Főoldal > PSZICHÉ > Így légy gyönyörű menyasszony!

Így légy gyönyörű menyasszony!

átalakulásesküvőkérdésmenyasszonyprogram
0

Írta:

„Az esküvő remek alibit szolgáltat arra, hogy végre elkezdj mozogni és megszabadulj a régóta zavaró zsírpárnáktól – mondja Bakos Zsuzsi életmód-tréner, a Fitt Ara Program vezetője. – A szervezési szakaszban nem könnyű időt találni a rendszeres testedzésre, de ha nem veszíted szem elől a célod, minden egyes lefaragott kiló új lendületet ad majd. Ahhoz, hogy […]

„Az esküvő remek alibit szolgáltat arra, hogy végre elkezdj mozogni és megszabadulj a régóta zavaró zsírpárnáktól – mondja Bakos Zsuzsi életmód-tréner, a Fitt Ara Program vezetője. – A szervezési szakaszban nem könnyű időt találni a rendszeres testedzésre, de ha nem veszíted szem elől a célod, minden egyes lefaragott kiló új lendületet ad majd. Ahhoz, hogy topformában érezd magad a nagy napon, ellenállóvá kell tenned magad a mindennapok nyomásával szemben. Ha kövérnek, erőtlennek, petyhüdtnek könyveled el magad, és ebbe bele is törődsz, az rányomja bélyegét a kisugárzásodra és hiába a csodás esemény, nem szívesen veszed majd elő a menyasszonyi fotóidat. Lendülj akcióba mielőbb, hogy legyen időd megtervezni, hogyan viheted sikerre az elhatározásod! Mert mint minden, az életmódváltás is fejben kezdődik.”

Íme, a szakértő tippjei a mentális felkészüléshez.

aracikk.jpg ()Hogyan viszonyulsz a testedhez?

Gondold végig, hogyan változott az alakodhoz való viszonyod az évek során! Ez nagyban függ attól, milyen változásokon mentél keresztül. Mikor érezted magad jól a bőrödben, és mikor kevésbé? Milyen más életesemények jutnak eszedbe az adott időszakból?

Tested reagál a változásokra, a stresszre éppen úgy, mint az érzelmi vagy hormonális hullámzásokra. Az esküvő előtti hónapok sok stresszel, aggódással járnak, így fontos, hogy a mérleg másik serpenyőjébe is annyi testileg és érzelmileg feltöltő eseményt, elfoglaltságot tudj pakolni, amelyek segítenek átvészelni a nehéz időszakokat, és szinten tartják a motivációdat.

Ha nagyon elégedetlen vagy önmagaddal, figyelj arra, hogy ne pocskondiázd a testedet (pl. „Utálom a hájas hasamat!”), önostorozás helyett inkább használj pozitív megerősítéseket: „Hamarosan lapos hasam lesz.”

Ha időben felismered az érzelmileg megterhelő helyzeteket és a hízáscsapdáidat (utóbbiakról a sorozat későbbi részében szó lesz), könnyebb kivédened őket.

Segítő kérdések

Nincs egységes csodarecept vagy csodakapszula az álomalak megszerzéséhez. Neked kell rájönnöd – akár egy személyi edző vagy életmód tanácsadó segítségével -, hogy nálad milyen testedzési formák és milyen motivációs technikák válnak be.

Az alábbi kérdések sokat segíthetnek a válaszok megtalálásában:
– Az esküvődön kívül mi motivál abban, hogy változtass az alakodon? (pl. szeretnél javítani az energiaszinteden)
– Mi kellene, hogy történjen, hogy csinosnak érezd magad?
– Heti mennyi időt vagy hajlandó az alakod megváltoztatására áldozni?
– Mi gátol leginkább a vágyott alak elérésében? (talán azt gondolod, hogy mivel a családodban mindenki túlsúlyos, te sem tudsz lefogyni)
– Hogy érzed magad, amikor arra gondolsz, sikerül elérni a célodat?
– Életed mely területeire hatna még ki ez a pozitív változás?

A sikerhez jó cél kell!

Nyiss egy életmódváltó füzetet és az első oldalon alkosd meg a konkrét célkitűzést.
Írd fel, mit szeretnél elérni az esküvődig, és hogy ehhez jelenleg milyen erőforrások állnak a rendelkezésedre, és melyek hiányoznak még. Például ha eldöntötted, hogy heti kétszer futni fogsz, de egyedül nem szívesen veselkednél neki, gondold át, hol találhatsz edzőpartnert.
Mit látsz, amikor ott vagy a célban? Fontos, hogy élményszerűvé tedd ezt az állapotot! Pergesd le úgy a fejedben, mint egy kis filmet. Lásd az elismerő tekinteteket, remek sziluettedet a tükörben, a ragyogó arcú vőlegényt. Ne feledd, egyetlen szél sem kedvez annak a hajónak, amelyik nem tudja, melyik kikötőbe tart…

Szívesen formálódnál egy menyasszonyokból álló társaságban?  Csatlakozz a Fitt Ara Programhoz! www.fittara.jadejoga.hu

A következő részben arról olvashatsz, hogyan állítsd össze életmódváltó tervedet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X