Főoldal > PSZICHÉ > Miért félnek a pasik az elköteleződéstől?

Miért félnek a pasik az elköteleződéstől?

elköteleződésfélelempárkapcsolatszabadságszerelem
0

Írta: and

Hogy mi zajlik le ilyenkor a fejükben azt csak találgatni tudjuk. De megkönnyíthetjük dolgukat, ha hagyunk nekik egy kis időt a gondolkodásra és nem sürgetjük őket. Talán hamarosan visszatalálnak. Rettegés a komoly kapcsolattól A fiatal férfiak nagy része eleve nem keres komoly kapcsolatot, mert fél a monogámiától és a későbbi elköteleződéstől. Ezért előfordul, hogy még […]

Hogy mi zajlik le ilyenkor a fejükben azt csak találgatni tudjuk. De megkönnyíthetjük dolgukat, ha hagyunk nekik egy kis időt a gondolkodásra és nem sürgetjük őket. Talán hamarosan visszatalálnak.

Rettegés a komoly kapcsolattól

A fiatal férfiak nagy része eleve nem keres komoly kapcsolatot, mert fél a monogámiától és a későbbi elköteleződéstől. Ezért előfordul, hogy még mielőtt túl komolyra fordulna a kapcsolatuk valakivel, már menekülnek. Talán saját maguktól félnek, hogy túlságosan beleszeretnek a másikba és már nem fogják tudni elképzelni nélküle az életüket. A másik oldalról viszont nem akarnak elköteleződni, ezért a könnyebb utat, a szakítást választják.

Adj egy kis szabadságot neki

Az elköteleződés valaki mellett komoly döntés. A férfiak sokszor képtelenek elfogadni, hogy a lángoló szerelem nem fog örökké tartani senkivel. A nők ezt másképpen fogják fel: tudják, hogy ez nem lesz mindig így és nem is ez adja az életre szóló boldogságot, hanem az, hogy valakit igazi társként tudhatnak maguk mellett. Amikor a férfi előáll ezzel a problémával az egyetlen, amit tehetsz, hogy türelmes leszel, amennyiben biztos vagy benne, hogy rá van szükséged hosszú távon. Talán idővel ő is rájön, hogy te kellesz neki és visszamegy hozzád, csak akkor már lehet, hogy késő lesz.

elkotel2.jpg ()

A küzdésért való küzdelem

A férfiakra inkább jellemző a menekülés, mint a probléma megoldása. Mert az előbbi könnyebb. Ne hagyd, hogy ez így legyen. Ne is tapadj rá a másikra, mert azzal csak az ellenkezőjét fogod elérni, csak még inkább menekülni fog. A férfiaknak szükségük van arra, hogy küzdhessenek a másikért. Ez egyfajta életösztön náluk; amit könnyen megkapnak, arra nem vágynak igazán, de amiért meg kell küzdeni, azt mindennél jobban akarni fogják. Ezért még ha nem is könnyű, tanulj meg nemet mondani és hagyd, hogy megküzdjön érted, mert így fog igazán értékelni.

A családi háttér

Az, hogy egy férfi hogyan fog hozzáállni egy komoly kapcsolathoz, nagymértékben függ attól, milyen családi háttérrel rendelkezik az illető és mit lát otthon. Ha otthon szülei kapcsolata jól működik, könnyebben fog elköteleződni, amennyiben negatív példát lát, ez megnehezíti döntését. Ha a szülőkkel minden rendben, még egy dolog van, ami nehézséget okoz: az édesanyjával való kapcsolata. Amennyiben ez túl szoros, szintén nehezen fog elszakadni az otthontól, ráadásul mindig össze fog hasonlítani az édesanyjával, ami konfliktusokat fog szülni és megmérgezi a kapcsolatot.

Tehát, hogy miért is félnek a pasik az elköteleződéstől, az nagyban függ a körülményektől, de tény, hogy általános jelenség. Ez ellen nem tudunk mit tenni, valaki könnyebben, míg mások nehezebben adják fel függetlenségüket. A türelem és a biztonságérzet nyújtása azonban megkönnyítheti döntésüket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X