj vagy! És lehet, hogy nagyon jóképű, és mindig megnevettet, de hidd el, hogy sok olyan fiú van még a világon, aki nála is viccesebb, okosabb, és ami a lényeg, hogy kedvesebb veled. Légy türelmes, nyitott, és engedd, hogy más fiúk is felkeltsék az érdeklődésedet, különben a nagy önsajnálatban elszalaszthatod az igazi Ő-t. Adj esélyt másoknak, és ezzel magadnak is, hogy megtaláld a boldogságot, és a viszonzott, kölcsönös szerelmet!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X