Főoldal > PSZICHÉ > Így beszélj a pároddal az esküvőről!

Így beszélj a pároddal az esküvőről!

beszélgetésesküvőpárkapcsolattémaultimátum
0

Írta: and

Kapcsolati tévhit, hogy ha ultimátumot adsz a kedvesednek, az mindent elronthat. Ami azt illeti, lehet, hogy pont erre van szüksége. Amennyiben már jó ideje együtt vagytok, és nem kérte még meg a kezedet, szükségetek lehet egy nagy beszélgetésre, hogy elérd, amit szeretnél. A nehézség ebben az, hogy a férfiak híresek arról, hogy rettegnek a házasság […]

Kapcsolati tévhit, hogy ha ultimátumot adsz a kedvesednek, az mindent elronthat. Ami azt illeti, lehet, hogy pont erre van szüksége. Amennyiben már jó ideje együtt vagytok, és nem kérte még meg a kezedet, szükségetek lehet egy nagy beszélgetésre, hogy elérd, amit szeretnél. A nehézség ebben az, hogy a férfiak híresek arról, hogy rettegnek a házasság “amíg a halál el nem választ” részétől, így amikor megejtitek a dolgot, az leginkább egy kényes üzleti megállapodáshoz fog hasonlítani számukra.

Mikor hozd fel?

Mindenki eltérő ütemben halad a párkapcsolatában, éppen ezért nincsen arra szabály, hogy mennyi idő elteltével kell előhozakodni a lánykéréssel. Néhány irányelvet azonban nem árt betartani. Ha még csak 4-5 hónapja vagytok együtt, korai lenne arról beszélned, hogy milyen gyűrűt szeretnél. Ekkor ugyanis még mindig az ismerkedési fázisban vagytok, így jogosan akadna ki ezen. Ugyanakkor az sem egy reális megközelítés, ha hosszú éveket vársz, mielőtt először felhoznád a témát. Amikor már azt érzed, hogy komolyra fordult kettőtök között a dolog, tehát már egy éve benne vagytok egy monogám, harmonikus kapcsolatban, akkor nem lesz meglepő, ha meg akarod beszélni a közös jövőtöket.

lanykeres2.jpg ()Hogyan csináld?

Ha nem vigyázol, az ultimátum fenyegetésnek tűnhet, amitől úgy érezi majd magát a párod, mint egy ketrecbe zárt állat. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, fontos, hogy határozott, mégis nyugodt legyél.
Ennek a legjobb módja, ha rögtön felveted neki a dolgot, amint rájössz, hogy a házasság gondolata már napi szinten foglalkoztat. Ha addig vársz ezzel, amikor már nem tudsz uralkodni az érzéseid felett, akkor türelmetlennek fogsz tűnni, ez pedig könnyen elijesztheti. Amikor az esküvői harangok elkezdenek kongani a fejedben, találj egy alkalmas, stresszmentes időpontot a beszélgetésre, egy csendes vacsora például ideális lehet erre. Ekkor pedig legyél egyenes. A férfiak nem jók az utalgatások leszűrésében, tehát közöld vele, hogy mit szeretnél, mik az elvárásaid. Mondd el neki, hogy el tudod képzelni a férjedként, és tudni szeretnéd, hogy ezzel ő is így van-e. Vagy mondd el neki, hogy szeretsz vele lenni, és szeretnél tovább lépni a kapcsolatotokban, és szeretnéd tudni, hogy ő mit érez.

Hátrább az agarakkal!

Nem várhatod tőle, hogy azon nyomban megkérje a kezedet. Ne feledd, neked volt rá időd, hogy végiggondold a dolgot, azonban lehet, hogy számára ez az egész derült égből villámcsapás lesz. Adj neki pár hét gondolkodási időt, hogy kitalálja, mit is gondol, mik az elvárásai a házassággal kapcsolatban. Ameddig ez az idő le nem telik, addig ne hozd fel a témát.

Ha meghozza a döntést, onnantól tőled függ, hogy mit teszel. Felajánlhatod egy férfinak, hogy hozzámész, de nem kényszerítheted arra, hogy elvegyen. Ha valóban nem áll még készen rá, el kell döntened, hogy megvárod, vagy továbblépsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X