Főoldal > PSZICHÉ > Így találd meg a nagy Őt

Így találd meg a nagy Őt

fantáziaharmóniaigazipárkeresésszerelem
0

Írta: and

Teremts belső harmóniát A felszabadultság megkönnyíti a másokhoz való kapcsolódást és hozzásegít a pozitív érzések átéléséhez, ám olyan nincs, hogy valaki folyamatosan boldog, hisz nem is ez a cél – vélekedik Futaki Lilla pszichológus. Életünk során általában jobb és rosszabb periódusok váltogatják egymást és legfontosabb dolgunk, hogy valamilyen szinten egyensúlyt találjunk a kettő között. Ha […]

Teremts belső harmóniát

A felszabadultság megkönnyíti a másokhoz való kapcsolódást és hozzásegít a pozitív érzések átéléséhez, ám olyan nincs, hogy valaki folyamatosan boldog, hisz nem is ez a cél – vélekedik Futaki Lilla pszichológus. Életünk során általában jobb és rosszabb periódusok váltogatják egymást és legfontosabb dolgunk, hogy valamilyen szinten egyensúlyt találjunk a kettő között.
Ha úgy képzeled el a szerelmet, hogy az csupán jó érzésekből áll, törvényszerű a csalódás, de akkor is, ha az élmény túlságosan rózsaszín vagy idillikus. A szerelem jó és rossz pillanatok együttese, ám a nehézségek közepette nem szabad elfelejtened, hogy az örömöket is ezeknek köszönheted.

Ne keresd, mert rád talál

igazi2.jpg ()Legelőször az önmagadban élő istennőt kell felfedezned, aztán jöhet a benned lévő herceg. Mielőtt a társkeresős (virtuális) nagy Ő-re koncentrálnál, nézz egy picit befelé: van-e ott valaki, és ha igen, milyen, mit csinál, hogy viselkedik, miképp viszonyul hozzád? A szerelem érzésének megtapasztalásához közelebb kell kerülnöd a vágyakhoz, és végig kell gondolnod, kit szeretnél látni, érezni magad mellett – mondja szakértőnk.
Miközben lelkesen ismerkedsz a világhálón, vagy flörtölsz a szórakozóhelyen, nagyon fontos, hogy mérlegelj. Ha tisztában vagy önmagaddal, akaratoddal, céljaiddal, sokkal könnyebb felismerned azt, akit az égiek neked rendeltek.

A magányosság érzete nem győzhet

Ahelyett, hogy összeszorult szívvel figyelnéd a csókolózó párokat, vagy irigységet éreznél, kezdj el fantáziálni a kedvesről: vajon mit csinálhat most, kivel van, hova megy és min szokott agyalni? Ha eleget képzelődtél róla, lásd saját magadat vele. Hogyan viselkednél, milyen élményekben lenne részed, mitől lennél általa több vagy kevesebb? Szívesen meghallgatnád búját egy hosszú nap után, és akkor is törődnél vele, ha neked lenne problémád? Vagy csak magányod pótlására használnád, enyhítendő az egyedüllét kínjait? Esetleg a gondolattól az jut eszedbe, mindez már teher és túl sok idő?

Zsák és folt

Ha nem kellesz valakinek, nem azért történik, mert nem vagy elég jó, szép vagy izgalmas. Ennek oka az, hogy nem egymást kerestétek – vélekedik Futaki Lilla.
És hogy miért nem olyat választasz, aki úgy fogad el, ahogy vagy? Mert a fantázia sokszor édesebb, izgalmasabb, és könnyedebb, mint amennyire bele tudod engedni magad az élménybe, ha az megvalósul. Az élmény átélése egy képesség, amit lehet és kell is gyakorolni.
Ha a kapott sebeket, kudarcokat úgy fogod fel, mint egy okot arra, hogy hited sarokba dobhasd, elveszel a végtelenbe. Helyette fordítsd meg a dolgot, és értékeld úgy a történteket, mint egy fejlődést segítő eseményt, mely a jövőben bölcsebbé és érettebbé formálhat téged.

Wellness Cafe tipp:
A rossz tapasztalatok egyes embereket keserűvé, kiábrándulttá tesznek, másokat pedig erőssé és kitartóvá. A döntés mindig a te kezedben van.

Hány Igazink lehet?

Életed során számtalan szerelemmel találkozhatsz és mindig másképp, másért szeretsz. Az, hogy végül kiből válik majd Igazi, azon múlik, mennyi erőfeszítést teszel érte, képes vagy-e dolgozni rajta, szeretettel és törődéssel.

A szerelem nem tálcán érkezik és olykor kellemetlen érzések is kísérhetik, a valódi boldogság sok küzdelmet és lemondást igényel, ám épp ettől olyan „igazi”. Régen a férfi küzdött az ételért, a nő megfőzte, miközben nevelte a gyerekeket. Ma mindkét fél a javakért küzd, és felborultak a nemi szerepek. Ha képessé válsz nő maradni a férfi mellett, és hagyod, hogy ő is férfi maradjon, jó eséllyel pályázol az elégedett életre.
Soha ne feledd, hogy a párkapcsolat nem két ember összessége, hanem egy lélegző teremtmény, melyet folyamatosan táplálni és gondozni kell. Így lehet a társ szeretetet, biztonságot adó menedék, többletenergia a mindennapos küzdelmekhez, akivel közösen őrizhető az otthon melege.

Wellness Cafe tipp:
Fogalmazzátok meg vágyaitokat, igényeiteket, és osszátok meg a másikkal. Akkor is, ha az érzés kellemetlen vagy fájdalmas, mert hosszú távon csak így fejlődhet és maradhat életképes a kapcsolat.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: futakililla.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X