Főoldal > PSZICHÉ > Miért vonzódsz a rossz fiúkhoz?

Miért vonzódsz a rossz fiúkhoz?

anyáskodáspárkapcsolatpárválasztásrossz fiúvonzódás
0

Írta: and

Evolúciós csapda a rossz fiúkhoz való viszonyulás A keresztény erkölcsű, kultúrájú országokban a “rosszfiúság” fogalma valamiféle “mássággal” párosul. Ez egyfajta gátlástalanságot, szexuális szabadosságot, a polgári életviteltől eltérő beállítódást jelent. Mivel a férfiak poligám beállítottságát evolúciós szempontból  “igazoltnak” érezhetjük, így bevallva vagy bevallatlanul a férfiasság megnyilvánulásának tekintik sokan, ha valakinek sok kapcsolata volt, “túlzottan” is sikeres […]

Evolúciós csapda a rossz fiúkhoz való viszonyulás

A keresztény erkölcsű, kultúrájú országokban a “rosszfiúság” fogalma valamiféle “mássággal” párosul. Ez egyfajta gátlástalanságot, szexuális szabadosságot, a polgári életviteltől eltérő beállítódást jelent. Mivel a férfiak poligám beállítottságát evolúciós szempontból  “igazoltnak” érezhetjük, így bevallva vagy bevallatlanul a férfiasság megnyilvánulásának tekintik sokan, ha valakinek sok kapcsolata volt, “túlzottan” is sikeres a nőknél.

rosszfiucikk.jpg ()Komoly, evolúciós magyarázat is létezik arra vonatkozóan, hogy az ilyen “potens hímek” miért annyira vonzóak sok nő számára. E szerint az elképzelés szerint a nő ösztönösen a  jó genetikai állományú, domináns hímtől akarna teherbe esni, hogy minél életrevalóbb, egészségesebb utódot hozzon világra.

Az utód felnevelésére aztán, a megbízható, “családapa” típust választja. Egyes vizsgálatok szerint, a havi ciklus termékeny időszakában a nők jobban vonzódnak az ilyen domináns hím jellegzetességeket képviselő férfiakhoz, azaz a “rossz fiúkhoz”.

Miért mindig rossz fiúkkal jössz össze?

Talán magad sem érted, miért nem tanulsz végre a sok pofára esésből, pedig megfogadtad, hogy ideje “rendes” fiút választanod. Önismereted segíthet abban, hogy belásd, nem csupán a véletlen játszik közre szerencsétlen választásaidban. Ha megérted viszonyulásaid mozgatórúgóit, tudatosabban irányíthatod kapcsolataidat.

Attól függően, hogy mennyire vagy újdonságkereső – ez egyéni temperamentum kérdése – a rossz fiú mássága, gátlástalansága izgalmat, újdonságot jelent számodra. Egy ideig. Később aztán az a párkapcsolati dinamika, amit a kapcsolat kiszámíthatatlansága okoz, fárasztóvá, megterhelővé válhat számodra.

Wellness Cafe tipp: Ne dőlj be a látszatnak, próbáld partnered minél jobban megismerni mielőtt belemész egy románcba. Egy “átlagosnak” tűnő férfival is lehet igazán izgalmas a kapcsolat, hiszen alig várja, hogy megvadítsd.

Lehetséges, hogy egyfajta szexuális felszabadulást, szenvedélyt vársz egy ilyen rossz fiúval kialakított kapcsolatban. Például ha neveltetésed gátlásossá tett, akkor szexuális fantáziáiban gyakran szerepelhet a férfi, aki elcsábít és “megront”. Így mented fel önmagad a családodban tiltott szexualitás “vétsége” alól.

Wellnes Cafe tipp: Próbáld minél jobban megismerni vágyaidat, és tisztába kerülni a szexhez fűződő viszonyoddal, hogy nyitottabbá válj a kapcsolatokra.

rosszfiucikkketto.jpg ()Lehetséges, hogy csonka családban nőttél fel, és gyakran hallottad, hogy a “férfiak megbízhatatlanok”. Valószínűleg rossz választásaiddal önigazolsz, hiszen mindig bebizonyítod önmagadnak, hogy nem vagy képes jó társat találni, így aztán nem is kell elköteleződnöd, hiszen titokban félsz a komoly kapcsolattól, nehogy rosszul járj. A “csapodár” rossz fiúval kialakított kapcsolatban, saját “elkóborolt”, téged gyermekkorodban elhagyó édesapáddal kapcsolatos fantáziáidat vetíted ki és éled meg.

Wellness Cafe tipp: Természetesen lehetséges, hogy olyan társra lelsz, aki segít elveszített bizalmad, valamint önbizalmad helyreállításában. Addig is érdemes egyéni pszichoterápiában feldolgozni veszteségeidet, hogy tudatosabban irányíthasd választásaidat.

Megjavíthatod-e a rossz fiút?

Biztos észrevetted már, hogy a rossz fiúk egyfajta anyáskodó hajlamot, megmentésre való törekvést hívnak elő belőled. Azt reméled, majd melletted megváltozik, ezért mindig adsz neki egy utolsó esélyt.
Jó, ha tudod, hogy különbséget kell tenni, a “jó személyiségszerveződésű” érett, társadalomba jól beilleszkedett, jó pozícióban lévő, stabil egzisztenciával rendelkező rossz fiú, illetve a “rossz személyiségszerveződésű”, éretlen, labilis hátterű, “lecsúszott” rossz fiú között.

A jó pozícióban lévő, stabil egzisztenciával rendelkező rossz fiú, önálló, játszik a nőkkel,
a szerelembe és önmagába szerelmes, narcisztikus módon. Problémája, hogy nem tud kötődni, alkalmatlan a normális párkapcsolatra. Ő, köszöni szépen, nem kér a “megmentésből” és ezt a nő tudtára is adja. Addig marad mellette, amíg a csodálat tárgya és nem kell a kapcsolatért felelősséget vállalnia.

A megmentésre vágyó, szerencsétlen, “lecsúszott” rossz fiú, kér az anyáskodásból, de felnőtt kapcsolatra képtelen, a nővel állandó anya – gyermek viszonyt keres.

Amíg tart a kapcsolat a “majd megváltozol mellettem, rendbe hozom az életed” típusú viszonyulás és ígérgetés zajlik. Gyakran egyéb éretlenségi gondokkal fűszerezve: pénzügyi felelőtlenség, alkohol – droghasználat, munkanélküliség stb.

Legyél képes kilépni!

Törődj bele, hogy a rossz fiú igazán “senkié” sem lesz, hiszen a szerelembe és önmagába szerelmes, illetve csak maga a hódítás izgatja. Nem tud kötődni, ragaszkodni és gyengédséget adni, mivel normális párkapcsolatra alkalmatlan.

Ha túl vagy egy ilyen kapcsolaton, tekintsd a történteket leckének és tanulásnak, örülj, hogy megszabadultál partneredtől. Az ilyen férfiak általában alkalmatlanok a tartós kapcsolatra és egész életükben bolyonganak.

Fotó: Profimedia.hu

Ne hagyd lankadni a libidót!

Nem kívánod a szexet? Kattints!

Eltűnt a tűz a kapcsolatodból?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X